Kuva Reuters
Kuva Reuters

Julkisuudessa ryvettyneen tv-kokki Nigella Lawsonin ongelmat jatkuvat: nyt tähdeltä evättiin pääsy Yhdysvaltoihin.

Nigella Lawsonin piti lentää keskiviikkoiltana Lontoosta Los Angelesiin, kun hänet pysäytettiin Heathrow'n kentällä, kertoo Daily Mail.

Sensuellilta kokkikaunottarelta evättiin pääsy Yhdysvaltoihin, koska hän taannoin myönsi käyttäneensä kokaiinia ja poltelleensa ”kantsua” satunnaisesti vuosien aikana ja jopa lastensa edessä.

Nigella tuomaroi Yhdysvalloissa esitettävää The Taste -kokkikilpailua, mutta nyt tv-ura rapakon toisella puolen on vaarassa.

Tähtikokin asianajajat kävivät heti toimeen, mutta sillä ei välttämättä ole mitään merkitystä. Vaikka Nigellaa ei tuomittu kotimaassaan, Yhdysvaltojen viranomaisten linja huumeista kärähtäneisin ulkomaalaisiin on ollut hyvin ankara.

Myös muilla huumausaineita käyttäneillä brittijulkkiksilla kuten esimerkiksi edesmenneellä Amy Winehousella tai Gallagherin veljeksillä Noelilla ja Liamilla on ollut vaikeuksia päästä maahan.

Kohusta toiseen

54-vuotiaalla Nigellalla on ollut elämänsä rankin vuosi. Kesällä taidegalleristina tunnettu aviomies Charles Saatchi yritti kuristaa vaimonsa kesken ravintolaillallisen.

Paikalle osui paparazzi ja järkyttävät kuvat tilanteesta päätyivät brittitabloideihin. Nigella sai pikaeron, mutta puoliso suuttui julkisesta nöyryytyksestä.

Nigellan huumeidenkäyttö tuli tämän jälkeen julki. Huhuja kyökkikuningattaren huumeongelmasta on liikkunut jo kauan, koska aviopari kävi pitkään oikeutta kahta entistä avustajaansa vastaan. Avustajia syytettiin satojen tuhansien puntien kavalluksesta työnantajiltaan.

Eron jälkeen Charles Saatchi alkoi kuitenkin väittää, että Nigella olisi antanut avustajilleen rajattoman käyttöoikeuden tileihinsä, jotteivät nämä puhuisi hänen viehtymyksestään kokaiiniin.

Nigella ei suostunut koskaan myöntämään tätä, mutta oikeus totesi avustajat syyttömiksi.

Ex-mies menehtyi

Lopulta Nigella myönsi aloittaneensa huumeidenkäytön, kun hänen ensimmäinen aviomiehensä aikoinaan sairastui syöpään ja lopulta menehtyi siihen.

Naisen mukaan huumeet tekivät sietämättömästä elämänvaiheesta edes jotenkuten kestettävissä olevan.

Nigella kuitenkin vakuutti olevansa vain satunnaiskäyttäjä. Scotland Yard ei ole aikonut nostaa syytettä tv-kokkia vastaan ellei huumeidenkäytöstä tule uusia todisteita.

Lue myös:

Tuleeko Angelina Joliesta julkkiskokki Nigella Lawson?

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...