Jyrki Sukula on perinyt puheenlahjansa äidiltään Marja-Leena Sukulalta. Kuva: Linnea Aalto-Setälä
Jyrki Sukula on perinyt puheenlahjansa äidiltään Marja-Leena Sukulalta. Kuva: Linnea Aalto-Setälä

Uusimmassa Me Naisten numerossa kurkistetaan Jyrki Sukulan ohjelman kulisseihin. Tv-kokki muistelee myös edesmennyttä äitiään.

Koko kansan ruokahämmentäjäksi kasvanut Jyrki Sukula puhuu torstaina ilmestyvässä Me Naisissa pitkästä urastaan, sen ylä- ja alamäistä sekä edesmenneestä äidistään, Marja-Leena Sukulasta. Marja-Leena oli viihdetaiteilija ja komidienne, joka tuli tunnetuksi Kassi-Alma-hahmostaan.

– Olen perinyt puheenlahjani äidiltäni. Äidin kanssa laulettiin, soitettiin ja taas laulettiin. Kyllähän se vaikuttaa, jos elää spurgua näyttelevän naisen kanssa samassa taloudessa. 

Epäonnistumisistaan Sukula puhuu uudessaan ohjelmassaan Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula!  Hän toivoo, etteivät hotellien omistajat tee samoja virheitä kuin hän itse on urallaan tehnyt.

– Vastuuta pitää pystyä jakamaan. Yksin ei selviä. Itse olin kymmenen vuotta sitten aivan sietämätön. Annoin näennäisesti vastuuta, mutta tein hommat kuitenkin itse. Sekoitin aina kaiken. 

Kurkkaa Jyrki Sukulan uuden ohjelman kulisseihin Me Naisten numerossa 36/2014, joka ilmestyy torstaina 4.9.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.