Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Juha Rouvinen on ollut alusta asti mukana Jutta Gustafsbergin uudessa hankkeessa, keskelle metsää perustettavassa hyvinvointikeskuksessa. 

– Minulla ei ole missään vaiheessa ollut pelkoa, että tekisin tätä väärän ihmisen kanssa, Juha Rouvinen sanoo hänen ja Jutta Gustafsbergin tuoreesta suurhankkeesta. 

Jutta ja Suomen Bachelorina julkisuuteen tullut Juha suunnittelevat Ylöjärven Kuruun metsän keskelle kansainvälisen tason hyvinvointikeskusta. Keskus rakennetaan tulevan vuoden aikana. Kaksikko on edennyt suunnitelmansa kanssa ripeästi, sillä idea koko yrityksestä syntyi viime kesän lopussa. 

– Kerroin Jutalle luonnon merkityksestä minulle ja siitä, miten luonto vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, Juha kertoo idean synnystä. 

Jutalle retriittien järjestäminen oli ennestään tuttua, mutta hänen Mielen päällä -yrityksellään oli varsin rajallisesti hyviä paikkoja retriittien pitämiseen. 

– Siitä lähti ajatus, että pitäisikö lähteä tekemään omaa juttua. Paikan pitäisi olla tosi rauhallinen, ja asiat pitäisi tehdä luonnon ehdoilla, Juha sanoo.

Luonnonläheisyyden lisäksi Juhalle on tärkeää, että keskuksesta tulee maailmanluokan kokemus.

– Sanoin, että tehdään kerralla niin, ettei tarvitse häpeillä. 

Uskallus olla avoin

Juha ja Jutta tapasivat vasta tänä kesänä työasioiden merkeissä ja ryhtyivät melkein heti ideoimaan yhteistä hanketta. Miten vasta tapaamansa ihmisen kanssa oikein uskaltaa ryhtyä piirtämään tällaisen kokoluokan suunnitelmia?

– Mielestäni luottamus syntyy siitä, jos ihminen uskaltaa olla avoin. Ihmistä avaavat unelmat ja haaveet, kenties myös pelot, Juha miettii.

– Olemme uskaltaneet olla avoimia siitä, mitä voimme saavuttaa ja mikä voi mennä pieleen. 

Koska projektia on suunniteltu niin tiiviisti, Jutta ja Juha ovat nykyään enemmän kuin liikekumppaneita.

– Jutta on minulle erittäin hyvä ystävä. Kyllähän tällaisessa projektissa pitää luottaa ihmiseen. Ystävyys tulee sivutuotteena, ja on ehdottomasti arvokas asia. 

Lapsuus luonnossa

Juhalle luonto on ollut tärkeä pikkupojasta asti. Hän vietti lapsena paljon aikaa luonnossa ja luontoihmisten kanssa, sillä hänen isänsä oli Suomen Ladun toiminnassa mukana. Nuorena aikuisena ura vei mennessään ja luonto jäi taustalle. Aikuisiällä yhteys löytyi onneksi uudelleen. 

– Tuli herätys, että luonnosta löytyy se oikea rauha ja yhteys itseen, Juha sanoo. 

Nykyään hän käy pidemmilläkin eräreissuilla ja pyrkii yöpymään luonnossa mahdollisimman usein. 

– Luonto on minulle paikka, jossa on aidosti hyvä olla. Enemmän kutsuisin sitä kodikseni kuin kaupunkikotiani.

Juha on Kurussa konseptisuunnittelijan roolissa, sillä hänellä on paljon kokemusta konseptien ja asiakaskokemusten suunnittelusta.

Juhan ja Jutan yhteistyö pelaa, koska visio Kuruksi ristityn paikan tulevaisuudesta on yhteinen. 

– Haluaisin, että ihmiset saisivat luonnon hyvän itselleen, koska luonto tekee aidosti ihmisille hyvää.

Energiaa löytyy

– Meillä on omat vahvuudet, mutta molemmilla on tietty energia, ja fiilistelemme asioita, Juha sanoo itsestään ja Jutasta.

– Olemme molemmat hirveän kiitollisia elämästä. 

Juha kertoo, että on itse suunnitelmallinen perfektionisti siinä missä Jutta on toiminnan nainen. 

– Arvostan sitä pysäyttämätöntä eteenpäin vievää voimaa, mikä hänessä on. 

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...