Jussi 69 testattiin Tavistestissä vuonna 2006. Hän sai 5 pistettä ja tuloksen: ei mahiksia tavikseksi.

Lottoatko?

En ole kiinnostunut uhkapeleistä, mutta Renossa pelasin pitkästä aikaa Black Jackia. Se oli hauskaa; tarjoilu oli ilmaista niin kauan, kuin jatkoin pelaamista. Jäin häviölle noin 20 taalaa.

√ Onko sinulla Ikean huonekaluja?

Kyllä, ostin läjän cd-hyllyjä, jotka tilasin kotiinkuljetuksella. Ovelleni ilmestyi venäjää puhuva mies sekä kuorma, jossa kaikki oli romuna. Seuraavasta satsista puuttuivat ruuvit. Hyllyt saatiin lopulta seinälle, mutta toiste en Ikeassa asioi. Aiemmin keräsin kitsch-krääsää ja popkulttuurileluja, mutta himasta tuli järjetön museo. Enää en haali enkä omista mitään korvaamatonta.

Katsotko Salattuja elämiä?

En, mutta olisi ehkä kannattanut. Olin vasta tutustunut Jasper Pääkköseen, kun juttelimme Stockan kellon alla ja sadan kiljuvan tytön lauma lähestyi meitä. Kelasin, että olenko näin kuuluisa. Tytöt kuitenkin juoksivat ohitseni Jasperin kimppuun, ja jäin ihmettelemään, kuka helvetti tuo kaveri on.

Käytätkö kauppaketjujen bonuskortteja?

Kauppaketjuihin ei kortteja löydy, mutta kerään Finnairin ja SAS:n pisteitä. Niillä tienaan pari Etelä Euroopan lentoa vuodessa. Ravintoloiden vip-kortitkin päätyvät pöytälaatikkoon ja niiden vip-kopeissa seisoksin tosi harvoin. Sinne päätyvät ne, jotka hinkuvat juorupalstoille.

Karita vai Anne Mattila?

Karita on se yläosaton oopperalaulaja, mutta kuka Anne? Ennemmin lähtisin Karitan konserttiin, koska hänet edes tiedän.

√ Siivoatko itse?

Joo, kukas muukaan? Imurointi on helvetin kivaa. Ärsyttävintä on tiskaaminen, saan tuhrattua tuntikausia yksiin aterimiin. Uudessa kämpässäni sijoitin tiskikoneeseen. Vanhan asunnon siivoaminen tuntui järjettömältä, joten sinne pestasin siivoojan.

Taksi vai bussi?

Olin saamaton liikkuja niin kauan, että taksi-Kovasen kuskit muistavat osoitteeni. Nyt sain Amerikasta uniikin fillarin, jolla hoidan kaupunkikulkemiseni. Kypärän hankin, kun löydän kromikypärän 50-luvun tyyliin.

Onko sinulla lauantaisin saunavuoro?

Ei. Kävin äskettäin kaveriporukalla saunaravintolassa, ja se oli toinen kertani saunassa tällä vuosituhannella. Edellisen kerran saunoin vuonna 2004 mutsin landepaikassa.

Syötkö eineksiä?

En edes tiedä tarkalleen, mikä on eines? Jos se on nihkeä valmismakaronilaatikko, niin en syö. Sen sijaan pakastealtaan wokkipussi toimii hyvin itse kokatun aterian pohjana.

√ Mitä maitolitra maksaa?

Lähikaupassa se maksaa 79 senttiä. Juon joka aamu kolme tuopillista lattea, ja niihin kuluu litra maitoa. Alkupäivän saan juosta vessassa, mutta ilman kahvisatsiani olen kärttyisä. Aamukahvimaidot on pakko hakea valmiiksi, tulin kotiin mihin aikaan tahansa. Aiemmin vannoin italialaisen kahvin nimeen, mutta nyt rakastan Starbucksin junttikahvia. Starbuckseihin mulla on maksukorttejakin.

 Kalja vai cosmopolitan?

Bisse on aina parempi.

Syötkö usein ulkona?

Kyllä. Thaikkuliruoka ja japanilainen ovat suosikkeja. Keikkailtaa ei pärjää rehuilla ja helvetinmoista grillikylkeä seuraa viiden tunnin toimintakyvyttömyys.

 Esiinnyt usein paidatta. Käytätkö itseruskettavaa?

En. Bändirooliini kuuluisi olla kalpeanvalkoinen, mutta koska tykkään käydä rantsussa, imagojuttu menee toisinaan mönkään. Brasiliassa harrastin ensikertaa surffausta ja innostuin täysillä.

Värjäätkö tukkasi itse?

En, Hair Gaten Tia on värjännyt tukkani jo monta vuotta.

Poistatko silmämeikin yöksi?

Riippuu, monelta pääsen kotiin. Jos tulen baarista, en aina jaksa. Pitäisi kyllä, sillä meikki tuhraa silmät ja niistä tulee tulipunaiset.

Ostatko vaatteesi marketista vai putiikista?

En tarkoita brassailla, mutta Suomesta en osta mitään. Saan kamppeita suoraan maahantuojilta valintani mukaan. Kun shoppaan, ykköspaikkoja ovat Melrose Avenue Los Angelesissa tai Tokio. Nykyään tyylini on yksinkertaistunut ja koreilu jäänyt vähemmälle.

Onko sinulla vyölaukkua?

Ei, mutta kaikessa urpoudessaan siitä voisi lanseerata coolin trendin. Uusi puhelimeni on turhan iso, ja kun savukkeetkin pitää saada mukaan, vyölaukku olisi just mahtava.

Pakettimatka vai omatoimiseikkailu?

Kouluikäisenä kävin valmismatkalla mutsin kanssa. Viimeksi lomailin kreikkalaisella minisaarella ennen keikkojamme ja jenkkikiertueelta jäin pyörimään Hollywoodiin. Dj-keikat ovat hyvä veruke hengailla uusissa kaupungeissa. Matkustaminen on kivaa, mutta vihaan lentokenttiä. Lomalla kelpaisi vain lojua himassa ja katsoa telkkaria.

Käytkö Ruotsinristeilyillä?

En, ne ovat maanpäällinen helvetti.

Kauppahalli vai marketti?

Ei kumpikaan. Ulko-oveltani on seitsemän metriä lähi-Essoon, joka on aina auki ja jopa tilaa lempituotteitani. Voi mennä viikkoja, etten ehdi muualle kauppaan.

Onko sinulla samppanjavispilä?

Ei. Tärkeimmät keittiövälineeni ovat pressokeitin, juustohöylä, paistolasta ja wokkipannu.

Kuvaile kotiasusi?

Otan paidan pois. En ole koskaan käsittänyt jengiä, joka kotona hiippailee muumipuvussa.

Onko kirjahyllyssäsi kirjoja vai koriste-esineitä?

Kirjoja, elämäkertoja ja bändikirjoja. Koriste-esineet eli pienoisrumpusetti ja Nightmare before Christmas -nuket nököttävät ikkunalaudalla. Levyjä on pirusti, eivätkä ne ole missään järjestyksessä. Dj-keikoille varustaudun aukaisemalla matkalaukun ja kaatamalla sinne hyllyllisen levyjä.

Onko sinulla Aalto-vaasia?

Ei. Kosketukseni Aalto-vaasiin on peräisin kouluajoilta, kun nörttityttö keräsi kolehdin ja hankki maljakon lahjaksi luokanvalvojalle. Se taisi olla sininen.

? Keräätkö nimikirjoituksia?

Vain kun muusikkoystävät antavat levyjään, pyydän niihin omistuskirjoituksen. Syntymäpäiväkseni sain kyllä Gwen Stefanin nimmaroiman viestin, ja sitä kannoin lompakossa pitkään.

Nauratko Kympin uutisten loppukevennyksille?

Olenkohan itsekin ollut uutisten loppukevennys? Ne ovat useammin hellyttäviä kuin hauskoja, varsinkin kun ohjelmassa on über-söpö eläinpentu.

Oletko itse tavis?

Montako tavispistettä sait?

yli 30 Umpitavis

21–30 perustavis

11–20 sillä hilkulla

0–10 ei mahiksia

Pari vuotta eronsa jälkeen laulaja Manna tutustuu itseensä uudelleen terapiassa. – Parin viime vuoden aikana olen alkanut löytää sisäistä vahvuuttani. Itsetuntemus on arvokasta valuuttaa.

Itsenäisyys on aina ollut tuttua laulaja Mannalle, 40, mutta lähiaikoina hän on tarkentanut fokuksen oikein tarkoituksella itseen. Erottuaan pari vuotta sitten avoliitosta muusikkomiehensä kanssa Manna haluaa nyt tutustua itseensä uudelleen.

– Tuntuu hyvältä selvittää, kuka olen sisimmässäni.

Sitä Manna on selvittänyt muun muassa terapiassa. Ensimmäisen kerran hän hakeutui terapiaan odottaessaan esikoistaan ja myöhemmin uudelleen, kun itsen ymmärtäminen alkoi kiinnostaa syvemmin.

– Terapia on järkevin sijoitus itseen, mitä ihminen voi ylipäätään tehdä.

Mannan terapiasuhde alkoi tarpeesta selvittää lapsuudenkokemuksia. Myöhemmin hän on terapiassa avannut elämäänsä useammalta kantilta. Tärkein oivallus on ollut pitää itsestä parempaa huolta.

– Olen henkinen hikari ja haluan tehdä kaiken tip top. Olen ajatellut, että kun vastaan kaikesta itse, en voi syyttää ketään muuta.

 

Miksi Manna kärsi paniikkikohtauksista uransa alussa? Miten pelko vaikutti päätöksiin? Mitä terapia on opettanut itsestä? Lue koko Mannan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 25–26/2018! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

 

Mariam Jäntti

  • Artisti Manna syntyi Pariisissa 1977. Asuu Helsingissä 15-vuotiaan tyttärensä ja 4-vuotiaan poikansa kanssa.
  • Harrastaa yksinmatkustelua ja klassista balettia.
  • Valmistelee viidettä soololevyään, josta tulee uran ensimmäinen suomenkielinen levy. Esikoislevy ilmestyi vuonna 2007.
  • Mannan isoveli Harri Jäntti tunnetaan kitaristi Rane Raitsikkana mm. kokoonpanossa Atomirotta.

Antti Rinne ja Heta Ravolainen-Rinne yrittivät saada yhteistä lasta, mutta edes lapsettomuushoidoista ei ollut apua. – Kun ei onnistunut, tuntuihan se pahalta.

– Suhteemme ei ole koskaan ollut hankala. Hetan kanssa on helppo elää, Antti Rinne, 55, sanoo vaimostaan Heta Ravolainen-Rinteestä, 44. 

Kaksi vaikeaa aikakautta pariskunnalla on kuitenkin ollut. Toinen oli Hetan isän naisystävän kuolema viime vuonna. Se meni Hetalla niin syvälle, ettei Antti tiennyt, miten hän olisi voinut kylliksi auttaa ja tukea puolisoaan.

Antti on naimisissa kolmatta kertaa, ja hänellä on kaksi lasta, Ilona ja Roosa avioliitostaan Merja Rinteen kanssa. Antti pitää myös Merjan aiemmassa liitossa syntyneitä lapsia Emmaa ja Millaa kuin ominaan. 

Hetalla puolestaan ei ole biologisia lapsia, ja juuri tahaton lapsettomuus onkin ollut Hetalle ja Antille suhteen toinen kipeä kohta.

– Parisuhteemme vaikeinta aikaa on ollut se, kun yritimme naimisiin mentyämme lasta, mutta emme onnistuneet, Heta kertoo Me Naisten haastattelussa.

– Kyllähän siinä toivo ja epätoivo vaihtelivat hoitokerrasta toiseen, Antti sanoo.

Lopulta lapsettomuushoidoistakaan ei ollut apua.

– Kaikki mahdollinen tehtiin, ja kun ei onnistunut, tuntuihan se pahalta, Antti sanoo.

Millainen suhde Hetalla on Antin lapsiin? Millaista on paljon töitä tekevän parin laatuaika? Entä mistä he ovat mustasukkaisia? Lue Heta ja Antti Rinteen koko Parisuhteellista-haastattelu tästä tai Me Naisten uusimmasta numerosta 25–26/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.