Anu Harkki puhui Hjallis Harkimon talkshow'ssa vanhasta ja tuoreesta erostaan. Kuva Jouni Harala
Anu Harkki puhui Hjallis Harkimon talkshow'ssa vanhasta ja tuoreesta erostaan. Kuva Jouni Harala

Hjallis Harkimo vitsaili talk show'ssaan, että voisi ryhtyä Anu Harkin manageriksi, jotta tämä löytäisi sopivan miehen.

Päätoimittaja Anu Harkki, 39, oli lauantai-iltana puhumassa erostaan Hjallis-show'ssa. Anu kertoi eronneensä hiljattain, mutta asuvansa yhä ex-miehensä kanssa.

– Mä kellun välitilassa, sillä ero on tuore, ja jaamme edelleen saman talon. Se onnistuu, sillä talo on iso, Anu sanoi.

Kun Hjallis kysyi Anulta, onko hän hyvissä väleissä exänsä kanssa, Anu vastasi "vaihtelevasti".

Ohjelmassa oli vieraana myös juuri avioerohakemuksen Veera Niemisen kanssa jättänyt Toni Nieminen. Toni kertoi Hjallikselle, että yksi syy hänen ja Veeran eroon saattoi olla se, että Toni ei juurikaan puhunut ja osannut näyttää tunteitaan. Myös Anu myönsi, että hänen kaksi ex-miestään ovat olleet huonoja puhumaan. Tuoreimman eron lisäksi Anulla on takanaan ero lastensa isästä, Arttu Harkista vuonna 2008.

– Mietin, miksi te miehet olette sellaisia? Jos mä ikinä enää lankean yhteenkään mieheen, tsekkaan ensimmäisenä hänen puhujankyvyt ja -halut, Anu sanoi puolileikillään.

Anu kertoi myös, että on epätodennäköistä, että hän menisi enää naimisiin. Silti unelma kumppanista ei ole karissut. 

– Hirveetä, jos en löydä miestä – silloinhan mä näivetyn.

– En tosin tiedä, mistä mun kaltainen ihminen voi löytää miehen? Helsingin ja Sipoon väliseltä moottoritieltäkö? Oon yrittäjä, teen töitä koko ajan, asun landella ja mulla on eläimiä, Anu mietti.

Hjallis lohdutti Anua suoraan tyyliinsä:

– Sä oot ainakin tässä (haastattelutilanteessa) tosi mukava, osaat puhua – eikä sussa ole mitään vikaa.

Lopuksi Hjallis ehdotti, että voisi ryhtyä Anun manageriksi, jotta sopiva mies löytyisi.

Lue myös:

Anu Harkki sairastui syöpään: "Pelkäsin kuolevani"

Isänsä hylkäämä Anu Harkki: "Vaitonaisuus välillämme oli järjetöntä ja järkyttävää"

Hjallis Harkimo: "Leena oli suurin rakkauteni"

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: