Entinen alppitähti Kalle Palander kertoo käyneensä neuvotteluja alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisi aloittaa kentällä valmennushommissa. ”Tunnen välillä haikeutta, sillä pitkän uran jälkeen on raastavaa jäädä kotiin yhtäkkiä. Haluaisin jatkaa jotenkin lajin parissa.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Entinen alppitähti Kalle Palander kertoo käyneensä neuvotteluja alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisi aloittaa kentällä valmennushommissa. ”Tunnen välillä haikeutta, sillä pitkän uran jälkeen on raastavaa jäädä kotiin yhtäkkiä. Haluaisin jatkaa jotenkin lajin parissa.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Entinen pujottelun maailmanmestari Kalle Palander pistää Viron-hotellinsa ovet säppiin talveksi. ”Vanhan talon lämmityskustannukset ovat älyttömät”, hän perustelee.

Ex-alppitähti Kalle Palander, 37, pyörittää vaimonsa Riina-Maijan kanssa Ontikan kartanoa Virossa. Kesä oli kiireistä aikaa, mutta talveksi majatalo laittaa ovensa kiinni.

– Suljemme hotellin kuun lopussa. Hotelli oli auki viime talven, mutta siinä ei ollut mitään järkeä. Vanhan talon lämmityskustannukset ovat niin älyttömät. Avaamme taas huhtikuussa, Kalle kertoo.

Isossa 800 neliön kartanossa riittää vielä remontoitavaa. Viimeiset hotellihuoneet valmistuivat keväällä, mutta perheen omissa tiloissa on hommia. Kalle on kertonut tilan pyörittämisen olevan rankkaa hommaa.

– Paiskimme itsemme Riina-Maijan kanssa melkein hengiltä, kun pyöritimme kahdestaan hotellia ja tallia, kunnostimme pihaa ja viljelimme kasvimaata. Saimme vihdoin kesäksi lisäapua, hän kertoi kesäkuussa Me Naisille.

Pariskunnan perheeseen kuuluvat kaksivuotiaat kaksoset Mona-Lisa ja Romeo, seitsemänvuotias tytär Oda-Sofia sekä Riina-Maijan 14-vuotias Pyry-poika.

Pyllyprojekti meni perseelleen

Kalle kertoi keväällä ryhtyneensä kuntokuurille, kun hänen vaimonsa alkoi huomautella uran jälkeen kertyneistä kiloista.

Silloin sisuuntunut Kalle lupasi treenata etenkin kadonneet pakaralihaksensa takaisin.

Miten pyllyprojektin kävi?

– Aikaa ei ole ollut tarpeeksi. Treeni on mennyt perseelleen, Kalle veisteli Suomen alppimaajoukkueen tilaisuudessa, jossa kerrottiin tähtien kuulumiset ennen ensi viikolla Söldenistä starttaavaa maailmancup-kautta.

Lue lisää:

Kalle Palander kuntokuuristaan: "Vaimo huomautti, kun takapuoli lähti"

Kalle Palander aloittaa Ravintola X -sarjan

Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: "Emme löydä parempia puolisoja rinnallemme"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.