Suora mutta hyväsydäminen, karski mutta pehmeä. Manageri Tommi Liimatainen voitti Me Naisten kesämiesäänestyksen ylivoimaisesti.

Kuva Panu Pälviä

Manageri ja levy-yhtiön toimitusjohtaja Tommi Liimatainen, 35, ihastutti naisyleisöä keväällä Idols-laulukisan suorapuheisena mutta lempeänä tuomarina.

Tamperelaisessa leijonaharjassa viehättävät hänen suoraselkäisyytensä, rehellisyytensä ja luotettavuutensa. Tommi on osoittanut olevansa huumorintajuinen mies, joka ei ota itseään turhan vakavasti ja uskaltaa myös heittäytyä: hän pisti spontaanisti tanssiksi Idolsin finaalin miljoonayleisölle.

Pikkuveljet Jonne Aaron ja Ville ovat Tommille kaikki kaikessa. Hän joutui jo lapsena asettumaan perheen pääksi, kun veljet otettiin huostaan perhetukikeskukseen vanhempien alkoholiongelmien takia. Tommi on tehnyt myös kaikkensa toteuttaakseen veljiensä musiikilliset unelmat, hän manageroi sekä Jonne Aaronin Negative-bändiä että Villen Flinch-yhtyettä.

Vanhempia naisia

Tommin naissuhteista tiedetään hyvin vähän. Hänellä on kuitenkin takanaan reilun kuuden vuoden avoliitto sekä suhteita itseään vanhempien naisten kanssa. Tommilla ja 66-vuotiaalla Katri Helenalla on huhuttu olevan suhde, mutta sekin on kuitattu vain "kalakaveruudeksi".

Tommi on äänestyksen voitosta ilahtunut, muttei anna menestyksen nousta hattuun.

– Hiljaiseksi vetää ja mieltä lämmittää! Ei minua sokerista ole tehty, joten itsetuntoani tämä ei heilauta suuntaan eikä toiseen. Kiitos äänestäjille, kentillä tavataan. Ilman Katri Helenaa en olisi tähän pystynyt. Olen pitkien hameiden ja kypsien naisten mies. Molemmissa on jotain hillittyä ja eroottista.

Psykoterapeutti ja hahmoterapeutti Heidi Valasti-Lindgren, mikä karskissa rokkarityypissä vetoaa naisiin?

– Tämän miestyypin tietynlainen sisäänpäinkääntyneisyys saattaa vedota naisiin, jotka ovat jääneet vaille vahvaa kiintymyssuhdetta isähahmoon. Nainen pyrkii houkuttelemaan tästä tyypistä esiin sen iloisen ja puheliaan, avoimen tyypin, joka hän todellisuudessa sisimmissään onkin. Se onnenhetki, kun mies pitkän tukkansa alta sanoo muutaman sanan, riittää monille. Usein tämä miestyyppi on seksissä ilmaisultaan laaja-alainen jopa väkevä tai sitten hänellä on jokin muu intohimo, jonne hän tarmonsa suuntaa.

Aiemmin julkaistua:

Tommi Liimatainen haluaa olla leijonakuningas

Tommi Liimatainen: "Vanhempi nainen on rockimpi kuin nuori"

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.