Kunnonkohotusprojektin aloittanut entinen alppitähti Kalle Palander saapui juhlistamaan ProTin Nutrition -kanasäilykkeen lanseerausta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kunnonkohotusprojektin aloittanut entinen alppitähti Kalle Palander saapui juhlistamaan ProTin Nutrition -kanasäilykkeen lanseerausta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Entinen pujottelun maailmanmestari Kalle Palander sisuuntui kuntoilemaan, kun vaimo alkoi huomautella kertyneistä kiloista.

Alppihiihtouransa kaksi ja puoli vuotta sitten lopettanut Kalle Palander tietää, kuinka käy, kun huippu-urheilija jättää ammattimaisen treenaamisen.

– Lihoin kolmessa kuukaudessa kahdeksan kiloa, ja kaikki tuli vatsaan, hän päivittelee.

Kisakauden aikana energiaa kului paljon, ja Kalle laihtui aina monta kiloa, vaikka söi runsaasti. Uran päättymisen jälkeen hän kuvitteli painon pysyvän ennallaan.

– En tehnyt kahteen vuoteen yhtään mitään. Treeni ei maistunut. Kävin salilla katsomassa painoja, mutta homma ei lähtenyt käyntiin. Lopulta vaimo totesi, että olen läski. Että sixpackin tilalle on tullut kaljapack, hän naureskelee.

Treeni-into palasi

Riina-Maija kiinnitti huomiota etenkin miehensä pakaralihasten kutistumiseen.

– Rouvan mukaan ei kuulunut diiliin kun avioiduimme 2007, että minusta tulee tämän näköinen. Hän huomautti, että takapuoleni on hävinnyt, Kalle virnistää.

Kalle löysi treeni-innon uudelleen ja huhkii nyt viikottain kuntosalilla.

– Kiloja on pudonnut kolme. Parasta on, että oma fiilis on noussut, kuntoilen omaksi ilokseni. Neljä lasta ja kartanosta huolehtiminen pitävät kiireisenä, joten treenit ovat lyhyitä ja tehokkaita. Harjoittelen kolme kertaa viikossa puoli tuntia kerrallaan, hän kertoi uuden runsasproteiinisen ProTin Nutritionin lanseeraustilaisuudessa Helsingissä.

Kiireinen kartanonisäntä

Kesä on kiireistä aikaa kartanonisäntänä toimivalle Kallelle.
Hän pyörittää vaimonsa kanssa 800-neliöistä Ontikan kartanoa Itä-Virossa. Isossa rakennuksessa riittää vielä remontoitavaa, mutta Kalle iloitsee, että hotellipuoli on vihdoin valmis.

– Vedämme majoitustoimintaa toista kesää. Hotelli oli auki talvenkin, vaikkei siinä ollut mitään järkeä, kun vanhan talon lämmityskulut ovat niin valtavat. Saimme viimeiset huoneet valmiiksi hiljattain: kaikkiaan huoneita on nyt 15.

Kallen mukaan kävijöitä on riittänyt hyvin – niin yritysasiakkaita kuin yksittäisiä turisteja. Osa matkailijoista tulee tervehtimään varta vasten sanavalmiudestaan tunnettua ex-urheilijaa.

Urheilu kiinnostaa yhä

– Viime kesänä paiskimme itsemme Riina-Maijan kanssa melkein hengiltä, kun pyöritimme kahdestaan hotellia ja tallia, kunnostimme pihaa ja viljelimme kasvimaata. Täksi kesäksi saimme lisäapua, Kalle kertoo.

Hän suunnittelee vievänsä perheensä ansaitulle lomalle heinäkuussa. Pariskunnan kaksoset Mona-Lisa ja Romeo ovat puolitoistavuotiaita, ja esikoistytär Oda-Sofia on seitsemän. Riina-Maijan Pyry-poika on 14-vuotias.

– Tykkään asua Virossa, mutta toiveissa on palata takaisin urheilun pariin. Olen vääntänyt sopimusta alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisin aloittaa kentällä valmennushommissa, Kalle paljastaa.

Lue myös:

Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: "Emme löydä parempia puolisoita rinnallemme"

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio