Kaija Koo esiintyy joulukuussa loppuunmyydylle Hartwall Areenalle, jonne mahtuu 13 000 ihmistä. "Se ei ahdista minua, koska siellä kaikki ovat ystäviäni. Mutta onhan se ihme, että koen näin", agorafobiasta kärsinyt laulaja kertoo Hjallikselle. Kuva: Veikko Kähkönen
Kaija Koo esiintyy joulukuussa loppuunmyydylle Hartwall Areenalle, jonne mahtuu 13 000 ihmistä. "Se ei ahdista minua, koska siellä kaikki ovat ystäviäni. Mutta onhan se ihme, että koen näin", agorafobiasta kärsinyt laulaja kertoo Hjallikselle. Kuva: Veikko Kähkönen

Kaija Koo kertoo Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa, että on tehnyt valtavan työn selvitäkseen pelkotiloistaan.

Kaija Koo, 52, kertoo perjantai-illan Hjallis-ohjelmassa kärsineensä todella pahasta agorafobiasta eli avaran paikan ahdistuneisuushäiriöstä. Kaija alkoi saada pahoja pelkotiloja sen jälkeen, kun hänen isänsä kuoli lento-onnettomuudessa vuonna 1986. Kaijan elinpiiri kaventui pelkojen takia todella pieneksi.

– Oireet olivat tosi pahoja, en uskaltanut suunnilleen mennä edes ovesta ulos. Oli pakko mennä terapiaan, Kaija Koo kertoo Hjallikselle.

Kaijan mukaan hänen terapeuttinsa tiesi vain yhden ihmisen, joka oli selvinnut agorafobiasta. Tämä tieto antoi kuitenkin uskoa Kaijalle, että hänkin voi selvitä. Kerran Kaija pakotti itsensä kirjastoon, jossa hän ahmi tietoa sairaudesta.

– Otsa hikoili ja pelkäsin, mutta mä menin sinne. Kun luin, että agorafobiasta selvinneiden osuus prosentteina oli aika pieni, tuli sellainen sisu, että perkele, mähän kuulun näihin prosentteihin.

Kaijalla oli myös lääkkeitä pahimpia tilanteita varten, mutta hän halusi selvitä niistä ilman.

– Olin niin natsi itseäni kohtaan.

Pikkuhiljaa pelot alkoivat kuitenkin helpottaa. Kaijan mukaan nykyään oireita ilmenee vain harvoin.

– Mä en enää anna niille valtaa. Olen tehnyt valtavan työn, että tulin sieltä syvyyksistä esiin. Toivon, että jos joku ihminen kuulee tämän ja siinä omassa kauhussaan tajuaa, että hänelläkin on mahdollisuus selvitä.

Kaija Koo Hjalliksessa MTV3:lla pe 31.10. klo 21.30.

Lue myös:

Kaija Koo: "Julkisuus teki minusta sietämättömän ystävän"

Video: Lisääntyvätkö naisen seksuaaliset halut iän myötä, Kaija Koo?

Kaija Koo: "Varaudun siihenkin, että elän loppuelämäni yksin"

Otsikkoa muokattu klo 18.15

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.