Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Juha Rouvinen on ollut alusta asti mukana Jutta Gustafsbergin uudessa hankkeessa, keskelle metsää perustettavassa hyvinvointikeskuksessa. 

– Minulla ei ole missään vaiheessa ollut pelkoa, että tekisin tätä väärän ihmisen kanssa, Juha Rouvinen sanoo hänen ja Jutta Gustafsbergin tuoreesta suurhankkeesta. 

Jutta ja Suomen Bachelorina julkisuuteen tullut Juha suunnittelevat Ylöjärven Kuruun metsän keskelle kansainvälisen tason hyvinvointikeskusta. Keskus rakennetaan tulevan vuoden aikana. Kaksikko on edennyt suunnitelmansa kanssa ripeästi, sillä idea koko yrityksestä syntyi viime kesän lopussa. 

– Kerroin Jutalle luonnon merkityksestä minulle ja siitä, miten luonto vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, Juha kertoo idean synnystä. 

Jutalle retriittien järjestäminen oli ennestään tuttua, mutta hänen Mielen päällä -yrityksellään oli varsin rajallisesti hyviä paikkoja retriittien pitämiseen. 

– Siitä lähti ajatus, että pitäisikö lähteä tekemään omaa juttua. Paikan pitäisi olla tosi rauhallinen, ja asiat pitäisi tehdä luonnon ehdoilla, Juha sanoo.

Luonnonläheisyyden lisäksi Juhalle on tärkeää, että keskuksesta tulee maailmanluokan kokemus.

– Sanoin, että tehdään kerralla niin, ettei tarvitse häpeillä. 

Uskallus olla avoin

Juha ja Jutta tapasivat vasta tänä kesänä työasioiden merkeissä ja ryhtyivät melkein heti ideoimaan yhteistä hanketta. Miten vasta tapaamansa ihmisen kanssa oikein uskaltaa ryhtyä piirtämään tällaisen kokoluokan suunnitelmia?

– Mielestäni luottamus syntyy siitä, jos ihminen uskaltaa olla avoin. Ihmistä avaavat unelmat ja haaveet, kenties myös pelot, Juha miettii.

– Olemme uskaltaneet olla avoimia siitä, mitä voimme saavuttaa ja mikä voi mennä pieleen. 

Koska projektia on suunniteltu niin tiiviisti, Jutta ja Juha ovat nykyään enemmän kuin liikekumppaneita.

– Jutta on minulle erittäin hyvä ystävä. Kyllähän tällaisessa projektissa pitää luottaa ihmiseen. Ystävyys tulee sivutuotteena, ja on ehdottomasti arvokas asia. 

Lapsuus luonnossa

Juhalle luonto on ollut tärkeä pikkupojasta asti. Hän vietti lapsena paljon aikaa luonnossa ja luontoihmisten kanssa, sillä hänen isänsä oli Suomen Ladun toiminnassa mukana. Nuorena aikuisena ura vei mennessään ja luonto jäi taustalle. Aikuisiällä yhteys löytyi onneksi uudelleen. 

– Tuli herätys, että luonnosta löytyy se oikea rauha ja yhteys itseen, Juha sanoo. 

Nykyään hän käy pidemmilläkin eräreissuilla ja pyrkii yöpymään luonnossa mahdollisimman usein. 

– Luonto on minulle paikka, jossa on aidosti hyvä olla. Enemmän kutsuisin sitä kodikseni kuin kaupunkikotiani.

Juha on Kurussa konseptisuunnittelijan roolissa, sillä hänellä on paljon kokemusta konseptien ja asiakaskokemusten suunnittelusta.

Juhan ja Jutan yhteistyö pelaa, koska visio Kuruksi ristityn paikan tulevaisuudesta on yhteinen. 

– Haluaisin, että ihmiset saisivat luonnon hyvän itselleen, koska luonto tekee aidosti ihmisille hyvää.

Energiaa löytyy

– Meillä on omat vahvuudet, mutta molemmilla on tietty energia, ja fiilistelemme asioita, Juha sanoo itsestään ja Jutasta.

– Olemme molemmat hirveän kiitollisia elämästä. 

Juha kertoo, että on itse suunnitelmallinen perfektionisti siinä missä Jutta on toiminnan nainen. 

– Arvostan sitä pysäyttämätöntä eteenpäin vievää voimaa, mikä hänessä on. 

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos