Anastacia on konsertoinut Suomessa kahdesti, joten maamme on tullut tutuksi. Tällä visiitillä tähti otti heti omakseen myös Esplanadin puiston.
Anastacia on konsertoinut Suomessa kahdesti, joten maamme on tullut tutuksi. Tällä visiitillä tähti otti heti omakseen myös Esplanadin puiston.

Poptähti Anastacia on selättänyt rintasyövän jo kahdesti. – Pelkäsin menettäväni naisellisuuteni rintojen poiston takia, mutta tunnenkin oloni entistä vahvemmaksi.

Poptähti Anastacia Newkirkiä, 45,  on luonnehdittu räiskyväksi persoonaksi, joka nauraa kovaan ääneen ja puhuu taukoamatta. Tänään hän on kuitenkin vakavammalla tuulella. Ehkä hän on vain väsynyt, tai sitten useat elämänkolhut ovat tuoneet tähden olemukseen ripauksen haurautta. Reilu vuosi sitten Anastacia sai kuulla musertavia uutisia: hänen jo kertaalleen hoidettu rintasyöpänsä oli uusiutunut.

Kun amerikkalaistähti vuonna 2003 oli saanut ­mukavasti menestystä, hän päätti ­toteuttaa pitkään mielessä pyörineen rintojen pienennysleikkauksen. Siihen liittyvässä mammografiatutkimuksessa toisesta rinnasta löytyi yllättäen syöpä­kasvain.

– Tavallaan ensimmäinen syöpäni löytyi urani takia. Olin vihdoin tienannut tarpeeksi rahaa rintojen pienennykseen, josta olin haaveillut kauan. Ilman kunnon tienestejä leikkaushaaveet olisivat jääneet ja syöpääni tuskin olisi löydetty. Se pelasti henkeni.

Anastacia kävi läpi rankat hoidot ­kovine lääkkeineen ja säteilytyksineen. Vaikka hän parani syövästä, laulaja oli tietoinen sen suuresta uusiutumisriskistä. Pari vuotta hoitojen jälkeen hän alkoi etsiä tietoa rintojen poistoleikkauksesta, ­koska se olisi ainoa tapa päästä syövästä eroon lopullisesti.

Kun Anastacia sitten helmikuussa 2013 sai puhelun, että syöpä oli iskenyt toiseen, aiemmin terveeseen rintaan, oli päätös itsestään selvä.

– En voinut kuvitellakaan käyväni jo kerran kokemiani rankkoja hoitoja läpi uudestaan. Tiesin kyllä, että rintojen poistoleikkaus olisi iso ja vaativa toimenpide, mutta olin ottanut siitä kunnolla selvää ja valmistautunut siihen henkisesti. Siksi tieto syövän uusiutumisesta ei painanut minua maanrakoon.

Puhelun saadessaan Anastacia oli levytysstudiolla ja aloittanut juuri Resurrection-levynsä teon. Hänen kanssaan työskennellyt tuottaja valahti uutisista valkoiseksi ja tarjoutui kuskaamaan laulajan kotiin.

– Sanoin, että mehän emme mene minnekään, vaan kirjoitamme aivan hemmetin mahtavan biisin. Sillä hetkellä en halunnut kohdata ikävää todellisuutta, vaan kanavoin kaikki tuntemukseni musiikkiini. Niistä syntyivät laulut Pendulum sekä taisteluhenkeäni kuvaava Stay. Tuottaja näki voimani ja päätökseni, etten ole menossa mihinkään. En, vaikka pommeja räjähtelisi ympärilläni.

Paita auki!

Anastacia leikattiin huhtikuussa 2013. Uusien rintojen rakentamiseen tarvittiin neljä erillistä operaatiota: ensin lähtivät omat rinnat, sitten ihon alle laitettiin hitaasti leviävät laajentajat, jotta iho ehtisi tottua muutoksiin.

Uudet rinnat rakennettiin implanttien ja selästä otetun ihon avulla. Samanlainen operaatio tehtiin näyttelijä Angelina Jolielle.

– Oli vaikeaa tappaa osa ruumiistani, sillä pidin rintojani ikään kuin ystävinäni. Ne kun olivat aina olleet osa minua. Olisin halunnut pitää ne, mutta totesin, että sori kaverit, teidän pitää mennä, koska syöpä käskee niin.

Anastacia on alusta asti päättänyt puhua avoimesti taistelustaan, koska hän haluaa siten lisätä rintasyöpään liittyvää tietoisuutta. Laulaja onkin ­perustanut Anastacia Fund -rahaston, joka tukee tutkimusta, jotta rintasyöpä löydettäisiin entistä aiemmin esimerkiksi verikokeiden avulla.

– Rintasyövässä ei ole mitään hävettävää, emmehän me itse anna sitä itsellemme. Ainoastaan miehet tekevät asiasta nolon töksäyttelemällä, että naisilla pitäisi olla täydelliset rinnat. Silloin huomautan, että kultaseni, sellaisia ei ole olemassakaan. Kaikki rinnat, joita olen nähnyt, ovat vähän eri paria: joko ne ovat keskenään eri kokoisia tai sojottavat sinne tänne.

Anastacia on niin sinut uusien rintojensa kanssa, ettei pelkää esitellä niitä edes ventovieraille. Kerran lääkärinsä luona vastaanotolle tuli juuri syöpädiagnoosin saanut nainen.

– Pamahdin lääkärin huoneeseen, repäisin paitani auki ja paljastin leikatut rintani. Nainen järkyttyi, mutta sanoi, että tissinihän näyttävät lähes aidoilta. Rohkaisin häntä sanomalla, ettei leikkauksessa ole mitään pelättävää. Minäkin pelkäsin menettäväni naisellisuuteni rintojeni poiston takia, mutta tunnenkin oloni entistä vahvemmaksi. Uuteen naiseuteen pitää vain hetken aikaa
totutella.

Anastacia painottaa, ettei rinta­syöpä ole vain siihen sairastuneen oma asia, vaan koskettaa koko lähipiiriä. Leikkauksen jälkeen on tärkeää, että läheiset auttavat toipilasta käytännön asioissa. Apu koskee kuitenkin vain paranemis­aikaa, sen jälkeen sairastuneen pitää taas ottaa elämänsä haltuun.

– Pahinta, mitä rintasyöpädiagnoosin saaneelle voi tehdä, on katsoa tätä kuin avaruusolentoa. Sairastunut kaipaa ­läheisiltään tukea ja keskusteluja. Siksi läheisten olisi hyvä ottaa mahdollisimman paljon selvää asiasta. Eihän ystävä pelkää kenkäkaupassakaan kertoa toiselle mielipidettään. Samoin tulisi toimia syövän suhteen.

Anastacia Newkirk

■ Laulaja syntyi 17.9.1968 Chicagossa, Yhdysvalloissa. Asuu Los Angelesissa.
■ Esikoisalbumi Not That Kind julkaistiin vuonna 2000. Hittisinkkuja mm. I’m Outta Love, Left Outside Alone ja Heavy On My Heart.
■  Myynyt yli 30 miljoonaa levyä.
■ Kuudes albumi Resurrection nyt kaupoissa. Seuraava sinkkulohkaisu on Staring At The Sun.

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika