Fitness-yrittäjä Jutta Gustafsberg hehkuu onnea uudessa suhteessaan. – Nyt haluan olla intohimoisesti rakastunut.

Jouni Harala

Tätä nykyä Jutta Gustafsberg, 38, tunnetaan parhaiten äärimmilleen viritetystä, lihaksikkaasta vartalostaan ja osallistumisestaan fitness-kilpailuihin. Yritykset ja parisuhteet ovat vuosien saatossa tulleet ja menneet, mutta treenaaminen on aina ollut osa Jutan elämää – tähtäsi hän kilpailuihin tai ei.

Parhaillaan Jutan treenaamista voi seurata tv-sarjassa Jutta ja superdieetit. Samalla kun Jutta trimmaa itseään kisakuntoon body fitnessin maailmanmestaruus tavoitteenaan, hän myös valmentaa muita ihmisiä kohti terveempää elämää ja parempaa vartaloa, pyörittää vaatebisnestä ja pitää huolta 8-vuotiaasta pojastaan Maxista. Viime vuonna kuvattu sarja kurkistaa myös Jutan ja yrittäjä-kehonrakentaja Ari "Godzilla" Kokkosen, 39, tuoreeseen suhteeseen.

– Olen nähnyt elämää sen verran, että nyt haluan olla intohimoisesti rakastunut ja samalla myös ihastunut kuin pikkutyttö. Panostan tähän suhteeseen ja toivon, että menemme yhdessä myös vanhainkotiin, Jutta sanoo.

Suhteessa on ainoastaan yksi ongelma: Ari asuu Kuopiossa, Jutta ja Max Tampereella. Välimatka ei kuitenkaan ole mahdoton, ja yrittäjät pystyvät onneksi sumplimaan omia menojaan joustavasti.

– Emme ole vielä saaneet päätettyä, kumpaan kaupunkiin asetumme. Minulle ei olisi ongelma lähteä Kuopioon, mutta minun on ajateltava myös Maxia.

Vauvapohdintaa

Lihakset ovat aina kiehtoneet Juttaa. Hän muistaa katselleensa ja ihailleensa lihaksikkaiden naisten ja miesten vartaloita lehdistä jo nuorena.

Myös Jutan miehet ovat olleet rotevia ja viihtyneet salilla, mutta kehonrakennus ei ole ollut mikään suhteen synnyn edellytys. Päinvastoin, stereotyyppisen portsari-bodarin matkaan Jutta ei lähtisi. Vaikka oviaukoista joutuisi kulkemaan sivuittain, kehonrakennus ei saa olla liian suuri osa elämää.

Jutta muistelee nähneensä Arin ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten kehonrakennuskisojen lavalla.

– Ari kilpaili raskaassa sarjassa, ja tietysti hänellä oli upea kroppa. Hänen lempeät ja komeat kasvonsa poikkesivat kuitenkin täysin muista, ja ulkonäkö jäi mieleeni.

Vuosien varrella Ari ja Jutta tapasivat silloin tällöin töiden parissa, mutta molemmat olivat tahoillaan parisuhteessa.

Sitten jälleen kerran kohtalo puuttui peliin.

Jutta ja hänen yhtiökumppaninsa Sunneva Kantola olivat avanneet uuden vaatemyymälän Kuopioon. Siellä ollessaan Jutta sattui poikkeamaan myös Arin kaupassa ostamassa treenivaatteita ja sai erityisen hyvää asiakaspalvelua, kun komea jättiläinen kertoi auliisti mielipiteensä siitä, mikä toppi pukee Juttaa parhaiten.

– Silloin en tiennyt, että Arikin oli eronnut pitkästä suhteestaan. Aluksi Ari hangoittelikin vähän vastaan. Tiesin kyllä, että hän pitää minusta, mutta siinä vaiheessa elämä oli aika myllerrystä.

Treffit saatiin kuitenkin sovittua, ja pikkuhiljaa suhde on edennyt vakaammalle pohjalle. Saman osoitteen järjestämisen lisäksi pariskunta on keskustellut myös vauvasta. Toistaiseksi kummallakaan ei ole ehdotonta kyllä tai ei -kantaa asiaan.

Max asuu vuorotellen Jutan ja Harrin luona, mikä tarjoaa Jutalle niin omaa aikaa kuin myös mahdollisuuden panostaa uuteen suhteeseen.

– Arilla ei ole lapsia, joten ajatus vauvasta houkuttaa. Toisaalta elämä on nykyisellään aivan mahtavaa. Eronneella on sellaista vapaa-aikaa, jota ei olisi, jos perhe olisi koko ajan yhdessä. Tietysti pieni vauva olisi ihana, mutta se toisi ison muutoksen elämänrytmiin.

Vaikka Jutta on ollut koko elämänsä kiireinen ja keskittynyt uraansa, hän on aina tiennyt haluavansa myös äidiksi. Jutalle tärkeintä ei ole ajan määrä vaan se, miten ajan käyttää. Ei riitä, että lapsen kanssa on fyysisesti samassa paikassa, pitää olla myös henkisesti läsnä.

– Minua on arvosteltu siitä, miten äiti voi treenata kovaa. Onko sitten hyväksyttävämpää lähteä karaokebaariin viettämään iltaa? Kisakaudella treenaan noin kaksi tuntia päivässä, tavallisesti tunnin. Ei se tee minusta muita huonompaa äitiä.


”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.