Kaisa Liski ja Mira Kasslin ovat tällä hetkellä Suomen kiinteistöbisneksen kasvot. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Kaisa Liski ja Mira Kasslin ovat tällä hetkellä Suomen kiinteistöbisneksen kasvot. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Kiinteistöalan julkkikset Kaisa Liski ja Mira Kasslin kertovat joutuneensa kollegojensa silmätikuiksi. Kaisa sanoo pelin alalla menneen entistä likaisemmaksi.

Kotimaan kiinteistöalalla on tällä hetkellä kaksi isoa tähteä. Kiinteistökuningattarenakin tunnettu Kaisa Liski, 47, sekä Diili-voittaja Mira Kasslin, 37. Viime vuosina molemmat ovat olleet näkyvästi esillä televisiossa.

Kaisa Liski kertoo, että julkisuudella on haittapuolensa: kollegojen kateus. Viime aikoina se on Kaisan mukaan kulminoitunut siihen, että muutama alalla pitkään ollut kiinteistönvälittäjä on kirjoitellut Miraa ja Kaisaa kritisoivia viestejä muun muassa blogeihin ja Facebookiin. Toisissa sävy on ollut enemmän keskustelua herättävä, toisissa kritiikki on ollut rankempaa.

– Mikään ei puhu sen puolesta, että syynä olisi muu kuin puhdas kateus, Kaisa laukoo.

Kaisan mielestä alalla riittää töitä kaikille, joten kateus on turhaa.

– Voi olla kateellinen, mutta tämä ei ole tullut ilmaiseksi. Olen uhrannut itseni arvostelun ja ryöpytyksen kohteeksi, ja tuloksena on ollut menestys.

Parhaillaan ruudussa pyörivä Kaisa ja luksuskodit esittelee ökytaloja ja -asuntoja ympäri Suomea. Mira ja miljoonakodit -ohjelmassa puolestaan seurataan arvokotien kiinteistökauppaa. Samppanja virtaa, kun kyseessä ovat isot rahat.

– Minua hävettää niiden kollegoiden puolesta, jotka julkisesti tekevät itsestään niin naurettavia. Kaikki huomaavat kateuden, eikä Facebookissa ole niiden kirjoitusten jälkeen montaa peukutusta.

Kaisan mukaan vihanpito kahta blondia kohtaan on edennyt niin pitkälle, että Kaisan työnantaja on tehnyt asiasta kantelun Suomen Kiinteistönvälittäjäliitolle. Nettikirjoittelu saattaa esimerkiksi haitata Kaisan ja Miran mainetta työnantajina ja vaikeuttaa uusien välittäjien rekrytointia.

Glamour kuuluu asiaan

Kaisa on tunnettu glamoröösistä tyylistään, johon kuuluvat kalliit autot ja näyttävät luksusvaatteet. Hänen mielestään menestyksen näyttäminen kuuluu asiaan, sillä se viestii asiakkaillekin, että kaikki onnistuu.

– En minä voi ajaa vuoden ysikaks Mondeolla saunalahtelaisen kivitalon pihaan, Kaisa sanoo.

– Voin vaihtaa autoa puolen vuoden välein, jos minua huvittaa. Teen pitkiä päiviä ja ajan paljon, joten minulla pitää olla hyvä auto. Totta kai ajan parhaalla mahdollisella autolla ja pukeudun hyvin. En suostu pitämään kynttilääni vakan alla ja laskemaan tasoani vain siksi, että näyttäisin vaatimattomammalta.

Kaisa myöntää, että televisio-ohjelmissa luksus ja glamour korostuvat. Hän myös muistuttaa, että miljoona-asuntojen myynti on vain osa bisnestä.

– Kenellekään tuskin jää epäselväksi, että televisiossa ei haluta näyttää niitä huonoimpia puolia. Ei sellaista kukaan katsoisi.

– Mutta nyt kun näytetään hyvät jutut, jotkut luulevat, että kaikki on keksittyä. Omassa ohjelmassani ei ole mitään keksittyä. Kaikki mielettömien talojen omistajat ovat frendejäni tai asiakkaitani. He ovat oikeasti niin varakkaita ja asuvat oikeasti niin hienosti.

Siitä saakka, kun Kaisa on ollut julkisuudessa, hän on pyrkinyt tekemään kiinteistöalasta aiempaa läpinäkyvämmän. Tulokset näyttäisivät jääneen laihoiksi.

– Luulen, että osa vanhoista kollegoista on niin juurtuneita, että kaikki tämä läpinäkyvyys haittaa heidän omaa salamyhkäisyyden verhoaan. Mielestäni sellainen ei kuitenkaan kuulu enää tälle alalle.

Juttua muokattu 4.4.: Tarkennettu, että kantelun teki Kaisan työnantaja.

Lue myös:

Väkivaltaisesta suhteesta selvinnyt Kaisa Liski: ”Elämäni oli selviytymispeliä”

Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin: "Minun maailmassani mies on perheen pää"

Kiinteistö-Kaisa myy nyt tätäkin julkkiskotia – kaupan jo yli kolme vuotta

Kaisa Liski köyhästä lapsuudestaan: "Meillä ei ollut kotona aina edes ruokaa"

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.