Jutta Gustafsberg on tuonut fitneksen rinnalle myös henkisyyden. Kuva: Jouni Harala
Jutta Gustafsberg on tuonut fitneksen rinnalle myös henkisyyden. Kuva: Jouni Harala

Jutta Gustafsberg kertoo kirjassaan, ettei ole löytänyt voimakkaille tunteilleen muuta syytä kuin jonkin yhteyden entisissä elämissä.

– Sehän on satavarmaa, että osa tuomitsee minut hurumummoksi ja kirjani ärsyttää heitä yhtä paljon kuin sixpackini, Jutta Gustafsberg sanoi viime vuoden lopulla Me Naisten haastattelussa, jossa hän puhui henkistymisestään.

Tosiaan, henkistymistä on tarjolla kirjan verran. Jutalta ja meedio Harriet Piekkolalta ilmestyy pian uutuuskirja Mielen päällä – työkaluja henkiselle polulle (WSOY). Kirjassa fitness-piireistä tutuksi tullut Jutta kertoo kokemuksiaan henkistymisestä, ja naiset myös neuvovat lukijaa henkisyyden polulla.

Jutta kertoo kirjassa, että hänen kiinnostuksensa henkisiin asioihin heräsi jo varhain, ja hän myös tiesi suvussaan olevan yliluonnollisia kykyjä. Myöhemmin hän on löytänyt niitä myös itsestään. Hän on muun muassa kertonut haastatteluissa saaneensa meedion avulla yhteyden mieheensä Petteri Jussilaan, joka menehtyi vuonna 2004 tapaturmaisesti.

”Moni Maruun liittyvä asia saa minut liikuttumaan todella voimakkaasti.”

– Uskon kuoleman jälkeiseen elämään ja siihen, että ihmisen tämän hetkinen elämä on hänen aikaisempien elämiensä summa, Jutta kertoo kirjassakin.

Jutta kertoo esimerkiksi uskovansa, että hänellä on ollut ystävänsä ja kollegansa Jari ”Bull” Mentulan kanssa yhteinen taival jo ennen tätä elämää. Myös Jarin vaimosta Marusta on ensitapaamisesta asti välittynyt Jutalle jokin mystinen fiilis.

– En ole helposti kyynelehtivää itkijätyyppiä, mutta moni Maruun liittyvä asia saa minut liikuttumaan todella voimakkaasti. Seurasin esimerkiksi hänen poseerausharjoituksiaan hänen valmistautuessaan fitness-kisaan ja minulle nousi kyyneleet silmiin, mikä on todella hämmentävää, Jutta muistelee kirjassa.

– En ole löytänyt mitään muuta selitystä vahvoille reaktioilleni kuin sen, että meillä on jokin entisen elämän yhteys, Jutta pohtii.

Jutta kertoo kirjassa myös käyneensä Suomen Spiritualistisen Seuran henkisen tietouden kurssin, jolla käsiteltiin niin henkisyyttä arjessa, meditaatiota kuin henkiparannustakin.

– Egoni rajoitti minua pitkään, kun opiskelin, ja ajattelin, etten koskaan pysty tekemään tiettyjä asioita kuten vaikkapa selvänäkemään. Harjoitusten myötä kuitenkin huomasin osaavani kertoa hyvin tarkkoja asioita pelkän henkimaailmaan siirtyneen ihmisen valokuvan perusteella.

Esikoistaan odottava näyttelijä-yrittäjä Mia Ehrnrooth keskittyy siihen, että hän ja vauva saisivat mahdollisimman hyvää ravintoa.

Kolme vuotta sitten Salatut elämät -sarjassa lopettaneen näyttelijä-malli ja start up -yrittäjä Mia Ehrnroothin, 30, elämään on mahtunut viime aikoina paljon käänteitä. Viime vuonna hän erosi neljä vuotta kestäneestä avioliitosta. Sinkkuelämää ehti kulua tovi, kun hän tapasi kuntosalilla Joel Roosin, 40.

Mia ja Joel löysivät asunnon puoli vuotta sitten ja suunnittelivat tekevänsä siihen remontin. Remonttisuunnitelma kuitenkin muuttui, kun Mia huomasi olevansa raskaana. Lapsen laskettu aika on alkuvuodesta. Asunnon isosta vaatehuoneesta tehdäänkin nyt lastenhuone.

– Meidän piti hankkia koiranpentu, mutta tulikin vauva! Vakavasti puhuen kuvittelimme, että lapsen saaminen olisi pidempi prosessi, mutta kaikki tuntuu nyt luontevalta ja olen voinut hyvin.

”Kun en vielä tiennyt olevani raskaana, söin paljon jäätelöä. Mitään muuta ei tehnyt mieli. Minulla on ollut puolitoista vuotta personal trainer, joka laatii minulle myös ruokavalion. Kokkaustaidoissani on parannettavaa, ja saan häneltä reseptejä. Unohdan helposti syödä tai syön liian vähän. Ennen jokaista ruokailua otan annoksesta kuvan ja lähetän sen pt:lleni. Hän arvioi, kuinka terveellisiä valintoja olen tehnyt ja antaa sen mukaan pisteitä.

Nyt pyysin valmentajani apuun, kun en saanut jäätelönsyöntiä loppumaan. Avun pyytäminen on taito, jossa olen kehittynyt vuosien varrella. Olen iloinen, että osaan tehdä sen nykyään paremmin.

Minusta on luonnollista, että kroppani muuttuu raskauden aikana. Keskityn nyt siihen, että saamme vauvan kanssa tarpeeksi hyvää ravintoa. Senkin vuoksi panostan mielelläni omaan valmentajaan. Treenaan hänen kanssa 4–5 kertaa viikossa.

Ostan usein lähellä olevasta S-Marketista enemmän ruokaa kerralla. Näin vältän jatkuvan Alepassa juoksemisen. Pärjäämme usein kahdella kauppakäynnillä viikossa. Ruokaan menee enemmän rahaa kuin sinkkuaikana, noin 200 euroa viikossa. Isosta S-Marketista saa tuoreita marjoja, luomukananmunia ja hyviä raaka-aineita.

Seurustelun alkuvaiheessa kävimme enemmän ulkona syömässä. Nyt kun elämä on asettunut, olen palannut vanhaan tapaani, ”foodprepiin”. Teen sunnuntaina viikon ruuat ja jaan ne rasioihinsa pakastimeen odottamaan. Nyt kokkasin bataattia, lohkoperunoita ja jauhelihaa. Smoothieta varten pilkon pakkaseen banaania ja marjoja.

Syön yleensä muutaman kerran viikossa lounaan ulkona, illallisen muutaman kerran kuussa. Useimmiten syön kuitenkin kotona itse tekemääni ruokaa läppärin ääressä, sillä haluan pitää arkikuluni kohtuullisina.”

Maria Nordin kirjoittaa DNRS-menetelmän parantaneen enemmän kuin hänen home- ja kemikaaliyliherkkyytensä.

Arkkitehti Maria Nordin kertoo isosta elämänmuutoksestaan Kaksplus-sivustolla olevassa Kotitalouskriisi-blogissaan.

Hän kirjoittaa tehneensä puolen vuoden ajan ympäristöyliherkkyyksien hoitoon kehitetyn DNRS-menetelmän harjoituksia ja päässeensä eroon home- ja kemikaaliyliherkkyydestään.

Marian mukaan menetelmä on vaikuttanut hänen oman olonsa lisäksi merkittävällä tavalla myös koko perheen elämään. Hän kirjoittaa esimerkiksi murehtivansa vähemmän ja olevansa parempi äiti.

– DNRS-menetelmä paransi enemmän kuin home- ja kemikaaliyliherkkyyteni, se paransi koko perheemme. Myös puolisoni on parantunut päihderiippuvuudesta, Maria kertoo tekstissään.

– En tiedä, oliko minussa tapahtuneella muutoksella myös vaikutusta asiaan. Ehkä. Minulle riittää se, että niin tapahtui ja elämämme on ihanaa, rakkaudentäytteistä, hauskaa, syvällistä ja tasapainoista.

”Menetelmä paransi koko perheemme.”

Maria on naimisissa muusikko-näyttelijä Reino Nordinin kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Reino itse kertoi raitistumisestaan heinäkuussa Instagram-päivityksessään, jossa hän iloitsi Antaudun-kappaleella ylittämästään tuplaplatinarajasta.

– Tuntuu ihan uskomattomalta ja vielä tulee paranee vaan. Sattumalta raitistuinkin tässä reissulla ni tunteet on aika paljon isompia muutenkin, Reino kirjoitti.

Lue myös: Reino Nordin julkaisi onnellisen kuvan: ”Sattumalta raitistuinkin tässä reissulla”

Vuosien varrella Marian ja Reinon suhteeseen on mahtunut useita kriisejä, muun muassa mustasukkaisuutta, lapsettomuutta ja hometalo-ongelmia.

– Se, että olemme pysyneet yhdessä kaiken keskellä, kertoo, että suhteemme täytyy olla vahva. Rakkaus on meille konkretiaa ja energiaa – sen voi todella tuntea, Maria sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2012.

Syyskuun alussa Maria Nordin kertoi Helsingin Sanomissa saaneensa myös paljon kritiikkiä kehuttuaan käyttämäänsä menetelmää, jossa ihminen itse harjoitusten avulla opettaa aivonsa olemaan reagoimatta vaarattomiin ärsykkeisiin. Vaikka jotkut ovat saaneet harjoituksista apua ympäristöyliherkkyyteensä, asiantuntijoiden mukaan lääketieteellinen näyttö tehosta puuttuu.