Aiemmin 30 kiloa laihduttanut Lotta Backlund sai juoksemisesta rasitusvamman. – Liikunta on vähän kuin hampaiden peseminen, sitä vain pitää tehdä.

Koomikko, tuottaja Lotta Backlund, 33, joutui juoksukieltoon.

– Lääkäri totesi päkiässä rasitusvamman ja kulumaa pehmytkudoksessa, Lotta sanoo.

– Tämä ärsyttää niin paljon. Minulla oli niin sanotusti kaikki munat juoksukorissa. Nyt pitäisi siis löytää innostusta muuhun liikkumiseen. Siksi minulla on huomenna treffit personal trainerin kanssa.

Rasitusvamma ei estäisi Lottaa pyöräilemästä tai uimasta, mutta pelkkä ajatus uima-altaasta herättää ahdistusta.

– Jos juokseminenkin voi olla joskus vähän tylsää, niin vedäpä tunti 25 metrin mittaista allasta päästä päähän, siinähän lähtee järki, hän nauraa.

Lotta muistuttaa, ettei ole mikään himoliikkuja, vaikka onkin tottunut juoksemaan lähes tunnin lenkin vähintään kolme kertaa viikossa.

– Jos voisin valita, niin kyllähän minäkin mieluummin lukisin kirjaa tai katsoisin Big Brotheria kuin liikkuisin. Mutta liikunta on vähän kuin hampaiden peseminen iltaisin: sitä vain pitää tehdä, että pysyy terveenä.

Lotta laihdutti pari vuotta sitten huimat 30 kiloa. Pudotetut kilot ovat myös pysyneet poissa. Koomikko sanoo, että elämänmuutos onnistui, koska hän ei koskaan yrittänytkään muuttaa kaikkea.

– Jos haluaa onnistua laihtumisessa, täytyy myös pitää vähän kivaa elämässä. Kaikkea ei voi jättää pois. Pullaa, kakkua ja skumppaa pitää ehdottomasti nauttia – kunhan muistaa, ettei syö liikaa! Se on ollut minun tieni.