Malli ja tv-persoona Saimi Hoyerilla, 37, on vain muutama oikea ystävä.

Kuva Sakari Majantie

"Minulla on paljon miehiä ystävinä, mutta välillämme ei ole seksuaalista jännitettä. Sellainen ei ole tullut edes mieleeni. On ystäväni sitten mies tai nainen, hänessä on aina jotain, mitä ihailen.

Tässä iässä tutustuu läheisesti enää harvoihin ihmisiin, mutta kun se tapahtuu, on kyseessä tosi iso juttu. Minulla oletetaan olevan paljon kavereita muotialalta, mutta oikeita ystäviä on jäänyt vain muutama. Ystävät ovatkin minulle kuin suku.

Vanhimman ystäväni Olli Laukkasen olen tuntenut 30 vuotta. Leikimme koko lapsuutemme yhdessä Punkaharjulla, jossa vietin kesät näyttelijävanhempieni kanssa.

Sakari Majantiehen tutustuin viitisen vuotta sitten. Käymme kahvilla ja juttelemme puhelimessa tuntikausia. Puhumme samaa kieltä. Hienointa on silti, että voimme pitää puheessamme taukoja. Rehellinen läsnäolo on minulle tosiystävyyden merkki.

Sakke on itsekin tehnyt mallintöitä, joten hän suhtautuu alaan realistisesti. Voin heilua hänen edessään tissit paljaana Huippumalli haussa -ohjelman kuvauksissa vaatteita vaihtaessani, eikä hän kiinnitä siihen mitään huomiota.

Saken ja minun ei tarvitse olla kohteliaita toisillemme. Hän piikittelee minua usein, ja niin tekee Ollikin. Saan kuulla heiltä esimerkiksi myöhästymisistäni ja dramaattisuudestani. Mutta vaikka osumia tulee, se merkitsee, että molemmat välittävät."

Valokuvaaja ja Huippumalli haussa -tuomari Sakari Majantie Saimista:

"Kun kuvaamme Saimin kanssa Huippumalli haussa -ohjelman tuomarointeja, Saimi toistaa joka kerta saman kuvion. Ensin hän alkaa hieman liikehtiä, sen jälkeen väristä ja kohta suusta kuuluvat lauseet: 'saisinko teetä' ja 'olisiko täällä vilttiä'. En ymmärrä, miten se voi tapahtua joka kerta.

Piikittelen Saimia hänen dramaattisuudestaan, sillä hän saattaa olla välillä hyvin teatraalinen. Saimi osaa kuitenkin myös nauraa itselleen.

Olin törmännyt Saimiin satunnaisesti jo ennen yhteistä ohjelmaamme, mutta vasta kuvauksissa tutustuimme paremmin. Alkuun puhuimme enemmän työasioista, mutta nykyään juttelemme paljon perheidemme arjesta, onnesta ja surusta. Olemme aina pystyneet puhumaan kaikesta, eikä meidän tarvitse esittää toisillemme mitään.

Saimi on puolisoni Rosan ohella se, jolle saan purkaa sydäntäni. Muiden kavereiden kanssa en kaipaa samanlaista avautumista. Kun minä ja Saimi saamme toisemme langanpäähän, puhelimessa vierähtää tuntikausia. Se hermostuttaa kumppaneitamme, sillä he eivät ymmärrä, miten voimme puhua niin pitkään, vaikka olisimme näkemässä seuraavana päivänä."

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!