”Olen aina viihtynyt ihmisten kanssa, jotka ovat verbaalisesti lahjakkaita ja joilla on hyvä huumorintaju”, Kaija Koo tunnustaa. Kuva: Veikko Kähkönen
”Olen aina viihtynyt ihmisten kanssa, jotka ovat verbaalisesti lahjakkaita ja joilla on hyvä huumorintaju”, Kaija Koo tunnustaa. Kuva: Veikko Kähkönen

Laulaja Kaija Koo, 51, arvostaa huumorintajuisia ystäviä, jotka kertovat mieluummin roisin totuuden kuin valkoisen valheen.

Soittolistojen kärjessä vuosia keikkunut laulaja Kaija Koo, 51, sanoo suoraan, että läheisillä on ollut hänessä välillä kestämistä.

– En varmasti ollut hurjimman nosteen aikaan mikään kivoin ihminen. Julkisuus muuttaa kenen tahansa persoonaa ja teki minustakin silloin sietämättömän ystävän.

Kaija pitää rikkautena sitä, että kaveripiiriin kuuluu eri alojen ihmisiä.

– En ole ikinä halunnut pyöriä vain taiteilijapiireissä vaan arvostan sitä, että minulla on kavereita insinööristä sairaanhoitajaan. Ystävät ovat kuin peili, jotka tuovat minusta esiin eri puolia.

Yksi pitkäaikaisimmista ystävistä on koulukaveri Tiina Snellman, 52, jonka Kaija on tuntenut vuodesta 1973. Kaksikko on kokenut yhdessä niin rippileirit kuin avioeron ja yksinhuoltajuudenkin.

– Tiina on luotettavimpia läheisiäni. Juuri sellainen peruspilari, joka huolehtii aina muista ja pitää jalat tukevasti maan pinnalla.

Romanssihuhuja

38-vuotias Jari Ruuskanen on myös tuttu näky Kaijan käsipuolessa. Parin välille on yritetty rakentaa välillä romanssiakin, vaikka Jari on ollut avoliitossa miehensä kanssa 17 vuotta.

–  Jari on älykkäin ja herkin mies, jonka tunnen. Hänellä on sarkastinen huumorintaju ja kyky tehdä viiltäviä analyysejä, jotka saavat minut aina nauramaan, Kaija kehuu.

Parhaimmillaan ystävyys on silloin, kun se perustuu suoruuteen. Kaija ja Jari soittelevat toisilleen päivittäin ja jakavat keskenään intiimeimmätkin salaisuudet.

–  Jari ei häpeile turhaan. Kerran hän osti minulle kaikilla herkuilla varustetun vaa´an ja muistutti, että puntari kertoo totuuden, Kaija kertoo nauraen.

13 vuoden ystävyyden aikana Jari on tottunut, että Kaijan kanssa voi tapahtua mitä tahansa. Vuonna 2003 Kaija sai Jarin takia kahden vuoden porttikiellon helsinkiläisravintola Manalaan.

– Olimme viettämässä porukalla iltaa, kun eräs Kaijan kavereista alkoi kettuilla minulle. Kaija suuttui miehelle niin, että viskaisi tuopillisen kaljaa hänen päälleen. Sitten tulivatkin jo portsarit, jotka heittivät meidät ulos. Kaija ei ollut kohtauksesta moksiskaan. Hänen mielestään ystäviä pitää aina puolustaa, Jari kertoo.

Minkälainen Kaija oli teini-iässä? Tiina Snellman ja Jari Ruuskanen paljastavat laulajaystävänsä todellisen luonteen Me Naisten numerossa 23/2014. Joka päivä -tilaajana voit lukea koko jutun täältä.

Juttua muokattu 5.6. klo 9.36.

Katso myös video:

Lisääntyvätkö naisen seksuaaliset halut iän myötä, Kaija Koo?

Aiemmat jutut Kaijasta löydä täältä.