Kaisa Liski ja Mira Kasslin ovat tällä hetkellä Suomen kiinteistöbisneksen kasvot. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Kaisa Liski ja Mira Kasslin ovat tällä hetkellä Suomen kiinteistöbisneksen kasvot. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Kiinteistöalan julkkikset Kaisa Liski ja Mira Kasslin kertovat joutuneensa kollegojensa silmätikuiksi. Kaisa sanoo pelin alalla menneen entistä likaisemmaksi.

Kotimaan kiinteistöalalla on tällä hetkellä kaksi isoa tähteä. Kiinteistökuningattarenakin tunnettu Kaisa Liski, 47, sekä Diili-voittaja Mira Kasslin, 37. Viime vuosina molemmat ovat olleet näkyvästi esillä televisiossa.

Kaisa Liski kertoo, että julkisuudella on haittapuolensa: kollegojen kateus. Viime aikoina se on Kaisan mukaan kulminoitunut siihen, että muutama alalla pitkään ollut kiinteistönvälittäjä on kirjoitellut Miraa ja Kaisaa kritisoivia viestejä muun muassa blogeihin ja Facebookiin. Toisissa sävy on ollut enemmän keskustelua herättävä, toisissa kritiikki on ollut rankempaa.

– Mikään ei puhu sen puolesta, että syynä olisi muu kuin puhdas kateus, Kaisa laukoo.

Kaisan mielestä alalla riittää töitä kaikille, joten kateus on turhaa.

– Voi olla kateellinen, mutta tämä ei ole tullut ilmaiseksi. Olen uhrannut itseni arvostelun ja ryöpytyksen kohteeksi, ja tuloksena on ollut menestys.

Parhaillaan ruudussa pyörivä Kaisa ja luksuskodit esittelee ökytaloja ja -asuntoja ympäri Suomea. Mira ja miljoonakodit -ohjelmassa puolestaan seurataan arvokotien kiinteistökauppaa. Samppanja virtaa, kun kyseessä ovat isot rahat.

– Minua hävettää niiden kollegoiden puolesta, jotka julkisesti tekevät itsestään niin naurettavia. Kaikki huomaavat kateuden, eikä Facebookissa ole niiden kirjoitusten jälkeen montaa peukutusta.

Kaisan mukaan vihanpito kahta blondia kohtaan on edennyt niin pitkälle, että Kaisan työnantaja on tehnyt asiasta kantelun Suomen Kiinteistönvälittäjäliitolle. Nettikirjoittelu saattaa esimerkiksi haitata Kaisan ja Miran mainetta työnantajina ja vaikeuttaa uusien välittäjien rekrytointia.

Glamour kuuluu asiaan

Kaisa on tunnettu glamoröösistä tyylistään, johon kuuluvat kalliit autot ja näyttävät luksusvaatteet. Hänen mielestään menestyksen näyttäminen kuuluu asiaan, sillä se viestii asiakkaillekin, että kaikki onnistuu.

– En minä voi ajaa vuoden ysikaks Mondeolla saunalahtelaisen kivitalon pihaan, Kaisa sanoo.

– Voin vaihtaa autoa puolen vuoden välein, jos minua huvittaa. Teen pitkiä päiviä ja ajan paljon, joten minulla pitää olla hyvä auto. Totta kai ajan parhaalla mahdollisella autolla ja pukeudun hyvin. En suostu pitämään kynttilääni vakan alla ja laskemaan tasoani vain siksi, että näyttäisin vaatimattomammalta.

Kaisa myöntää, että televisio-ohjelmissa luksus ja glamour korostuvat. Hän myös muistuttaa, että miljoona-asuntojen myynti on vain osa bisnestä.

– Kenellekään tuskin jää epäselväksi, että televisiossa ei haluta näyttää niitä huonoimpia puolia. Ei sellaista kukaan katsoisi.

– Mutta nyt kun näytetään hyvät jutut, jotkut luulevat, että kaikki on keksittyä. Omassa ohjelmassani ei ole mitään keksittyä. Kaikki mielettömien talojen omistajat ovat frendejäni tai asiakkaitani. He ovat oikeasti niin varakkaita ja asuvat oikeasti niin hienosti.

Siitä saakka, kun Kaisa on ollut julkisuudessa, hän on pyrkinyt tekemään kiinteistöalasta aiempaa läpinäkyvämmän. Tulokset näyttäisivät jääneen laihoiksi.

– Luulen, että osa vanhoista kollegoista on niin juurtuneita, että kaikki tämä läpinäkyvyys haittaa heidän omaa salamyhkäisyyden verhoaan. Mielestäni sellainen ei kuitenkaan kuulu enää tälle alalle.

Juttua muokattu 4.4.: Tarkennettu, että kantelun teki Kaisan työnantaja.

Lue myös:

Väkivaltaisesta suhteesta selvinnyt Kaisa Liski: ”Elämäni oli selviytymispeliä”

Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin: "Minun maailmassani mies on perheen pää"

Kiinteistö-Kaisa myy nyt tätäkin julkkiskotia – kaupan jo yli kolme vuotta

Kaisa Liski köyhästä lapsuudestaan: "Meillä ei ollut kotona aina edes ruokaa"

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.