Anastacia on konsertoinut Suomessa kahdesti, joten maamme on tullut tutuksi. Tällä visiitillä tähti otti heti omakseen myös Esplanadin puiston.
Anastacia on konsertoinut Suomessa kahdesti, joten maamme on tullut tutuksi. Tällä visiitillä tähti otti heti omakseen myös Esplanadin puiston.

Poptähti Anastacia on selättänyt rintasyövän jo kahdesti. – Pelkäsin menettäväni naisellisuuteni rintojen poiston takia, mutta tunnenkin oloni entistä vahvemmaksi.

Poptähti Anastacia Newkirkiä, 45,  on luonnehdittu räiskyväksi persoonaksi, joka nauraa kovaan ääneen ja puhuu taukoamatta. Tänään hän on kuitenkin vakavammalla tuulella. Ehkä hän on vain väsynyt, tai sitten useat elämänkolhut ovat tuoneet tähden olemukseen ripauksen haurautta. Reilu vuosi sitten Anastacia sai kuulla musertavia uutisia: hänen jo kertaalleen hoidettu rintasyöpänsä oli uusiutunut.

Kun amerikkalaistähti vuonna 2003 oli saanut ­mukavasti menestystä, hän päätti ­toteuttaa pitkään mielessä pyörineen rintojen pienennysleikkauksen. Siihen liittyvässä mammografiatutkimuksessa toisesta rinnasta löytyi yllättäen syöpä­kasvain.

– Tavallaan ensimmäinen syöpäni löytyi urani takia. Olin vihdoin tienannut tarpeeksi rahaa rintojen pienennykseen, josta olin haaveillut kauan. Ilman kunnon tienestejä leikkaushaaveet olisivat jääneet ja syöpääni tuskin olisi löydetty. Se pelasti henkeni.

Anastacia kävi läpi rankat hoidot ­kovine lääkkeineen ja säteilytyksineen. Vaikka hän parani syövästä, laulaja oli tietoinen sen suuresta uusiutumisriskistä. Pari vuotta hoitojen jälkeen hän alkoi etsiä tietoa rintojen poistoleikkauksesta, ­koska se olisi ainoa tapa päästä syövästä eroon lopullisesti.

Kun Anastacia sitten helmikuussa 2013 sai puhelun, että syöpä oli iskenyt toiseen, aiemmin terveeseen rintaan, oli päätös itsestään selvä.

– En voinut kuvitellakaan käyväni jo kerran kokemiani rankkoja hoitoja läpi uudestaan. Tiesin kyllä, että rintojen poistoleikkaus olisi iso ja vaativa toimenpide, mutta olin ottanut siitä kunnolla selvää ja valmistautunut siihen henkisesti. Siksi tieto syövän uusiutumisesta ei painanut minua maanrakoon.

Puhelun saadessaan Anastacia oli levytysstudiolla ja aloittanut juuri Resurrection-levynsä teon. Hänen kanssaan työskennellyt tuottaja valahti uutisista valkoiseksi ja tarjoutui kuskaamaan laulajan kotiin.

– Sanoin, että mehän emme mene minnekään, vaan kirjoitamme aivan hemmetin mahtavan biisin. Sillä hetkellä en halunnut kohdata ikävää todellisuutta, vaan kanavoin kaikki tuntemukseni musiikkiini. Niistä syntyivät laulut Pendulum sekä taisteluhenkeäni kuvaava Stay. Tuottaja näki voimani ja päätökseni, etten ole menossa mihinkään. En, vaikka pommeja räjähtelisi ympärilläni.

Paita auki!

Anastacia leikattiin huhtikuussa 2013. Uusien rintojen rakentamiseen tarvittiin neljä erillistä operaatiota: ensin lähtivät omat rinnat, sitten ihon alle laitettiin hitaasti leviävät laajentajat, jotta iho ehtisi tottua muutoksiin.

Uudet rinnat rakennettiin implanttien ja selästä otetun ihon avulla. Samanlainen operaatio tehtiin näyttelijä Angelina Jolielle.

– Oli vaikeaa tappaa osa ruumiistani, sillä pidin rintojani ikään kuin ystävinäni. Ne kun olivat aina olleet osa minua. Olisin halunnut pitää ne, mutta totesin, että sori kaverit, teidän pitää mennä, koska syöpä käskee niin.

Anastacia on alusta asti päättänyt puhua avoimesti taistelustaan, koska hän haluaa siten lisätä rintasyöpään liittyvää tietoisuutta. Laulaja onkin ­perustanut Anastacia Fund -rahaston, joka tukee tutkimusta, jotta rintasyöpä löydettäisiin entistä aiemmin esimerkiksi verikokeiden avulla.

– Rintasyövässä ei ole mitään hävettävää, emmehän me itse anna sitä itsellemme. Ainoastaan miehet tekevät asiasta nolon töksäyttelemällä, että naisilla pitäisi olla täydelliset rinnat. Silloin huomautan, että kultaseni, sellaisia ei ole olemassakaan. Kaikki rinnat, joita olen nähnyt, ovat vähän eri paria: joko ne ovat keskenään eri kokoisia tai sojottavat sinne tänne.

Anastacia on niin sinut uusien rintojensa kanssa, ettei pelkää esitellä niitä edes ventovieraille. Kerran lääkärinsä luona vastaanotolle tuli juuri syöpädiagnoosin saanut nainen.

– Pamahdin lääkärin huoneeseen, repäisin paitani auki ja paljastin leikatut rintani. Nainen järkyttyi, mutta sanoi, että tissinihän näyttävät lähes aidoilta. Rohkaisin häntä sanomalla, ettei leikkauksessa ole mitään pelättävää. Minäkin pelkäsin menettäväni naisellisuuteni rintojeni poiston takia, mutta tunnenkin oloni entistä vahvemmaksi. Uuteen naiseuteen pitää vain hetken aikaa
totutella.

Anastacia painottaa, ettei rinta­syöpä ole vain siihen sairastuneen oma asia, vaan koskettaa koko lähipiiriä. Leikkauksen jälkeen on tärkeää, että läheiset auttavat toipilasta käytännön asioissa. Apu koskee kuitenkin vain paranemis­aikaa, sen jälkeen sairastuneen pitää taas ottaa elämänsä haltuun.

– Pahinta, mitä rintasyöpädiagnoosin saaneelle voi tehdä, on katsoa tätä kuin avaruusolentoa. Sairastunut kaipaa ­läheisiltään tukea ja keskusteluja. Siksi läheisten olisi hyvä ottaa mahdollisimman paljon selvää asiasta. Eihän ystävä pelkää kenkäkaupassakaan kertoa toiselle mielipidettään. Samoin tulisi toimia syövän suhteen.

Anastacia Newkirk

■ Laulaja syntyi 17.9.1968 Chicagossa, Yhdysvalloissa. Asuu Los Angelesissa.
■ Esikoisalbumi Not That Kind julkaistiin vuonna 2000. Hittisinkkuja mm. I’m Outta Love, Left Outside Alone ja Heavy On My Heart.
■  Myynyt yli 30 miljoonaa levyä.
■ Kuudes albumi Resurrection nyt kaupoissa. Seuraava sinkkulohkaisu on Staring At The Sun.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio