”Välillä katson kateellisena sellaisten pariskuntien arkea, jotka käyvät päivätöissä ja vapaa-ajallaan iltaisin vuoronperään harrastavat", näyttelijä Elsa Saisio kertoo kahden freelancer-näyttelijän lapsiperhearjesta. Kuva: Heli Blåfield
”Välillä katson kateellisena sellaisten pariskuntien arkea, jotka käyvät päivätöissä ja vapaa-ajallaan iltaisin vuoronperään harrastavat", näyttelijä Elsa Saisio kertoo kahden freelancer-näyttelijän lapsiperhearjesta. Kuva: Heli Blåfield

Näyttelijä Elsa Saision lapsuudenkodissa opetettiin, että oma elämä ja työ ovat äärettömän tärkeitä asioita. – Vaikka tunnistan itsessäni saman intohimon työtä kohtaan, panostan ihan eri tavalla arkeen ja läsnäoloon, hän kertoo.

Lits läts. Jos höristää korviaan, voi melkein kuulla, miten vesi litisee näyttelijä Elsa Saision, 36, talvinilkkureissa.

Vaikka Elsa on talsinut kotoaan Kalliosta vain reilun puolen kilometrin matkan, loskaa ja lätäköitä ei ole voinut välttää ja hänen on ollut pakko poiketa hakaniemeläiseen vaatekauppaan ostamaan itselleen vaihtosukat.

– Ajattelen päivittäin takkaa, näyttelijä huokaa vetäessään kuivia sukkia jalkaansa kahvilan pöydän alla ja katsellessaan ikkunasta ulos harmaatakin harmaampaan Helsinkiin.

– Pienten lasten kanssa elämä on niin ruuhkaista, että sitä luultavasti haaveilee takasta, koska haaveilee rauhasta, hän sanoo.

Elsan ja hänen näyttelijämiehensä Timo Välisaaren arki kahden lapsen kanssa on välillä aikamoista säätämistä, mutta Elsalle on aina ollut selvää, että hän haluaa perheen eivätkä perhe ja ura sulje toisiaan pois.

”Lapsuudenkodissani opetettiin, että oma elämä ja työ ovat äärettömän tärkeitä asioita.”

– Lapsuudenkodissani opetettiin, että oma elämä ja työ ovat äärettömän tärkeitä asioita, joista on pidettävä kiinni myös ruuhkavuosina. Mutta sukupolveni panostaa ihan eri tavalla arkeen ja läsnäoloon kotona kuin vanhempieni sukupolvi, kertoo Elsa, jonka äiti on kirjailija ja ohjaaja Pirkko Saisio ja toinen vanhempi elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo.

Boheemi lapsuus

”Olin puolitoistavuotias, kun Honksu muutti meille, eikä siinä minusta ikinä ollut mitään outoa. Minua ei ole koskaan kiusattu homovanhemmista, mikä voi johtua siitä, että kävin kouluni Kalliossa ja Käpylässä. Kahden äidin perhe oli minulle niin itsestään selvä asia, että ehkä minua olisi ollut vähän vaikea kiusatakin.

Tunsin myös isäni, näyttelijä Harri Hyttisen, mutta hän on kuollut jo monta vuotta sitten.

Paljon enemmän kuin kasvaminen kahden äidin kanssa, lapsuuttani määritteli se, että minulla oli kaksi taiteilijavanhempaa, jotka suhtautuivat äärettömän kunnianhimoisesti ja intohimoisesti työhönsä.

Arki oli kaoottista. Välillä katkesivat sähköt, kun laskut olivat jääneet maksamatta, ja meillä oli aina hirveästi äidin kavereita juhlimassa jatkoilla.

Tuntui usein, että vanhemmat olivat kotona vain puoliksi läsnä, koska paukut käytettiin työhön. Ja että se jokin kiinnostavampi tapahtui aina kodin seinien ulkopuolella.

"Tuntui usein, että vanhemmat olivat kotona vain puoliksi läsnä.”

Lomilla oli toisin. Meillä oli kesämökki saaristossa, ja matkat ulkomailla olivat hirveän antoisia, koska silloin olimme oikeasti yhdessä, läsnä ja rentoja.

Mutta vanhempani olivat tietenkin aikansa lapsia. 1960- ja 70-luvulla nuoruutensa eläneet suuret ikäluokat halusivat vapautua kaikista konventioista ja traditioista. He elivät kauhean huolettomina ja esimerkiksi joivat ja humaltuivat lasten nähden.

Vaikka tunnistan itsessäni saman intohimon työtä kohtaan, haluan olla erilainen äiti ja puoliso. Olen oman sukupolveni edustaja: kauhean tiedostava, mietin esimerkiksi paljon sitä, miten valintani vaikuttavat lapsiini ja miten rakennan arjestamme kaikkien kannalta toimivan ja hyvän.”

Taiteilijuus verissä

”Nuorena pyristelin näyttelijän ammattia vastaan. Ajattelin, että koska molemmat vanhempani työskentelevät alalla – äiti teatterin, Honksu elokuvan puolella – minun pitää keksiä jotain muuta. Aika nopeasti kuitenkin tajusin, etten mitään muuta halua.

”Jos äiti ei saanut minulle lastenhoitajaa, hän otti minut mukaansa töihin.”

Teatteri oli minulle tuttu maailma jo varhaislapsuudesta. Jos äiti ei saanut minulle lastenhoitajaa, hän otti minut mukaansa töihin. Istuin monena iltana katsomossa aikuisen yleisön keskellä ja muistan, että esimerkiksi Juha Malmivaaran ohjaama Voiton päivä Helsingin Kaupunginteatterissa oli mielestäni hirvittävän hieno. Kun Markku Nenosen ohjaamassa Mambo Kingsissä nuori Kirsi Karnelius tanssi soolon, sydämeni pamppaili ja tunsin suurta kaipausta.

11-vuotiaana näyttelin Koiravarkaat-elokuvassa ja samoihin aikoihin olin mukana Kaupunginteatterin musikaalissa. Tulennielijä-leffaa tehdessä olin 15-vuotias.

En kuitenkaan ikinä ollut sellainen lapsi, joka olisi koko ajan halunnut esiintyä, enkä edelleenkään halua. Näyttelijöitä on tosi erilaisia. Jotkut rakastavat olla koko ajan esillä, mutta vaikkapa yksityisissä juhlissa haluan olla kaikessa rauhassa. Minua ei sytytä pelkästään se, että saan esiintyä, vaan koko työprosessi ryhmän kanssa; sen pohtiminen, mitä olemme kertomassa ja käsittelemässä.

”Joskus olen miettinyt olenko suhteessa äitiin ja Honksuun tarpeeksi menestynyt.”

Varmasti minulle on ollut paljon hyötyä siitä, että vanhempani ovat samalla alalla. He ymmärtävät ja jakavat saman maailman ja intohimon, tuntevat ihmiset ja heiltä voin aina kysyä neuvoa. Mutta on sillä myös varjopuolensa. Joskus olen miettinyt olenko suhteessa äitiin ja Honksuun tarpeeksi menestynyt. Mutta tajuan tietenkin, ettei sellaisen pohtiminen hyödytä ketään.”

Koulun kuopus

”Olin hirvittävän nuori, vasta 17-vuotias, kun pääsin opiskelemaan Teatterikorkeakouluun. Jälkeenpäin olen ajatellut, että ehkä koulusta olisi saanut enemmän irti, jos olisi tuntenut itsensä paremmin ja ollut vähän vahvempi.

Kun valmistuin näyttelijäksi 21-vuotiaana, olin aivan piipussa. Olin käynyt kaikki koulut putkeen ja viimeisenä vuonna opiskelun ohella vielä näytellyt iltaisin Kansallisteatterissa ja KOM-teatterissa.

Voin niin huonosti ja olin niin uupunut, että päätin viheltää koko pelin poikki puoleksi vuodeksi. Lähdin Espanjaan ja olen edelleen ylpeä, että uskalsin tehdä niin, vaikkei minulla ollut kuin jokin kielikurssi Barcelonassa varattuna ja puolitutun suomalaistytön kanssa kämppä Madridissa.

”Olin niin uupunut, että päätin viheltää koko pelin poikki puoleksi vuodeksi.”

Aamupäivisin opiskelin espanjaa ja iltapäivisin tanssin flamencoa. Minulla oli muutama ystävä ja koska olimme ulkomaalaisia kaukana kotoa, jaoimme kaiken. Ystävyytemme oli niin suurta, että olimme toisillemme perhe. Tuo puoli vuotta oli käännekohta elämässäni, sillä tulin takaisin Suomeen eri ihmisenä. Jotenkin laskeuduin Espanjassa enemmän itseeni, ja moni tuli matkan jälkeen kysymään, mitä minulle oli tapahtunut. Edelleen tuntuu kuin menisin kotiin, kun matkustan Espanjaan.”

Työparista pariksi

”Olen usein nauranut, että piti järjestää oikein koe-esiintymistilaisuus, jotta minulle löytyy mies. Minut oli vuonna 2004 valittu Lahden kaupunginteatterin musikaalin päärooliin, ja tapasimme Timon kanssa, kun minulle etsittiin sopivaa vastanäyttelijää.

Olin elänyt sitä ennen pitkään sinkkuna, mutta meistä tuli Timon kanssa paitsi työpari myös pari.

Timo huomioi muut ihmiset hirveän hyvin ja on kiinnostunut muista, mitä arvostan. Minun olisi vaikea elää kovin egosentrisen miehen kanssa.

Elimme aluksi monta vuotta etäsuhteessa, ja tuntuikin ihanalta, kun molemmille vuonna 2009 tarjottiin kiinnitystä Lahdesta ja saimme asua samassa kaupungissa. Viihdyin Lahden Kaupunginteatterissa paljon pidempään kuin etukäteen ajattelin, sillä siellä on tosi hyvä henki ja ensemble ja ohjelmisto.”

"Minun pitäisi opetella hidastamaan. Olen alkanut uskoa, että kaikki hyvät oivallukset syntyvät niinä hetkinä, jolloin ei näennäisesti tapahdu mitään", näyttelijä Elsa Saisio sanoo.
"Minun pitäisi opetella hidastamaan. Olen alkanut uskoa, että kaikki hyvät oivallukset syntyvät niinä hetkinä, jolloin ei näennäisesti tapahdu mitään", näyttelijä Elsa Saisio sanoo.

Tanssia ja pianotunteja

”Tanssi ja musiikki ovat minulle näyttelemisen lisäksi järjettömän rakkaita lajeja. Kun esitimme Lahdessa Chicago-musikaalia ja tein siinä raskaana ollessani teknisesti haastavan Velman tanssiroolin, kiitin jokaista tanssituntia, joilla olin elämässäni käynyt.

6-vuotiaasta aikuiseksi asti soitin Sibelius-Akatemiassa pianoa, ja lopettaminen Teatterikouluaikaan oli minulle identiteettikriisi.

Ajattelin, ettei minusta tulisi tanssissa eikä musiikissa ammatillisesti tarpeeksi hyvää. Olen tosi iloinen, että pystyn käyttämään molempia työssäni, kun teen musikaali- tai tanssiteatterirooleja, laulukeikkoja tai konsertteja.

”Ajattelin, ettei minusta tulisi tanssissa eikä musiikissa ammatillisesti tarpeeksi hyvää.”

Välillä kotona laulan tytär sylissäni, otan 2,5-vuotiaan pienistä sormista kiinni ja soitamme yhdessä pianolla melodiaa. Se on ihanaa. Toivon, että lapseni innostuvat isompina musiikista, sillä uskon, että harjoitellessaan yksin ihminen käy dialogia itsensä kanssa. Se on kuin meditaatiota.”

Arjen palapeli

”Välillä katson kateellisena sellaisten pariskuntien arkea, jotka käyvät päivätöissä ja vapaa-ajallaan iltaisin vuoronperään harrastavat. Freelancerina minulle on jäänyt enemmän aikaa olla lasten kanssa, mutta koska Timo työskentelee Lahdessa ja minä näyttelen usein iltaisin, voin vain haaveilla tanssitunneista.

Pahimmillaan mieheni on monta viikkoa putkeen aamusta yöhön Lahdessa tai matkalla sinne tai takaisin. Arki on silloin aikamoista selviytymistä. Onneksi työt ovat periodiluonteisia, ja vastapainoksi hän viettää välillä pidempiä aikoja kotona.

Tietenkin meidän on pakko palkata joskus lastenhoitajia, mutta olen aika tarkka siitä, ettei liian usein. Myös äitini viettää paljon aikaa lasten kanssa silloin, kun on Suomessa. Suurimman osan vuodesta hän on kuitenkin ulkomailla, purjehtimassa tai mökillä.”

Sukupolvien ketju

”Pari vuotta sitten haastattelin äitiäni Meidän perintö -tanssiesitystä varten, joka käsitteli äideiltä perittyjä asioita. Istuimme neljä tuntia kaksin saunakamarissa, ja tajusin, miten paljon yhteistä meissä on.

Luultavasti me molemmat vaikutamme ulospäin vahvoilta ihmisiltä, vaikka tosiasiassa olemme helposti horjutettavissa. Olemme tosi tunneherkkiä, pelästymme ja hermostumme helposti, eikä kumpikaan meistä ole kauhean vakaa. Tunnistan äidin temperamentin, joka voi olla tosi hurja ja jyrkkä. Minäkin osaan hermostua, ja veikkaan, että niin osaa tyttärenikin. Mutta veikkaan myös, että minulla on erilainen tahtotila kontrolloida sitä kuin toisilla.

”Tunnistan äidin temperamentin, joka voi olla tosi hurja ja jyrkkä.”

Rentoutuminen ei ole vahvin lajini. Jos koko ajan ei ole jokin projekti menossa, tuntuu, että tuhlaan aikaa. Minun pitäisi opetella hidastamaan. Olen alkanut uskoa, että kaikki hyvät oivallukset syntyvät niinä hetkinä, jolloin näennäisesti ei tapahdu mitään.

Minulla on päärooli uudessa lottovoittajapariskunnasta kertovassa Kaikki oikein -elokuvassa, ja olen ajatellut, että jos omalle kohdalle osuisi päävoitto, niin ehkä minä sen takan hankkisin. Ja asunnon, jonka isoista ikkunoista aukeaisi hieno merinäköala.

Muuten en elämässäni muuttaisi paljoakaan.

En kaipaa ylettömästi rahaa, intohimoni on, että saan toteuttaa itseäni näyttelijänä. Kaikki, mitä elämältä toivon, liittyy henkiseen tasapainoon ja siihen, että läheisilläni olisi kaikki hyvin.”

Elsa Saisio

Näyttelijä syntyi 19.7.1981 Helsingissä.

Tehnyt lukuisia rooleja elokuvissa, televisiossa ja radiossa.

Tuttu Helsingin, Espoon, Tampereen ja Lahden teattereista.

Asuu Helsingissä puolisonsa Timo Välisaaren ja kahden lapsen kanssa.

Päärooli Anna-Leena Härkösen romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Kaikki oikein, jonka ensi-ilta on 12.1.

Moni julkisuudesta tuttu nuori tulee varsin maineikkaasta perheestä. Testaa, osaatko yhdistää jälkikasvun vanhempaansa!


 

Varoituksen sananen: tämä visa ei ole ihan helpoimmasta päästä.


1. Olivia on tullut tunnetuksi somejulkkiksena. Kuka suomalainen taidemaalari on hänen äitinsä?


2. Ava on nähty usein äitinsä kanssa Hollywoodin punaisilla matoilla. Kuka hänen äitinsä on?


3. Tässä kuvassa on vuoden 2014 Miss Suomi Bea. Kuka julkisuudesta tuttu tyyppi on hänen isänsä?


4. Shiloh on kiistatta perinyt huulensa äidiltään. Kuka hänen äitinsä mahtaa olla?


5. Vilman vanhemmat erosivat hänen ollessaan lapsi. Kuka tunnettu suomalainen kokki on hänen isänsä?


6. Kuka tunnettu amerikkalaisnäyttelijä on Lily-Rose Melodyn isä?


7. Kuka legendaarinen suomalaisnäyttelijä on Paavon isä?


8. Kuka vuonna 1946 syntyneistä Yhdysvaltain presidenteistä on Barronin isä?


9. Kuka tunnettu suomalainen näyttelijä on hänen äitinsä?


10. Kukapa ei tunnistaisi Roope Salmista! Mikä hänen näyttelijäisänsä etunimi on?


11. Myös Sonjan isä on yksi Salmisen suvun näyttelijöistä. Mikä Sonjan isän etunimi on?


12. Kuka edesmennyt pop-legenda on Parisin isä?


13. Räväkkätukkaisen Sofia Mäkkylän äitikin on tunnettu näyttävästä tyylistään. Kuka hänen äitinsä on?


14. Näyttelijä, laulaja ja malli Jadenilla on Instagramissa lähes 10 miljoonaa seuraaja. Kuka on hänen isänsä?


15. Kasperi seurasi isänsä jalanjäljissä jääkiekkokentille. Kuka kiekkoilija hänen isänsä on?


16. Kuka tunnettu urheilija on Brooklynin isä?


17. Rafael on seurannut isänsä jalanjäljissä kirjallisuuden maailmaan. Kuka hänen isänsä on?


18. Kuka maailmankuulu laulaja on Lourdes Leonin äiti?


Ei ollut ihan helppoa, vai oliko?

 

Jaa tuloksesi sosiaalisessa mediassa alla olevien painikkeiden avulla ja pyydä kavereitasi testaamaan, tietäisivätkö he paremmin.


Ei ollut ihan helppoa, vai oliko?

 

Jaa tuloksesi sosiaalisessa mediassa alla olevien painikkeiden avulla ja pyydä kavereitasi testaamaan, tietäisivätkö he paremmin.

Presidentti Tarja Halonen, laulaja Cheek ja näyttelijä Seela Sella ovat vuodenvaihteen lapsia eli kauriita. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on puolestaan neitsyt. Katso listasta, keillä julkkiksilla on kanssasi sama tähtimerkki!

Vesimies 21.1–19.2.

Sami Kuronen (juontaja) 21.1.1974

Jaana Pelkonen (poliitikko, juontaja) 27.1.1977 

Aino-Kaisa Saarinen (hiihtäjä) 1.2.1979

Jari Tervo (kirjailija ja runoilija) 2.2.1959

Anna Puu (laulaja) 3.2.1982

Juha Tapio (laulaja) 5.2.1974

Jörn Donner (kirjailija, ohjaaja ja poliitikko) 5.2.1933

Anna Abreu (laulaja) 7.2.1990

Kirsi Salo (televisiopersoona, hyvinvointivalmentaja) 7.2.1967

Pete Parkkonen (laulaja) 8.2.1990

Miitta Sorvali (näyttelijä) 10.2.1956

Pelle Miljoona (muusikko) 10.2.1955

Hannu-Pekka Björkman (näyttelijä) 11.2.1969

Anneli Jäätteenmäki (poliitikko ja pääministeri) 11.2.1955

Mauri Kunnas (kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä) 11.2.1950

Kirsti Paakkanen (toimitusjohtaja ja yrittäjäneuvos) 12.2.1929

Jouni Hynynen (muusikko) 15.2.1970

Eeva Kilpi (kirjailija) 18.2.1928

Lue lisää: Luova uudistaja, tyly määräilijä – tällainen vesimies (21.1.–19.2.) on luonteeltaan

Kalat 20.2.–20.3.

Jari Litmanen (jalkapalloilija) 20.2.1971

Antti Litja (näyttelijä) 21.2.1938

Outi Mäenpää (näyttelijä) 24.2.1962

Maria Veitola (radio- ja televisiotoimittaja) 26.2.1973

Jaakko Hämeen-Anttila (islamin tutkimuksen professori) 26.2.1963

Paperi T (räppäri) 26.2.1986

Antti Tuisku (laulaja) 27.2.1984

Aira Samulin (yrittäjä) 27.2.1927

Jannika B (laulaja) 28.2.1985

Ville Haapasalo (televisiojuontaja) 28.2.1972

Mikko Kuustonen (laulaja ja lauluntekijä) 4.3.1960

Mari Perankoski (näyttelijä) 10.3.1970

Leena Lehtolainen (kirjailija) 11.3.1964

Peter Vesterbacka (mobiilipelien kehittäjä) 12.3.1968

Sandhja Kuivalainen (laulaja) 16.3.1991

Olli Lindholm (laulaja) 19.3.1964

Jenni Vartiainen (laulaja) 20.3.1983

Lue lisää: Pehmeä herkkis, kateellinen manipuloija – tällainen kalat (20.2.–20.3.) on luonteeltaan

Oinas 21.3.–19.4.

Pekka Haavisto (poliitikko) 23.3.1958

Tommi Uschanov (kirjailija) 27.3.1975

Laura Huhtasaari (poliitikko) 30.3.1979

Klaus Härö (elokuvaohjaaja) 31.3.1971

Samu Haber (laulaja) 2.4.1976

Pirjo Heikkilä (koomikko) 3.4.1980

Toni Wirtanen (muusikko) 4.4.1975

Aki Kaurismäki (elokuvaohjaaja) 4.4.1957

Elisabeth Rehn (poliitikko) 6.4.1935

Jenni Haukio (runoilija, presidentin puoliso) 7.4.1977

Johanna Kurkela (laulaja) 10.4.1985

Katja Kettu (kirjailija ja animaatio-ohjaaja) 10.4.1978

Anna-Leena Härkönen (näyttelijä ja kirjailija) 10.4.1965

Pirkko Saisio (kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja) 16.4.1949

Patrik Laine (jääkiekkoilija) 19.4.1998

Lue lisää: Ikuinen innostuja, itsekeskeinen möläyttelijä – tällainen oinas (21.3.–19.4.) on luonteeltaan

Härkä 20.4–20.5.

Arja Koriseva (laulaja) 21.4.1965

Paavo Lipponen (poliitikko, pääministeri ja eduskunnan puhemies) 23.4.1941

Juha Sipilä (poliitikko ja pääministeri) 25.4.1961

Nikke Ankara (räppäri) 26.4.1991

Antti J. Jokinen (elokuvantekijä) 26.4.1968

Jenny Lehtinen (mediapersoona) 28.4.1978

Saara Aalto (laulaja-lauluntekijä) 2.5.1987

Kalle Palander (alppihiihtäjä) 2.5.1977

Jesse Puljujärvi (jääkiekkoilija) 7.5.1998

Hanna Sumari (toimittaja, juontaja) 9.5.1958

Harri Kirvesniemi (hiihtäjä) 10.5.1958

Enni Rukajärvi (lumilautailija) 13.5.1990

Li Andersson (poliitikko) 13.5.1987

Vappu Pimiä (radio- ja tv-juontaja) 16.5.1978

Laura Voutilainen (laulaja) 17.5.1975

Assi Koivisto (ekonomi ja toimitusjohtaja) 20.5.1957

Pekka Pouta (meteorologi) 20.5.1968

Lue lisää: Kärsivällinen nautiskelija, joustamaton jäärä – tällainen härkä (20.4.–20.5.) on luonteeltaan

Kaksonen 21.5.–21.6.

Lauri Markkanen (koripalloilija) 22.5.1997

Anja Snellman (kirjailija) 23.5.1954

Ristomatti Ratia (muotoilija) 23.5.1941

Heli Sutela (näyttelijä ja koomikko) 24.5.1968

Anni Vuohijoki (painonnostaja) 24.5.1988

Reino Nordin (laulaja) 25.5.1983

Eveliina ”Evelina” Tammenlaakso (laulaja ja lauluntekijä) 27.5.1995

Krista Kosonen (näyttelijä) 29.5.1983

Timo Soini (poliitikko, europarlamentaarikko ja ministeri) 30.5.1962

Pirkka-Pekka Petelius (näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja) 31.5.1953

Marco Bjurström (tanssija, juontaja) 31.5.1966

Sara Sieppi (vuoden 2011 Miss Suomi) 3.6.1991

Tuomas Kyrö (kirjailija) 4.6.1974

Elina Knihtilä (näyttelijä, professori) 6.6.1971

Laila Hirvisaari (kirjailija) 7.6.1938

Helena Ranta (oikeushammaslääkäri) 11.6.1946

Kerttu Niskanen (hiihtäjä) 13.6.1988

Riitta Uosukainen (eduskunnan ensimmäinen naispuhemies) 18.6.1942

Paula Koivuniemi (laulaja) 19.6.1947

Esko Valtaoja (avaruustähtitieteen professori) 20.6.1951

Lue lisää: Iloinen suupaltti, tunteeton kakara – tällainen kaksonen (21.5.–21.6.) on luonteeltaan

Rapu 22.6.–22.7.

Martti Ahtisaari (presidentti) 23.6.1937

Jorma Uotinen (tanssija ja koreografi) 28.6.1950

Erin Anttila (laulaja) 2.7.1977

Teemu Selänne (jääkiekkoilija) 3.7.1970

Merja Larivaara (näyttelijä) 4.7.1964

Miki Liukkonen (kirjailija, runoilija ja muusikko) 8.7.1989

Maria Nordin (yrittäjä, arkkitehti) 13.7.1983

Jasper Pääkkönen (näyttelijä) 15.7.1980

Martina Aitolehti (malli ja televisioesiintyjä) 16.7.1982

Terhi Kokkonen (laulaja) 16.7.1974

Matti Nykänen (mäkihyppääjä) 17.7.1963

Samuli Edelmann (näyttelijä ja laulaja) 21.7.1968

Hannele Lauri (näyttelijä) 21.7.1952

Lilli Paasikivi (oopperalaulaja ja Kansallisoopperan taiteellinen johtaja) 22.7.1965

Pekka Strang (näyttelijä ja teatterinjohtaja) 23.7.1977

Jarkko Nieminen (tennispelaaja) 23.7.1981

Lue lisää: Ymmärtäväinen huolehtija, oikukas murehtija – tällainen rapu (22.6.–22.7.) on luonteeltaan

Leijona 23.7.–22.8.

Minttu Mustakallio (suomalainen näyttelijä) 23.7.1973

Olavi Uusivirta (muusikko) 28.7.1983

Kaari Utrio (kirjailija) 28.7.1942

Anssi Kela (suomalainen muusikko) 29.7.1972

Johanna Tukiainen (malli, tanssija, juontaja) 29.7.1978

Ville Niinistö (poliitikko) 30.7.1976

Satu Silvo (näyttelijä) 2.8.1962

Jukka Hildén (Duudsoni) 3.8.1980

Jutta Urpilainen (poliitikko) 4.8.1975

Diandra Flores (laulaja) 12.8.1994

Peter Franzén (näyttelijä) 14.8.1971

Jari Sillanpää (laulaja) 16.8.1965

Tarja Turunen (laulaja) 17.8.1977

Kati Outinen (näyttelijä) 17.8.1961

Katri Helena (laulaja) 17.8.1945

Armi Kuusela (vuoden 1952 Miss Universum) 20.8.1934

Lue lisää: Arvokas johtaja, pöyhkeä kaikkitietäjä – tällainen leijona (23.7.–22.8.) on luonteeltaan

Neitsyt 23.8–22.9.

Jarkko Ruutu (jääkiekkoilija) 23.8.1975

Sauli Niinistö (tasavallan presidentti) 24.8.1948

Robin (laulaja) 24.8.1998

Panu Rajala (kirjailija ja tutkija) 27.8.1945

Anne Brunila (ekonomisti) 31.8.1957

Pekka Hyysalo (freestylehiihtäjä) 2.9.1990

Kirsi Alm-Siira (uutistoimittaja) 2.9.1974

Paavo Väyrynen (poliitikko) 2.9.1946

Tiina Lymi (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja) 3.9.1971

Simo Frangén (koomikko, käsikirjoittaja, juontaja) 6.9.1963

Jutta Gustafsberg (hyvinvointiyrittäjä) 6.9.1973

Kaija Koo (laulaja) 10.9.1962

Marja-Liisa Kirvesniemi (hiihtäjä) 10.9.1955

Nasima Razmyar (poliitikko) 13.9.1984

Janni Hussi (fitnessmalli, yrittäjä) 14.9.1991

Arttu Wiskari (muusikko) 16.9.1984

Rakel Liekki (taiteilija, toimittaja) 20.9.1979

Tuomas Enbuske (juontaja, toimittaja, kolumnisti) 22.9.1977

Lue lisää: Tarkkanäköinen älykkö, pikkumainen saivartelija – tällainen neitsyt (23.8–22.9.) on luonteeltaan

Vaaka 23.9.–22.10.

Matleena Kuusniemi (näyttelijä) 24.9.1973

Kiira Korpi (taitoluistelija) 26.9.1988

Peter Nyman (toimittaja, uutisankkuri) 27.9.1966

Pihla Viitala (näyttelijä) 30.9.1982

Anne Kukkohovi (malli, juontaja) 3.10.1970

Kiti Kokkonen (näyttelijä) 4.10.1974

Sami Hyypiä (jalkapalloilija) 7.10.1973

Björn Wahlroos (konsernijohtaja) 10.10.1952

Miia Nuutila (näyttelijä, juontaja) 12.10.1972

Reijo Mäki (dekkarikirjailija) 12.10.1958

Pamela Tola (näyttelijä) 15.10.1981

Virpi Hämeen-Anttila (kirjailija ja tutkija) 15.10.1958

Kimi Räikkönen (Formula 1 -kuljettaja) 17.9.1979

Sanna Stellan (näyttelijä) 19.10.1974

Lue lisää: Ymmärtäväinen sovittelija, oikukas vitkuttelija – tällainen vaaka (23.9.–22.10.) on luonteeltaan

Skorpioni 23.10.–22.11.

Pauli Hanhiniemi (muusikko) 24.10.1964

Laura Malmivaara (näyttelijä) 26.10.1973

Tiina Jylhä (kauneusalan yrittäjä) 26.10.1962

Katariina Souri (kirjailija, kolumnisti) 27.10.1968

Timo Koivusalo (elokuvaohjaaja, lauluntekijä) 31.10.1963

Riku Nieminen (näyttelijä) 1.11.1986

Meeri Koutaniemi (valokuvaaja) 1.11.1987

Hjallis Harkimo (liikemies, poliitikko) 2.11.1953

Antti Rinne (poliitikko) 3.11.1962

Matti Vanhanen (poliitikko) 4.11.1955

Nooralotta Neziri (aitajuoksija) 9.11.1992

Lauri Tähkä (laulaja) 9.11.1973

Maija Vilkkumaa (laulaja) 9.11.1973

Virve Rosti (laulaja) 10.11.1958

Heidi Hautala (poliitikko) 14.11.1955

Aki Palsanmäki (huutokauppayrittäjä) 15.11.1969

Jenni Pääskysaari (toimittaja, juontaja) 18.11.1975

Ulla Tapaninen (näyttelijä) 19.11.1955

Juha Mieto (hiihtäjä) 20.11.1949

Ville Valo (laulaja) 22.11.1976

Lue lisää: Syvällinen älykkö, kostonhimoinen piikittelijä – tällainen skorpioni (23.10.–22.11.) on luonteeltaan

Jousimies 23.11–21.12.

Niina Lahtinen (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja) 23.11.1979

Krista Siegfrids (laulaja) 4.12.1985

Antti Holma (näyttelijä) 6.12.1982

Pentti Linkola (filosofi) 7.12.1932

Heikki Turunen (kirjailija) 9.12.1945

Paula Vesala (muusikko) 10.12.1981

Roope Salminen (näyttelijä) 11.12.1989

Krista Pärmäkoski (maastohiihtäjä) 12.12.1990

Paavo Arhinmäki (poliitikko) 13.12.1976

Siiri Rantanen (hiihtäjä) 14.12.1924

Kirsi Kunnas (lastenkirjailija, runoilija) 14.12.1924

Irja Askola (pappi) 18.12.1952

Tero Pitkämäki (keihäänheittäjä) 19.12.1982

Janna Hurmerinta (laulaja) 20.12.1981

Arvi Lind (uutisankkuri) 21.12.1940

Lue lisää: Suuri optimisti, röyhkeä jäärä – tällainen jousimies (23.11.–21.12.) on luonteeltaan

Kauris 22.12.–20.1.

Jare Tiihonen eli Cheek (räppäri) 22.12.1981

Tarja Halonen (presidentti) 24.12.1943

Isac Elliot (laulaja) 26.12.2000

Dome Karukoski (elokuvaohjaaja) 29.12.1976

Seela Sella (näyttelijä) 30.12.1936

Rosa Meriläinen (kirjailija, poliitikko) 31.12.1975

Lenita Airisto (toimitusjohtaja) 1.1.1937

Tellervo Koivisto (poliitikko ja ekonomisti) 2.1.1929

Christel ”Chisu” Sundberg (muusikko) 3.1.1982

Jari ”Bull” Mentula (ammattilaiskehonrakentaja) 4.1.1976

Vesa-Matti Loiri (näyttelijä, koomikko, laulaja) 4.1.1945

Sofi Oksanen (kirjailija) 7.1.1977

Kari Hotakainen (kirjailija) 9.1.1957

Iivo Niskanen (maastohiihtäjä) 12.1.1992

Anne Berner (yritysjohtaja, poliitikko) 16.1.1964

Alma Miettinen (laulaja) 17.1.1996

Laura Närhi (laulaja) 19.1.1978

Lue lisää: Sinnikäs vastuunkantaja, itsekäs niuhottaja – tällainen kauris (22.12.–20.1.) on luonteeltaan

Juttua muokattu 22.7. Korjattu Maria Nordin, Terhi Kokkonen ja Jasper Pääkkönen oikean horoskooppimerkin alle.