Kunnonkohotusprojektin aloittanut entinen alppitähti Kalle Palander saapui juhlistamaan ProTin Nutrition -kanasäilykkeen lanseerausta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kunnonkohotusprojektin aloittanut entinen alppitähti Kalle Palander saapui juhlistamaan ProTin Nutrition -kanasäilykkeen lanseerausta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Entinen pujottelun maailmanmestari Kalle Palander sisuuntui kuntoilemaan, kun vaimo alkoi huomautella kertyneistä kiloista.

Alppihiihtouransa kaksi ja puoli vuotta sitten lopettanut Kalle Palander tietää, kuinka käy, kun huippu-urheilija jättää ammattimaisen treenaamisen.

– Lihoin kolmessa kuukaudessa kahdeksan kiloa, ja kaikki tuli vatsaan, hän päivittelee.

Kisakauden aikana energiaa kului paljon, ja Kalle laihtui aina monta kiloa, vaikka söi runsaasti. Uran päättymisen jälkeen hän kuvitteli painon pysyvän ennallaan.

– En tehnyt kahteen vuoteen yhtään mitään. Treeni ei maistunut. Kävin salilla katsomassa painoja, mutta homma ei lähtenyt käyntiin. Lopulta vaimo totesi, että olen läski. Että sixpackin tilalle on tullut kaljapack, hän naureskelee.

Treeni-into palasi

Riina-Maija kiinnitti huomiota etenkin miehensä pakaralihasten kutistumiseen.

– Rouvan mukaan ei kuulunut diiliin kun avioiduimme 2007, että minusta tulee tämän näköinen. Hän huomautti, että takapuoleni on hävinnyt, Kalle virnistää.

Kalle löysi treeni-innon uudelleen ja huhkii nyt viikottain kuntosalilla.

– Kiloja on pudonnut kolme. Parasta on, että oma fiilis on noussut, kuntoilen omaksi ilokseni. Neljä lasta ja kartanosta huolehtiminen pitävät kiireisenä, joten treenit ovat lyhyitä ja tehokkaita. Harjoittelen kolme kertaa viikossa puoli tuntia kerrallaan, hän kertoi uuden runsasproteiinisen ProTin Nutritionin lanseeraustilaisuudessa Helsingissä.

Kiireinen kartanonisäntä

Kesä on kiireistä aikaa kartanonisäntänä toimivalle Kallelle.
Hän pyörittää vaimonsa kanssa 800-neliöistä Ontikan kartanoa Itä-Virossa. Isossa rakennuksessa riittää vielä remontoitavaa, mutta Kalle iloitsee, että hotellipuoli on vihdoin valmis.

– Vedämme majoitustoimintaa toista kesää. Hotelli oli auki talvenkin, vaikkei siinä ollut mitään järkeä, kun vanhan talon lämmityskulut ovat niin valtavat. Saimme viimeiset huoneet valmiiksi hiljattain: kaikkiaan huoneita on nyt 15.

Kallen mukaan kävijöitä on riittänyt hyvin – niin yritysasiakkaita kuin yksittäisiä turisteja. Osa matkailijoista tulee tervehtimään varta vasten sanavalmiudestaan tunnettua ex-urheilijaa.

Urheilu kiinnostaa yhä

– Viime kesänä paiskimme itsemme Riina-Maijan kanssa melkein hengiltä, kun pyöritimme kahdestaan hotellia ja tallia, kunnostimme pihaa ja viljelimme kasvimaata. Täksi kesäksi saimme lisäapua, Kalle kertoo.

Hän suunnittelee vievänsä perheensä ansaitulle lomalle heinäkuussa. Pariskunnan kaksoset Mona-Lisa ja Romeo ovat puolitoistavuotiaita, ja esikoistytär Oda-Sofia on seitsemän. Riina-Maijan Pyry-poika on 14-vuotias.

– Tykkään asua Virossa, mutta toiveissa on palata takaisin urheilun pariin. Olen vääntänyt sopimusta alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisin aloittaa kentällä valmennushommissa, Kalle paljastaa.

Lue myös:

Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: "Emme löydä parempia puolisoita rinnallemme"