Päin seinää -elokuvan Mimosa Willamo oli yksi eilisen Jussi-gaalan uusista nimistä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Päin seinää -elokuvan Mimosa Willamo oli yksi eilisen Jussi-gaalan uusista nimistä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Mimosa Willamo työskentelee näyttelijänuransa lisäksi koulunkäyntiavustajana.

Vasta 20-vuotias Mimosa Willamo pokkasi odotetusti parhaan naissivuosan Jussin huikaisevasta roolisuorituksestaan Päin seinää -elokuvassa. Nuori näyttelijä oli silminnähden hämmentynyt tunnustuksesta.

– Aivan käsittämätöntä! Vielä vuosi tai kuukausi sitten en olisi todellakaan arvannut näin käyvän. Mutta onhan tämä todella siistiä, Mimosa kommentoi tuoreeltaan Jussi-patsaan voitettuaan.

Luonnonlahjakkuudeksikin useassa yhteydessä tituleerattu Mimosa sanoi, ettei oikein itsekään vielä käsitä yhtäkkistä suosiotaan tai sen syitä.

– Kaikki on tapahtunut erittäin nopeasti muutaman kuukauden aikana. En tiedä, miksi porukka kehuu minua luonnonlahjakkuudeksi, mutta onhan se tietysti aivan huikeaa. Toivottavasti tulevatkin roolini uppoavat katsojille yhtä hyvin.

Päin seinää -elokuvan kuvauksia Mimosa muistelee erityisellä lämmöllä ja kiittelee vuolaasti kokeneita vastanäyttelijöitään, kuten Armi Toivasta ja Eero Ritalaa.

– Koko joukkomme oli todella hyvä. Minulla oli niin luottavainen olo konkareiden rinnalla. He auttoivat heti minua, jos vastaan tuli jokin ongelma.

Monta rautaa tulessa

Koulunkäyntiavustajana työskentelevä Mimosa aikoo jatkaa näyttelemistä vastaisuudessakin. Hän ei kuitenkaan usko, että menestys vaikuttaa hänen nykyiseen työhönsä koulussa.

– Oppilaani ovat ala-asteikäisiä, joten tuskin he ovat edes nähneet elokuvaamme, Mimosa nauroi.

Vastikään Helsingin Haagaan muuttanut näyttelijä ei osaa vielä sanoa, mille paikalle palkintopatsas pääsee uudessa kodissa.

– Maalaan vielä huonettani. Kaikki on ihan sekaisin, ja nukunkin vielä olohuoneessa. Tällä hetkellä minulla on kieltämättä aika monta rautaa tulessa!

Lue myös:

Hän on kotimaisen elokuvan uusi tähti

Jussi-gaalan säväyttävimmät vieraat – katso kuvagalleria!

Eero Ritala: ”Itsestä ei kannata tehdä suurta draamaa”

Armi Toivasen uutuusleffa naurattaa ja hyydyttää hymyn – lue arvio!

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.