Jyrki 69 ja Anu Kiiveri ovat pysyneet ystävinä eronsa jälkeen. Kuva vuodelta 2010. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Jyrki 69 ja Anu Kiiveri ovat pysyneet ystävinä eronsa jälkeen. Kuva vuodelta 2010. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Muodikas mehustaminen vei The 69 Eyes -rokkarin mennessään.

The 69 Eyesin laulusolisti Jyrki Linnankivi on hurahtanut mehustamiseen siinä määrin, että teki pelkästään vihermehureseptejä sisältävän reseptikirjan Rock'n'Roll Juicer.

– Olin alunperin tekemässä kustantajalle ihan muuta kirjaprojektia ja valittelin siinä, että suomeksi ei ole kunnollista reseptikirjaa mehuista. Kustantaja totesi, että tee sitten sellainen, Jyrki kertoo.

Mehukirjan kuvat on ottanut tunnettu rock-kuvaaja Ville Juurikkala, ja reseptit Jyrki on laatinut yhdessä hyvinvointibloggaajana ja ravintoneuvojana työskentelevän ex-tyttöystävänsä Anu Kiiverin kanssa.

"Vanhan siipan kanssa oli välillä ratkiriemukasta tehdä hommia."

– Hieno homma, että lähipiiristä löytyi näistä asioista tietävä tyyppi, Jyrki sanoo.

– Vanha siipan kanssa oli välillä jopa ratkiriemukasta tehdä hommia. Samat asiat naurattivat kuin ennenkin, hän kommentoi yhteistä projektia exänsä kanssa.

– Toisaalta prokkiksen valmistuttua oli ihan kiva lähteä eri suuntiin. Vanha mehu ei janota, se pitää juoda tuoreena.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...