Kuva Reuters
Kuva Reuters

Julkisuudessa ryvettyneen tv-kokki Nigella Lawsonin ongelmat jatkuvat: nyt tähdeltä evättiin pääsy Yhdysvaltoihin.

Nigella Lawsonin piti lentää keskiviikkoiltana Lontoosta Los Angelesiin, kun hänet pysäytettiin Heathrow'n kentällä, kertoo Daily Mail.

Sensuellilta kokkikaunottarelta evättiin pääsy Yhdysvaltoihin, koska hän taannoin myönsi käyttäneensä kokaiinia ja poltelleensa ”kantsua” satunnaisesti vuosien aikana ja jopa lastensa edessä.

Nigella tuomaroi Yhdysvalloissa esitettävää The Taste -kokkikilpailua, mutta nyt tv-ura rapakon toisella puolen on vaarassa.

Tähtikokin asianajajat kävivät heti toimeen, mutta sillä ei välttämättä ole mitään merkitystä. Vaikka Nigellaa ei tuomittu kotimaassaan, Yhdysvaltojen viranomaisten linja huumeista kärähtäneisin ulkomaalaisiin on ollut hyvin ankara.

Myös muilla huumausaineita käyttäneillä brittijulkkiksilla kuten esimerkiksi edesmenneellä Amy Winehousella tai Gallagherin veljeksillä Noelilla ja Liamilla on ollut vaikeuksia päästä maahan.

Kohusta toiseen

54-vuotiaalla Nigellalla on ollut elämänsä rankin vuosi. Kesällä taidegalleristina tunnettu aviomies Charles Saatchi yritti kuristaa vaimonsa kesken ravintolaillallisen.

Paikalle osui paparazzi ja järkyttävät kuvat tilanteesta päätyivät brittitabloideihin. Nigella sai pikaeron, mutta puoliso suuttui julkisesta nöyryytyksestä.

Nigellan huumeidenkäyttö tuli tämän jälkeen julki. Huhuja kyökkikuningattaren huumeongelmasta on liikkunut jo kauan, koska aviopari kävi pitkään oikeutta kahta entistä avustajaansa vastaan. Avustajia syytettiin satojen tuhansien puntien kavalluksesta työnantajiltaan.

Eron jälkeen Charles Saatchi alkoi kuitenkin väittää, että Nigella olisi antanut avustajilleen rajattoman käyttöoikeuden tileihinsä, jotteivät nämä puhuisi hänen viehtymyksestään kokaiiniin.

Nigella ei suostunut koskaan myöntämään tätä, mutta oikeus totesi avustajat syyttömiksi.

Ex-mies menehtyi

Lopulta Nigella myönsi aloittaneensa huumeidenkäytön, kun hänen ensimmäinen aviomiehensä aikoinaan sairastui syöpään ja lopulta menehtyi siihen.

Naisen mukaan huumeet tekivät sietämättömästä elämänvaiheesta edes jotenkuten kestettävissä olevan.

Nigella kuitenkin vakuutti olevansa vain satunnaiskäyttäjä. Scotland Yard ei ole aikonut nostaa syytettä tv-kokkia vastaan ellei huumeidenkäytöstä tule uusia todisteita.

Lue myös:

Tuleeko Angelina Joliesta julkkiskokki Nigella Lawson?

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.