Saria ja Juttaa yhdistävät saman miehen lapset, kriisien syventämä ystävyys ja intohimo treenaamiseen.
Saria ja Juttaa yhdistävät saman miehen lapset, kriisien syventämä ystävyys ja intohimo treenaamiseen.

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat ystävykset, joilla on sama ex-mies ja yhteinen vastuu molempien lapsista. Uusilta kumppaneilta kuvio on vaatinut ymmärrystä.

Jutta Gustafsbergin, 41, ja Sari Peltosen, 40, suhde alkoi kaikkea muuta kuin lämpimissä merkeissä.

13 vuotta sitten Sari oli avoliitossa liikemies Petteri Jussilan kanssa ja tuolloin neli- ja puolivuotiaiden lasten äiti. Jutta taas oli tullut julkisuuteen ohjelmassa Suuri seikkailu ja tavannut Petterin niissä kuvioissa. Kun Petteri ja Jutta rakastuivat, Sari sai lukea siitä lehdestä.

– Ero oli ollut vain ajan kysymys. Aluksi reagoin Juttaan, että sekin lehmä, mutta ajan mittaan olen ollut iloinen, että Luojan kiitos Petteri valitsi juuri hänet, Sari sanoo.

– Minun oli hyväksyttävä, että Sari on elämässäni ja että hänellä on yhteinen menneisyys mieheni kanssa, Jutta muistaa.

Petteri Jussila teki selväksi, että arki sovitettaisiin heidän parhaakseen. Kun Petterin ja Jutan poika syntyi, oli selvää, että hän olisi vanhempien lasten tasaveroinen veli.

– Minulle tilanteemme suurimpia opetuksia on ollut, että lapsen rakastaminen ei katso verisukulaisuutta, Jutta sanoo.

– Jokaisen isän ja äidin pitäisi tajuta, ettei oma vanhemmuus ole uhattuna, vaikka lapsella olisi muitakin välittäviä ihmisiä ympärillään, Sari jatkaa.

Kun Petteri yllättäen menehtyi vuonna 2004, sokkivaiheen ajaksi Sari perheineen muutti Jutan luo.

Verkostovanhemmuutta

Nyt Jutta ja Sari ovat läheiset ystävät ja jakavat yhä vastuun vanhemmuudessa.

Kuvio on laajentunut uusilla kumppaneilla. Kun leskeksi jäänyt Jutta meni naimisiin Harri Gustafsbergin kanssa, miehestä tuli adoption kautta Max-pojan isä. Vielä eron jälkeenkin Harri kaitsee niin Maxia kuin Sarinkin lapsia. Myös Sarin puolisot ovat saaneet sopeutua joustavaan perhekäsitykseen.

Sari ja Jutta näkevät, että erot ja monimuotoiset perhekuviot ovat nykyaikaa. He läheisineen ovat siitä elävä esimerkki.

– Perinteinen ydinperhemalli ei ole minulle erityinen arvo, Jutta sanoo suoraan.

– Haluaisin vähän paukutella henkseleitä joka kerta, kun lapsiamme kehutaan fiksuiksi ja avarakatseisiksi. Ei tämä meidän kasvatusmallimme ihan väärä voi olla, Sari hymyilee.

Jutta kiittelee, että uusilta kumppaneilta on löytynyt ymmärrystä. Hän on kihloissa yrittäjä Ari Kokkosen kanssa.

– Kun kuvioon tulee ulkopuolisena, voi tuntua oudolta, että eksät piipahtavat kahvilla ja lasten perään katsotaan, ovat he omia tai ei, Jutta sanoo.

Mitä muita hyviä puolia joustavasta perhemallista löytyy? Mitä Jutta ja Sari ajattelevat erilaisuudestaan? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 28/2015.

Lue myös:

Jutta Gustafsberg paljastaa: näin olen selvinnyt vastoinkäymisistäni

Tällainen on Jutta Gustafsbergin persoonallinen luksuskoti!

Miljoonia takonut Jutta Gustafsberg: ”Olen aloittanut nollasta monta kertaa”

Jutta Gustafsberg ehdottaa: ”Liikunta pakolliseksi eduskuntaan”

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Laihduttaja, näistä saat hyviä rasvoja

 

Jutta Gustafsberg

Fitnessvalmentaja ja body fitnessin Suomen mestari syntyi Virroilla vuonna 1973. Asuu Tampereen Pirkkalassa kihlattunsa Ari Kokkosen sekä poikansa Maxin, 11, kanssa.

Fitfarm-hyvinvointiyrityksen toinen perustaja sekä Sunny’s-vaateketjun osakas. Tuttu mm. tv-ohjelmistaan Jutta ja puolen vuoden superdieetit sekä Jutta ja huikeat häädieetit.

Seuraavaksi Jutta räätälöi tv-dieetit sinkuille ja julkaisee 18.8. Jutan Voimakirjan.

 

Sari Peltonen

Bellissimo -parturi-kampaamon omistaja syntyi 1974 Tampereella, jossa asuu edelleen lastensa Camillan, 18, Casimirin, 14, sekä Cecilian, 4, kanssa. Seurustelee.

Innostui uudelleen body fitness -kilpailuista sen jälkeen, kun tytär lopetti kilpatanssin maajoukkuetasolla. ”Koin, että nyt on minun vuoroni olla jossain hyvä ja toteuttaa itseäni.”

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!