Suhteen päättymisestä voi seurata myös hyviä asioita. Eron jälkeen laulaja Kaija Koo, 49, oppi tuntemaan itsensä paremmin.

Tuusulassa sijaitseva koti on ollut Kaijalle tärkeä tukikohta vuodesta 2006 lähtien, jolloin hän erosi miehestään Markku Impiöstä kahdenkymmen vuoden yhdessäolon jälkeen. Kun päätös oli tehty, Kaija istui usein kodin pihalla ja katseli luonnon parasta elokuvaa: nuotiota.

– En halunnut vaipua itsesääliin, vaan uskoa, että minulle tapahtuu vielä hyviä asioita.

Neljä vuotta myöhemmin Kaija teki Irti-levyn Apulannasta tutun Toni Wirtasen kanssa ja viime kesänä hän esiintyi Turun Ruisrockissa. Sitä seurasi Kuorosota-ohjelma ja listojen kärkeen pompannut kokoelmalevy, Kaunis Rietas Onnellinen.

Eron jälkeen Kaija marssi pankkiin hakemaan asuntolainaa ensimmäistä kertaa yksin ja pyysi virkailijaa vääntämään rautalangasta, mikä on korko ja miten laskuja maksetaan. Kaijan oli lunastettava itselleen talo ja otettava osakeyhtiö lennossa haltuunsa. Tuosta kaikesta mies oli ennen huolehtinut.

– Hoin, etten ikinä selviä, mutta pala kerrallaan asiat järjestyivät. Oli mahtavaa huomata, että pärjään sittenkin yksin.

Yksinolo on ollut Kaijasta opettavin koulu, sillä se on pakottanut käsittelemään vastoinkäymisiä ensin oman pään sisällä.

Parinhaun raadolliseen peliin Kaija ei ole halunnut lähteä, vaikka hän on välillä ikävöinytkin tavallista parisuhdearkea ja toisen ihmisen läheisyyttä.

– Haluaisin vielä parisuhteen, mutta olen varautunut siihenkin, että elän loppuelämäni yksin.

Kaija kutsuu eroaan välttämättö­mäksi kokemukseksi ja parhaimmaksi opettajaksi.

– Avioero on ollut hyvä virhe. Sen ansiosta opin vihdoin tuntemaan itseni. Ero on vaikuttanut ehkä voimakkaimmin siihen, minkälainen ihminen olen nyt.


Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.