Juhani Tamminen on kirjoittanut kesällä uutta Yhteispeli-kirjaansa. Lokakuussa hänet nähdään TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kuva: Sakari Majantie
Juhani Tamminen on kirjoittanut kesällä uutta Yhteispeli-kirjaansa. Lokakuussa hänet nähdään TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kuva: Sakari Majantie

Ex-jääkiekkoilija ja valmentaja Juhani Tamminen on ollut yhdessä Mari-vaimonsa kanssa 50 vuotta.

Valmentajalegenda Juhani "Tami" Tamminen, 64, raottaa elämäänsä syksyllä TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kamerat pääsivät seuraamaan miehen arkea myös kotona Turussa.

– Koti on minulle paikka, missä vedän happea. Luen, saunon ja treenaan siellä. Olemme vaimoni kanssa koti-ihmisiä. Aina kun minulla on vapaata, menen himaan, Juhani kertoi ohjelman pressitilaisuudessa.

Juhani on ollut yhdessä vaimonsa Marin kanssa 50 vuotta. Parilla on kolme aikuista tytärtä.

– Olemme olleet naimisissa 35 vuotta, kihloissa viisi ja sitä ennen seurustelimme herranjestas kymmenen vuotta! Sillä perspektiivillä voin puhua hyvästä yhteispelistä.

Juhani vertaakin avioliittoa mielellään joukkuepeliin.

– Toimivassa parisuhteessa pitää olla yhteiset pelisäännöt ja lähtökohta on auttaa toinen toistaan. Pitää myös olla valmis tinkimään omastaan yhteisen edun vuoksi. Ei tiimi toimi, jos ei ymmärrä puhaltaa yhteen hiileen. Tinkiminen ei silti tarkoita alistamista tai mitään perkeleen kyykyttämistä, vaan pelisilmää erilaisissa tilanteissa, Juhani lataa.

Pitkän parisuhteen tärkeimpänä salaisuutena Juhani pitää kuitenkin rakkautta.

– Ihastuminen ja intohimo muuttuvat pitkässä suhteessa ystävyydeksi. Ydin on, että kahden ihmisen pitää tykätä silloin aidosti toisistaan.

Kuten jääkiekossa, myös parisuhteessa on omat voittonsa ja tappionsa.

– Ne kuuluvat elämään. Jos vastaan tulee epäonnistuminen, se ei tarkoita, että tarvitsee heti lukittautua paskahuussiin. Takaiskut ja tappiot täytyy kohdata jalat maassa. Ihmisiähän tässä ollaan.

Juhani julkaisee syksyllä uuden Yhteispeli-kirjan, jonka hän kuvailee olevan "yhteenveto Suomen kokeneimmalta joukkuepelin ammattilaiselta". Mutta miten olisi seuraavaksi parisuhdevinkkejä sisältävä kirja?

– Teen sen sitten, kun rahat loppuvat! Juhani nauroi.

Lue myös:

Tässä on nainen Don Tamin tyylin takana

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

härpäke

Oho! Jouni Hynynen luopui ikonisesta tukastaan: ”Joskus pitää aloittaa alusta”

Kyllähän tuo tukka on ollut tavaramerkki "tuotteelle" Hynynen, mutta tukan huolto on aikaa vievää ja työtä vaativaa sen selvittäminen pesun jälkeen ja takkujen aukaisu. Tiedän ainakin oman pitkän tukkani kautta tuon, tosin hiuslaadut ovar erilaisia. Onhan se hienoa, kun uskaltaa uudistua. Onnellista tukatonta elämää klanipäänä!
Lue kommentti