Mikko Kekäläinen kertoi Otto-poikansa olevan kiinnostunut avaruudesta. ”Hän kertoo aina meillekin planeetoista ja niiden koostumuksista.”
Mikko Kekäläinen kertoi Otto-poikansa olevan kiinnostunut avaruudesta. ”Hän kertoo aina meillekin planeetoista ja niiden koostumuksista.”

Puoli seitsemän -ohjelmasta tuttu Mikko Kekäläinen pyörittää tottuneesti perhearkea, kun Kristiina-vaimo on töissä Riossa.

Ylen toimittaja Mikko Kekäläinen ja hänen kuusivuotias Otto-poikansa viettävät pian erityisen paljon laatuaikaa miesten kesken, kun aviopuoliso Kristiina Kekäläinen lähtee paikan päälle Rioon selostamaan paralympialaisia.

– Olen lasten kanssa pari viikkoa kolmestaan, nuorimmaisemme Martta on kolmivuotias. Arjen pyöritys sujuu helposti, sillä Kristiina on aina reissannut paljon. Olen kokenut urheiluleski, Kekäläinen kertoi torstai-iltana Shrek-musikaalin ensi-illassa Helsingissä.

Puoli seitsemän -ohjelmasta tuttu Mikko kertoi, että yksin lasten kanssa haastavinta on oman pinnan lyhyys.

”Metatyöt koskevat myös miehiä, vaikka paljon muuta puhutaan.”

– Rutiinit ovat tuttuja, mutta pitää vain yrittää ottaa rennosti. Välillä silti räjähtää, ja saan kyllä yksinhuoltajien sieluntuskasta kiinni. Ja metatyöt koskevat myös miehiä, vaikka paljon muuta puhutaan.

Kuopustaan Marttaa Mikko kuvailee sangen omapäiseksi pikkuneidiksi.

– Jos nyt kysytään onko lapsiluku täynnä, sanoisin, että katsotaan ensin, selviämmekö näistä kahdesta. Sehän se pelottaa, että aika kultaa muistot, hän nauroi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.