Kunnonkohotusprojektin aloittanut entinen alppitähti Kalle Palander saapui juhlistamaan ProTin Nutrition -kanasäilykkeen lanseerausta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kunnonkohotusprojektin aloittanut entinen alppitähti Kalle Palander saapui juhlistamaan ProTin Nutrition -kanasäilykkeen lanseerausta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Entinen pujottelun maailmanmestari Kalle Palander sisuuntui kuntoilemaan, kun vaimo alkoi huomautella kertyneistä kiloista.

Alppihiihtouransa kaksi ja puoli vuotta sitten lopettanut Kalle Palander tietää, kuinka käy, kun huippu-urheilija jättää ammattimaisen treenaamisen.

– Lihoin kolmessa kuukaudessa kahdeksan kiloa, ja kaikki tuli vatsaan, hän päivittelee.

Kisakauden aikana energiaa kului paljon, ja Kalle laihtui aina monta kiloa, vaikka söi runsaasti. Uran päättymisen jälkeen hän kuvitteli painon pysyvän ennallaan.

– En tehnyt kahteen vuoteen yhtään mitään. Treeni ei maistunut. Kävin salilla katsomassa painoja, mutta homma ei lähtenyt käyntiin. Lopulta vaimo totesi, että olen läski. Että sixpackin tilalle on tullut kaljapack, hän naureskelee.

Treeni-into palasi

Riina-Maija kiinnitti huomiota etenkin miehensä pakaralihasten kutistumiseen.

– Rouvan mukaan ei kuulunut diiliin kun avioiduimme 2007, että minusta tulee tämän näköinen. Hän huomautti, että takapuoleni on hävinnyt, Kalle virnistää.

Kalle löysi treeni-innon uudelleen ja huhkii nyt viikottain kuntosalilla.

– Kiloja on pudonnut kolme. Parasta on, että oma fiilis on noussut, kuntoilen omaksi ilokseni. Neljä lasta ja kartanosta huolehtiminen pitävät kiireisenä, joten treenit ovat lyhyitä ja tehokkaita. Harjoittelen kolme kertaa viikossa puoli tuntia kerrallaan, hän kertoi uuden runsasproteiinisen ProTin Nutritionin lanseeraustilaisuudessa Helsingissä.

Kiireinen kartanonisäntä

Kesä on kiireistä aikaa kartanonisäntänä toimivalle Kallelle.
Hän pyörittää vaimonsa kanssa 800-neliöistä Ontikan kartanoa Itä-Virossa. Isossa rakennuksessa riittää vielä remontoitavaa, mutta Kalle iloitsee, että hotellipuoli on vihdoin valmis.

– Vedämme majoitustoimintaa toista kesää. Hotelli oli auki talvenkin, vaikkei siinä ollut mitään järkeä, kun vanhan talon lämmityskulut ovat niin valtavat. Saimme viimeiset huoneet valmiiksi hiljattain: kaikkiaan huoneita on nyt 15.

Kallen mukaan kävijöitä on riittänyt hyvin – niin yritysasiakkaita kuin yksittäisiä turisteja. Osa matkailijoista tulee tervehtimään varta vasten sanavalmiudestaan tunnettua ex-urheilijaa.

Urheilu kiinnostaa yhä

– Viime kesänä paiskimme itsemme Riina-Maijan kanssa melkein hengiltä, kun pyöritimme kahdestaan hotellia ja tallia, kunnostimme pihaa ja viljelimme kasvimaata. Täksi kesäksi saimme lisäapua, Kalle kertoo.

Hän suunnittelee vievänsä perheensä ansaitulle lomalle heinäkuussa. Pariskunnan kaksoset Mona-Lisa ja Romeo ovat puolitoistavuotiaita, ja esikoistytär Oda-Sofia on seitsemän. Riina-Maijan Pyry-poika on 14-vuotias.

– Tykkään asua Virossa, mutta toiveissa on palata takaisin urheilun pariin. Olen vääntänyt sopimusta alppimaajoukkueen kanssa, koska haluaisin aloittaa kentällä valmennushommissa, Kalle paljastaa.

Lue myös:

Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: "Emme löydä parempia puolisoita rinnallemme"

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...