Juha Sipilä muistelee eilen ilmestyneessä kirjassa poikansa menetystä. – Tuomon kuolema herättää kysymyksiä.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, 53, kertoo eilen ilmestyneessä kirjassa Keskustajohtajan muotokuva lisää poikansa Tuomon kuolemasta.

Viisilapsisen perheen kuopus, 22-vuotias Tuomo menehtyi helmikuussa yllättäen leikkauksen jälkikomplikaatioihin. Kirjassa Sipilän ja hänen vaimonsa Minna-Maarian tragediaa kuvaillaan heidän yhteiselämänsä suurimmaksi.

– Tuomon kuolema herättää kysymyksiä. Olisiko pitänyt olla kokonaan menemättä tähän operaatioon? Sipilä pohtii kirjaa varten annetussa haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuomo menehtyi riskittömän ja odotusten mukaan sujuneen leikkauksen jälkeen Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Hän lyyhistyi muutama tunnin kuluttua leikkauksesta heräämisen jälkeen, kun oli lähtenyt vessamatkalle sairaanhoitajan saattamana. Elvytys aloitettiin välittömästi, mutta lääkäri totesi 45 minuuttia myöhemmin, ettei mitään ollut enää tehtävissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sipilä sai suru-uutisen poikansa kuolemasta keskellä yötä. Hän oli jäänyt perheen Sipoon-kotiin, kun Minna-Maaria oli lähtenyt Tuomon tueksi. Sipilä oli uutisesta niin järkyttynyt, että lähti ajamaan kahdelta yöllä kohti Oulua. Aamulla hän pääsi vaimonsa ja Tuomon tyttöystävän Iinan kanssa katsomaan poikaansa.

”Pala sydämestä on poissa”

Juha Sipilä kertoi tänään Radio Rockin haastattelussa, miten töihin palaaminen on sujunut menetyksen jälkeen.

– Pojan poismeno on ollut kova paikka. Pikkuisen jännitin ja pelkäsin töihin palaamista ja ihmisten kohtaamista. Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olen jaksanut.

– Palanen sydämestä on poissa, mutta kyllä mä työni pystyn hoitamaan.

Juha Sipilä kertoi helmikuussa perheen menetyksestä blogissaan ja sai paljon osanottoja ja tukea tutuilta ja tuntemattomilta esimerkiksi Twitterissä. Blogissa ja kirjassa Sipilä kertoo, että perhe käsitteli surua muun muassa tekemällä Tuomolle hautajaisiin veneen mallisen puuarkun.

Tietokirjailija Risto Uimosen Juha Sipilä – Keskustajohtajan muotokuva (Minerva) ilmestyi 31.3.

Lue myös:

Juha Sipilän nuorin poika haudattiin: ”Purimme surua tekemällä puuarkun”

Poliitikko Juha Sipilän nuorin poika kuoli yöllä: ”Käsittämättömän syvältä kouraiseva suru”

Sisältö jatkuu mainoksen alla