Päin seinää -elokuvan Mimosa Willamo oli yksi eilisen Jussi-gaalan uusista nimistä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Päin seinää -elokuvan Mimosa Willamo oli yksi eilisen Jussi-gaalan uusista nimistä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Mimosa Willamo työskentelee näyttelijänuransa lisäksi koulunkäyntiavustajana.

Vasta 20-vuotias Mimosa Willamo pokkasi odotetusti parhaan naissivuosan Jussin huikaisevasta roolisuorituksestaan Päin seinää -elokuvassa. Nuori näyttelijä oli silminnähden hämmentynyt tunnustuksesta.

– Aivan käsittämätöntä! Vielä vuosi tai kuukausi sitten en olisi todellakaan arvannut näin käyvän. Mutta onhan tämä todella siistiä, Mimosa kommentoi tuoreeltaan Jussi-patsaan voitettuaan.

Luonnonlahjakkuudeksikin useassa yhteydessä tituleerattu Mimosa sanoi, ettei oikein itsekään vielä käsitä yhtäkkistä suosiotaan tai sen syitä.

– Kaikki on tapahtunut erittäin nopeasti muutaman kuukauden aikana. En tiedä, miksi porukka kehuu minua luonnonlahjakkuudeksi, mutta onhan se tietysti aivan huikeaa. Toivottavasti tulevatkin roolini uppoavat katsojille yhtä hyvin.

Päin seinää -elokuvan kuvauksia Mimosa muistelee erityisellä lämmöllä ja kiittelee vuolaasti kokeneita vastanäyttelijöitään, kuten Armi Toivasta ja Eero Ritalaa.

– Koko joukkomme oli todella hyvä. Minulla oli niin luottavainen olo konkareiden rinnalla. He auttoivat heti minua, jos vastaan tuli jokin ongelma.

Monta rautaa tulessa

Koulunkäyntiavustajana työskentelevä Mimosa aikoo jatkaa näyttelemistä vastaisuudessakin. Hän ei kuitenkaan usko, että menestys vaikuttaa hänen nykyiseen työhönsä koulussa.

– Oppilaani ovat ala-asteikäisiä, joten tuskin he ovat edes nähneet elokuvaamme, Mimosa nauroi.

Vastikään Helsingin Haagaan muuttanut näyttelijä ei osaa vielä sanoa, mille paikalle palkintopatsas pääsee uudessa kodissa.

– Maalaan vielä huonettani. Kaikki on ihan sekaisin, ja nukunkin vielä olohuoneessa. Tällä hetkellä minulla on kieltämättä aika monta rautaa tulessa!

Lue myös:

Hän on kotimaisen elokuvan uusi tähti

Jussi-gaalan säväyttävimmät vieraat – katso kuvagalleria!

Eero Ritala: ”Itsestä ei kannata tehdä suurta draamaa”

Armi Toivasen uutuusleffa naurattaa ja hyydyttää hymyn – lue arvio!

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla