Fitness-yrittäjä Jutta Gustafsberg hehkuu onnea uudessa suhteessaan. – Nyt haluan olla intohimoisesti rakastunut.

Jouni Harala

Tätä nykyä Jutta Gustafsberg, 38, tunnetaan parhaiten äärimmilleen viritetystä, lihaksikkaasta vartalostaan ja osallistumisestaan fitness-kilpailuihin. Yritykset ja parisuhteet ovat vuosien saatossa tulleet ja menneet, mutta treenaaminen on aina ollut osa Jutan elämää – tähtäsi hän kilpailuihin tai ei.

Parhaillaan Jutan treenaamista voi seurata tv-sarjassa Jutta ja superdieetit. Samalla kun Jutta trimmaa itseään kisakuntoon body fitnessin maailmanmestaruus tavoitteenaan, hän myös valmentaa muita ihmisiä kohti terveempää elämää ja parempaa vartaloa, pyörittää vaatebisnestä ja pitää huolta 8-vuotiaasta pojastaan Maxista. Viime vuonna kuvattu sarja kurkistaa myös Jutan ja yrittäjä-kehonrakentaja Ari "Godzilla" Kokkosen, 39, tuoreeseen suhteeseen.

– Olen nähnyt elämää sen verran, että nyt haluan olla intohimoisesti rakastunut ja samalla myös ihastunut kuin pikkutyttö. Panostan tähän suhteeseen ja toivon, että menemme yhdessä myös vanhainkotiin, Jutta sanoo.

Suhteessa on ainoastaan yksi ongelma: Ari asuu Kuopiossa, Jutta ja Max Tampereella. Välimatka ei kuitenkaan ole mahdoton, ja yrittäjät pystyvät onneksi sumplimaan omia menojaan joustavasti.

– Emme ole vielä saaneet päätettyä, kumpaan kaupunkiin asetumme. Minulle ei olisi ongelma lähteä Kuopioon, mutta minun on ajateltava myös Maxia.

Vauvapohdintaa

Lihakset ovat aina kiehtoneet Juttaa. Hän muistaa katselleensa ja ihailleensa lihaksikkaiden naisten ja miesten vartaloita lehdistä jo nuorena.

Myös Jutan miehet ovat olleet rotevia ja viihtyneet salilla, mutta kehonrakennus ei ole ollut mikään suhteen synnyn edellytys. Päinvastoin, stereotyyppisen portsari-bodarin matkaan Jutta ei lähtisi. Vaikka oviaukoista joutuisi kulkemaan sivuittain, kehonrakennus ei saa olla liian suuri osa elämää.

Jutta muistelee nähneensä Arin ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten kehonrakennuskisojen lavalla.

– Ari kilpaili raskaassa sarjassa, ja tietysti hänellä oli upea kroppa. Hänen lempeät ja komeat kasvonsa poikkesivat kuitenkin täysin muista, ja ulkonäkö jäi mieleeni.

Vuosien varrella Ari ja Jutta tapasivat silloin tällöin töiden parissa, mutta molemmat olivat tahoillaan parisuhteessa.

Sitten jälleen kerran kohtalo puuttui peliin.

Jutta ja hänen yhtiökumppaninsa Sunneva Kantola olivat avanneet uuden vaatemyymälän Kuopioon. Siellä ollessaan Jutta sattui poikkeamaan myös Arin kaupassa ostamassa treenivaatteita ja sai erityisen hyvää asiakaspalvelua, kun komea jättiläinen kertoi auliisti mielipiteensä siitä, mikä toppi pukee Juttaa parhaiten.

– Silloin en tiennyt, että Arikin oli eronnut pitkästä suhteestaan. Aluksi Ari hangoittelikin vähän vastaan. Tiesin kyllä, että hän pitää minusta, mutta siinä vaiheessa elämä oli aika myllerrystä.

Treffit saatiin kuitenkin sovittua, ja pikkuhiljaa suhde on edennyt vakaammalle pohjalle. Saman osoitteen järjestämisen lisäksi pariskunta on keskustellut myös vauvasta. Toistaiseksi kummallakaan ei ole ehdotonta kyllä tai ei -kantaa asiaan.

Max asuu vuorotellen Jutan ja Harrin luona, mikä tarjoaa Jutalle niin omaa aikaa kuin myös mahdollisuuden panostaa uuteen suhteeseen.

– Arilla ei ole lapsia, joten ajatus vauvasta houkuttaa. Toisaalta elämä on nykyisellään aivan mahtavaa. Eronneella on sellaista vapaa-aikaa, jota ei olisi, jos perhe olisi koko ajan yhdessä. Tietysti pieni vauva olisi ihana, mutta se toisi ison muutoksen elämänrytmiin.

Vaikka Jutta on ollut koko elämänsä kiireinen ja keskittynyt uraansa, hän on aina tiennyt haluavansa myös äidiksi. Jutalle tärkeintä ei ole ajan määrä vaan se, miten ajan käyttää. Ei riitä, että lapsen kanssa on fyysisesti samassa paikassa, pitää olla myös henkisesti läsnä.

– Minua on arvosteltu siitä, miten äiti voi treenata kovaa. Onko sitten hyväksyttävämpää lähteä karaokebaariin viettämään iltaa? Kisakaudella treenaan noin kaksi tuntia päivässä, tavallisesti tunnin. Ei se tee minusta muita huonompaa äitiä.


Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.