Juha Tapio kertoo, että kulunut vuosi on ollut huikea. ”Julkaisin tänään Sitkeä sydän - Suurimmat hitit -kokoelmalevyn, jossa on myös uusia kappaleita. Unelmani toteutuu, kun Lapislatsulia-kiertue huipentuu Helsingin Jäähallin päätöskonserttiin marraskuussa. Haluan järjestää hyvät kiitosbileet.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Juha Tapio kertoo, että kulunut vuosi on ollut huikea. ”Julkaisin tänään Sitkeä sydän - Suurimmat hitit -kokoelmalevyn, jossa on myös uusia kappaleita. Unelmani toteutuu, kun Lapislatsulia-kiertue huipentuu Helsingin Jäähallin päätöskonserttiin marraskuussa. Haluan järjestää hyvät kiitosbileet.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Vain elämää -ohjelmassa viime kaudella nähty Juha Tapio on katsonut kollegojensa tunnelmointia pienellä haikeudella. ”Tiedän, mitä tapahtuu kulissien takana”, hän sanoo.

Laulaja ja lauluntekijä Juha Tapio oli mukana viime kaudella huippusuositussa Vain elämää -ohjelmassa. Miehelle jäi kuvauksista hyviä muistoja.

– Olen ehtinyt katsoa vasta Paula Vesalan jakson, koska olen ollut keikoilla. Ohjelma on rakas, sillä olen kokenut lämpimän tunnelman itse. Päivistä jäi kasa mielettömiä muistoja. Siellä elettiin niin väkevästi, hän kertoo.

Juha tuntee lähes kaikki tällä kaudella mukana olevat artistit.

– Välillä tulee tunne, että jos siellä olisi yksi tyhjä tuoli, olisi mahtavaa olla taas mukana. Tiedän, mitä tapahtuu kulissien takana ja ennen haastatteluja. Tunnen paikat ja olen fiilistellyt, että tuolla ne kulkevat tuttua polkua pitkin.

Juha kertoi kuulumisiaan Helsingin Musiikkitalossa perjantaina pidetyssä Nenäpäivä-tilaisuudessa, joka huipentui RSO:n konserttiin. Muusikko kapuaa itse estradille 7. marraskuuta TV2:n Nenäpäivä-show’ssa.

Kampanjalla autetaan kehitysmaiden lapsia. Juhalla on kokemusta lasten hädästä, sillä hän vieraili keväällä Nenäpäivä-tiimin kanssa Kirkon Ulkomaanavun kuvausmatkalla Sierra Leonessa.

– Show’ssa nähdään tunnelmia matkalta. Luvassa on rajuja tarinoita siitä, millaisia jälkiä sisällissota on jättänyt ihmisiin. Vietin yhden päivän kahden katulapsen kanssa. Se kosketti syvältä, koska pojat olivat saman ikäisiä kuin omat poikani, vähän päälle 10-vuotiaita, hän sanoo.

Juhan mukaan erityisen järkyttävää Sierra Leonessa on ollut lapsisotilaiden käyttö. Tunteettomiksi huumatut ja taistelukentille pakotetut lapset ovat nyt täysi-ikäisiä ja joutuvat elämään väkivaltaisten muistojensa kanssa.

– Sierra Leone on pahimpia ebola-alueita, joten varoja tarvitaan myös sairauden vastaiseen kamppailuun.

Lue myös:

Juha Tapio ja Jukka Poika yhteishaastattelussa: "Mielikuvat toisistamme muuttuivat täysin"

Vain elämää -tähdet paljastavat faktoja toisistaan

Juha Tapio, anna parisuhdevinkki!

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti