Hanna Gullichsenista ja Joonas Laurilasta tulee lähiaikoina kaksospoikien vanhemmat. Kuva: Satu Kemppainen
Hanna Gullichsenista ja Joonas Laurilasta tulee lähiaikoina kaksospoikien vanhemmat. Kuva: Satu Kemppainen

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen kertoo, että kaksospoikien odotus on tuskaista hommaa.

Huippusuositusta avokadopastastaan tunnettu Hanna Gullichsen on päivittänyt Instagramiinsa ja blogiinsa raskauskuulumisiaan omalla hersyvällä tavallaan. Kaunistelut lentävät nurkkaan, kun kaksospoikia odottava ruokakirjailija kertoo tukalasta voinnistaan.

– En pääse sohvalta ylös liikkumatta lattian kautta kontilleni ja siitä viehkosti perheen miesten avulla ylös. Päivät kuluvat kotosalla, en juurikaan pääse liikkumaan, se kostautuu aina joko migreeninä tai jumalattoman kipeinä jalkoina. Tervetuloa suonikohjut, olettepas kipeä ja ikävä kaveri. Ja aion teistä eroon laserin avulla, odottakaas vaan, Gullichsen kirjoittaa 13.7. julkaistussa blogitekstissään.

Kalkkiviikoilla

Hanna ja puoliso Joonas Laurila ovat halunneet pitää lasketun ajan omana tietonaan, mutta muita raskausajan kuulumisia Hanna on jakanut avoimesti blogissaan.

”Näkymätön supersankariviitta lepää harteilla, sen sain perheeltäni.”

12.7. julkaisemassaan Instagram-kuvassa ja blogikirjoituksessaan ruokakirjailija vihjailee kuitenkin, että kalkkiviivoilla mennään jo.

– Jospa jaksaisin vielä pari viikkoa niin vauvat olisivat valmiimpia maailmaan, Hanna kirjoittaa kuvatekstissä.

Blogissaan hän paljastaa myös, että sairaalakassi on jo pakattuna.

–Siellä on suklaata, huulirasva ja puhelimen laturi, eli puutteita saattaa vielä olla, ja molemmat pojat painavat arvion mukaan jo reilut kaksi kiloa. Näkymätön supersankariviitta lepää harteilla, sen sain perheeltäni.

Ympärysmitta 115 senttiä

Viikolla 40+2 ottamassaan kuvassa Hanna arvelee ympärysmitakseen noin 115 senttiä.

– Tänään astuin vaa’alle ja katsoin samoja lukemia kuin esikoisestani viikolla 40+2 liki yhdeksän vuotta sitten. Instagramissa on ihmetelty pientä (?!) vatsaani, itsehän olen sitä mieltä, että se on valtava, nainen kirjoittaa.

”Miten tällainen onni löysi meidät?”

Hanna ja Joonas menivät naimisiin viime marraskuussa puolitoista vuotta ensitreffien jälkeen. He kertoivat viime vuoden lopulla Me Naisten haastattelussa, että Joonas hurmasi Hannan asenteellaan, jonka syöpään sairastuminen oli hänelle opettanut. Joonas sairastui 18-vuotiaana ja toipuminen vei vuosia.

Hanna puolestaan on kertonut kokeneensa keskenmenon.

–Tiedän, ettei mikään ole varmaa. Olen käynyt läpi tragedian nimeltään keskenmeno. Olen kustantanut kirjan kohtukuolemasta. Elämän rankimmat kokemukset ovat niitä, joista oppii eniten, vaikkakin opintie voi olla pitkä ja helvetin hankala. Itse osaan menetysteni jälkeen arvostaa kaikkea sitä, mitä minulla on, enkä mieti hetkeäkään sitä, mitä minulta puuttuu. Kaikki onni on tässä läsnä, tänäänkin, hän kirjoitti tuolloin.

Perheenlisäyksestään onnellinen pariskunta kertoi helmikuussa

– Kun vuosi vaihtui, vietin kuusi viikkoa vuoteen omana, eikä mikään pysynyt sisällä. Samasta syystä makasin sairaalassa ja kuuntelin lääkärin monotonista raporttia, jossa mainittiin myös sanat näitä on kaksi, Gullichsen kertoi tuolloin.

– Kaksi. Miten se voi olla mahdollista? Tämmöinen onni sattuu vain harvoille, miten se meidät löysi? Hyvin nopeasti se alkoi tuntua luonnollisimmalta asialta ikinä. Minussa lyö tällä hetkellä kolme sydäntä. Elämä on ihmeellinen, hän iloitsi.

Hannalla on ennestään yksi poika edellisestä liitostaan ravintoloitsija Alexander Gullichsenin kanssa. Pari oli yhdessä yli 10 vuotta ja teki kaksi ruokakirjaa, tv-ohjelman sekä viinioppaan.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.