”Joulua vietämme yhdessä Lahdessa. Olemme kutsuneet jälkikasvunkin luoksemme”, Jukka Järvinen ja Tarja Pölkki kertoivat. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Joulua vietämme yhdessä Lahdessa. Olemme kutsuneet jälkikasvunkin luoksemme”, Jukka Järvinen ja Tarja Pölkki kertoivat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Järvinen ja Tarja Pölkki tapasivat toisensa kesällä ruokakaupassa. He ovat viihtyneet yhdessä nyt muutaman kuukauden.

Ex-nyrkkeilijä, politiikassakin vaikuttava Jukka ”Pyöveli” Järvinen on löytänyt rinnalleen rakkaan. Hän ja Tarja Pölkki ovat viihtyneet yhdessä muutaman kuukauden. Pölkki tuli aikoinaan tunnetuksi missiemona, ja nykyisin hän työskentelee seksuaalineuvojana.

– Tapasimme kesällä Kangasniemen S-Marketissa. Siellä oli hämärää, ja luulin aluksi Jukkaa Hunksien Jucciksi. Lähempää tunnistin hänet. Jukka oli liikkeellä tyttärensä kanssa, ja menin rohkeasti esittäytymään. Välillämme oli kipinää heti ensisilmäyksellä, Tarja muisteli ravintola Zetorin 25-vuotissyntymäpäivillä ensikohtaamista.

Tarja kertoo olleensa kaksi kertaa naimisissa ja viimeiset viisi vuotta sinkkuna. Jukan edellinen pitkä suhde näyttelijä Sara Paavolaisen kanssa päättyi vuonna 2013.

– Olin käynyt varmaan miljoonalla nettideittisivustolla ja täysin kyllästynyt deittailuun. Jukan kanssa olemme pyrkineet olemaan mahdollisimman rehellisiä toisillemme, koska se on ainoa tapa tutustua toiseen oikeasti, Tarja selitti.

Omat asunnot

Tarja asuu Lahdessa ja Jukka Helsingissä, mikä heidän mielestään sopii hyvin aikuisen pariskunnan arkeen. Molempien lapsetkin asuvat jo omillaan.

– Tapaamme viikoittain. On kiva, kun ei tarvitse mitään turhaa säätöä ja sälää. Voimme tavata toisiamme sellaisena kuin olemme, he iloitsivat.

Pariskuntaa yhdistää aktiivisuus politiikassa, vaikka Tarja kannattaakin kokoomusta ja Jukka demareita.

– Saamme aikaan hyviä väittelyitä, Jukka naurahti.

– Kyllä, ehdottomasti. Olemme eri mieltä esimerkiksi alkoholin tuomisesta ruokakauppoihin, Tarja jatkoi.

Myös liikunnallisuus yhdistää paria, joka lenkkeilee säännöllisesti yhdessä.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...