Entinen alppitähti Kalle Palander kertoo käyneensä neuvotteluja alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisi aloittaa kentällä valmennushommissa. ”Tunnen välillä haikeutta, sillä pitkän uran jälkeen on raastavaa jäädä kotiin yhtäkkiä. Haluaisin jatkaa jotenkin lajin parissa.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Entinen alppitähti Kalle Palander kertoo käyneensä neuvotteluja alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisi aloittaa kentällä valmennushommissa. ”Tunnen välillä haikeutta, sillä pitkän uran jälkeen on raastavaa jäädä kotiin yhtäkkiä. Haluaisin jatkaa jotenkin lajin parissa.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Entinen pujottelun maailmanmestari Kalle Palander pistää Viron-hotellinsa ovet säppiin talveksi. ”Vanhan talon lämmityskustannukset ovat älyttömät”, hän perustelee.

Ex-alppitähti Kalle Palander, 37, pyörittää vaimonsa Riina-Maijan kanssa Ontikan kartanoa Virossa. Kesä oli kiireistä aikaa, mutta talveksi majatalo laittaa ovensa kiinni.

– Suljemme hotellin kuun lopussa. Hotelli oli auki viime talven, mutta siinä ei ollut mitään järkeä. Vanhan talon lämmityskustannukset ovat niin älyttömät. Avaamme taas huhtikuussa, Kalle kertoo.

Isossa 800 neliön kartanossa riittää vielä remontoitavaa. Viimeiset hotellihuoneet valmistuivat keväällä, mutta perheen omissa tiloissa on hommia. Kalle on kertonut tilan pyörittämisen olevan rankkaa hommaa.

– Paiskimme itsemme Riina-Maijan kanssa melkein hengiltä, kun pyöritimme kahdestaan hotellia ja tallia, kunnostimme pihaa ja viljelimme kasvimaata. Saimme vihdoin kesäksi lisäapua, hän kertoi kesäkuussa Me Naisille.

Pariskunnan perheeseen kuuluvat kaksivuotiaat kaksoset Mona-Lisa ja Romeo, seitsemänvuotias tytär Oda-Sofia sekä Riina-Maijan 14-vuotias Pyry-poika.

Pyllyprojekti meni perseelleen

Kalle kertoi keväällä ryhtyneensä kuntokuurille, kun hänen vaimonsa alkoi huomautella uran jälkeen kertyneistä kiloista.

Silloin sisuuntunut Kalle lupasi treenata etenkin kadonneet pakaralihaksensa takaisin.

Miten pyllyprojektin kävi?

– Aikaa ei ole ollut tarpeeksi. Treeni on mennyt perseelleen, Kalle veisteli Suomen alppimaajoukkueen tilaisuudessa, jossa kerrottiin tähtien kuulumiset ennen ensi viikolla Söldenistä starttaavaa maailmancup-kautta.

Lue lisää:

Kalle Palander kuntokuuristaan: "Vaimo huomautti, kun takapuoli lähti"

Kalle Palander aloittaa Ravintola X -sarjan

Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: "Emme löydä parempia puolisoja rinnallemme"

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.