Me Naiset
|
Linda Mäki-Kala
Juhani Tamminen on kirjoittanut kesällä uutta Yhteispeli-kirjaansa. Lokakuussa hänet nähdään TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kuva: Sakari Majantie
Juhani Tamminen on kirjoittanut kesällä uutta Yhteispeli-kirjaansa. Lokakuussa hänet nähdään TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kuva: Sakari Majantie

Ex-jääkiekkoilija ja valmentaja Juhani Tamminen on ollut yhdessä Mari-vaimonsa kanssa 50 vuotta.

Valmentajalegenda Juhani "Tami" Tamminen, 64, raottaa elämäänsä syksyllä TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kamerat pääsivät seuraamaan miehen arkea myös kotona Turussa.

– Koti on minulle paikka, missä vedän happea. Luen, saunon ja treenaan siellä. Olemme vaimoni kanssa koti-ihmisiä. Aina kun minulla on vapaata, menen himaan, Juhani kertoi ohjelman pressitilaisuudessa.

Juhani on ollut yhdessä vaimonsa Marin kanssa 50 vuotta. Parilla on kolme aikuista tytärtä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olemme olleet naimisissa 35 vuotta, kihloissa viisi ja sitä ennen seurustelimme herranjestas kymmenen vuotta! Sillä perspektiivillä voin puhua hyvästä yhteispelistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhani vertaakin avioliittoa mielellään joukkuepeliin.

– Toimivassa parisuhteessa pitää olla yhteiset pelisäännöt ja lähtökohta on auttaa toinen toistaan. Pitää myös olla valmis tinkimään omastaan yhteisen edun vuoksi. Ei tiimi toimi, jos ei ymmärrä puhaltaa yhteen hiileen. Tinkiminen ei silti tarkoita alistamista tai mitään perkeleen kyykyttämistä, vaan pelisilmää erilaisissa tilanteissa, Juhani lataa.

Pitkän parisuhteen tärkeimpänä salaisuutena Juhani pitää kuitenkin rakkautta.

– Ihastuminen ja intohimo muuttuvat pitkässä suhteessa ystävyydeksi. Ydin on, että kahden ihmisen pitää tykätä silloin aidosti toisistaan.

Kuten jääkiekossa, myös parisuhteessa on omat voittonsa ja tappionsa.

– Ne kuuluvat elämään. Jos vastaan tulee epäonnistuminen, se ei tarkoita, että tarvitsee heti lukittautua paskahuussiin. Takaiskut ja tappiot täytyy kohdata jalat maassa. Ihmisiähän tässä ollaan.

Juhani julkaisee syksyllä uuden Yhteispeli-kirjan, jonka hän kuvailee olevan "yhteenveto Suomen kokeneimmalta joukkuepelin ammattilaiselta". Mutta miten olisi seuraavaksi parisuhdevinkkejä sisältävä kirja?

– Teen sen sitten, kun rahat loppuvat! Juhani nauroi.

Lue myös:

Tässä on nainen Don Tamin tyylin takana

Sisältö jatkuu mainoksen alla