Kuva Milka Alanen
Kuva Milka Alanen

Kun Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ja vaimo Hilla riitelevät, kumpi antaa ensiksi periksi? Entä onko vaimo kaikesta samaa mieltä Jussin kanssa? Pariskunta kertoo, kuinka rakkaus alkoi.

Ei mikään bimbo. Näin perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ajatteli tavatessaan tulevan vaimonsa Hillan vuosituhannen alussa. Vastavalmistuneet kielitieteilijät työskentelivät samassa projektissa Helsingin yliopistolla. Kun kahvihuoneessa juttu luisti, Jussi päätti pyytää Hillaa elokuviin katsomaan Gladiaattoria. Ensitreffien jälkeen pari eteni suhteessaan nopeasti. Vuoden päästä vaihdettiin kihloja ja seuraavana kesänä tanssittiin häitä. Nyt pariskunta on ollut yhdessä reilu kymmenen vuotta. Heillä on kolme lasta: Hilma, 9, Kerttu, 8 ja Veikko, 4.

Mihin ihastuit hänessä?
Hilla: Hilla on määrätietoinen, älykäs ja paneutuu niihin asioihin, joista on kiinnostunut. Hilla oli myös kovin sievä.
Jussi: Jussissa oli kiehtovaa ristiriitaa. Hän näytti tyypilliseltä humanistilta pitkän tukkansa kanssa, oli käynyt siviilipalveluksen ja huolehti eläinten oikeuksista, mutta sitten hänellä oli myös hyvin voimakkaita poliittisia näkemyksiä. Jussi ei ollut liehittelijä, vaan pikemminkin sellainen ota tai jätä -tyyppi.

Kumpi kosi ja miten?
Hilla: Perinteisesti Jussi, mutta kyllä asia oli ollut jo ilmassa. Lahnuksen Shellillä matkalla vanhempieni kesäpaikkaan hän sitten kysyi.
Jussi: Kysymys kuului sanatarkasti: Tuleeko Hilla Jussille vaimoksi? Kolmannessa persoonassa puhuttelu on meidän välinen vitsi, josta on sittemmin tullut tapa. Meidän on vaikea sinutella toisiamme.

Puhutteko kotona työasioista?
Hilla: Kyllä. Seuraan tiiviisti politiikkaa, mutta en neuvo. Luotan, että Jussi tietää mitä tekee. No, ehkä yhden tai kaksi kertaa olen voinut huomauttaa, että olisiko viimeisen kommentin voinut jättää sanomatta tai kirjoittamatta. Jussi osaa myös keskustella minun työstäni, koska on itsekin kiinnostunut kuolleista kielistä.
Jussi: Puhumme enemmän minun työstäni, koska se on enemmän tapetilla.

Miten hemmottelette toisianne?
Hilla: Minä saatan joskus leipoa. Jussi tykkää pullasta.
Jussi: Olemme ehkä tylsä perhe, mutta meillä ei ole tarvetta erikseen hemmotella toisiamme. Meille on tärkeää vaalia kotona rauhallista ja konfliktitonta ilmapiiriä.

Mitä ja miten juhlitte?
Hilla: Meillä oli kesällä kymmenvuotishääpäivä. Se oli ensimmäinen, jota muistimme juhlistaa. Olimme palaamassa automatkalta Saksasta, ja Ruotsin-laivalla söimme hienosti a la cartessa.
Jussi: Viimeksi vuosi sitten Linnan juhlissa. Juhlimistani rajoittaa se, etten käytä lainkaan alkoholia. En jaksa katsella humalaisia. Kasvoin alkoholistiperheessä ja minulle on tärkeää, etteivät lapseni joudu näkemään, kun aikuinen yhtäkkiä muuttuu oudoksi.

Mikä toisessa on seksikkäintä?
Hilla: Jussilla on hieno profiili ja kauniit silmät sekä vakaa ja vakuuttava ääni. Älykkyys on myös seksikästä.
Jussi: En pysty osoittamaan sormella jotain tiettyä asiaa. Kun asiat ovat suhteessa hyvin, kumppani näyttää kauniilta ja seksikkäältä.

Miten riitelette ja mistä asioista?
Hilla: Tylsistä ja tavallisista pikkuasioista. Politiikasta emme koskaan. Olen aika kiihkeä. Suutahdan, mutta lepyn nopeasti. Sopimista emme harrasta. Riidat jäävät hautumaan ja viikon päästä katsotaan, onko kummankaan mieli muuttunut.
Jussi: Jos kummallakin sattuu olemaan riitaisa mieli samaan aikaan niin riitaahan voi syntyä mistä vain. Meillä ei ole yhtä aihetta, johon palaisimme. Olemme molemmat  itsepäisiä, joten sopiminen voi kestää.

Kumpi päättää kaapin paikan?
Hilla: Siitä käydään jatkuvaa vääntöä. Minä päättäisin mielelläni kaikesta, mutta olen yrittänyt antaa Jussillekin sananvaltaa.
Jussi: Kotiin liittyvissä asioissa Hillalla on huomattavasti voimakkaammat ja valmiimmat mielipiteet, ja sen takia ajaudutaan usein tilanteeseen, jossa minulta ei edes kysytä. Sitten minua ärsyttää.

 
Mitä pariskunta ei voisi antaa toisilleen anteeksi? Mikä Jussissa ärsyttää Hillaa? Ja mistä pari unelmoi? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 44/2012.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.