Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Juha Rouvinen on ollut alusta asti mukana Jutta Gustafsbergin uudessa hankkeessa, keskelle metsää perustettavassa hyvinvointikeskuksessa. 

– Minulla ei ole missään vaiheessa ollut pelkoa, että tekisin tätä väärän ihmisen kanssa, Juha Rouvinen sanoo hänen ja Jutta Gustafsbergin tuoreesta suurhankkeesta. 

Jutta ja Suomen Bachelorina julkisuuteen tullut Juha suunnittelevat Ylöjärven Kuruun metsän keskelle kansainvälisen tason hyvinvointikeskusta. Keskus rakennetaan tulevan vuoden aikana. Kaksikko on edennyt suunnitelmansa kanssa ripeästi, sillä idea koko yrityksestä syntyi viime kesän lopussa. 

– Kerroin Jutalle luonnon merkityksestä minulle ja siitä, miten luonto vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, Juha kertoo idean synnystä. 

Jutalle retriittien järjestäminen oli ennestään tuttua, mutta hänen Mielen päällä -yrityksellään oli varsin rajallisesti hyviä paikkoja retriittien pitämiseen. 

– Siitä lähti ajatus, että pitäisikö lähteä tekemään omaa juttua. Paikan pitäisi olla tosi rauhallinen, ja asiat pitäisi tehdä luonnon ehdoilla, Juha sanoo.

Luonnonläheisyyden lisäksi Juhalle on tärkeää, että keskuksesta tulee maailmanluokan kokemus.

– Sanoin, että tehdään kerralla niin, ettei tarvitse häpeillä. 

Uskallus olla avoin

Juha ja Jutta tapasivat vasta tänä kesänä työasioiden merkeissä ja ryhtyivät melkein heti ideoimaan yhteistä hanketta. Miten vasta tapaamansa ihmisen kanssa oikein uskaltaa ryhtyä piirtämään tällaisen kokoluokan suunnitelmia?

– Mielestäni luottamus syntyy siitä, jos ihminen uskaltaa olla avoin. Ihmistä avaavat unelmat ja haaveet, kenties myös pelot, Juha miettii.

– Olemme uskaltaneet olla avoimia siitä, mitä voimme saavuttaa ja mikä voi mennä pieleen. 

Koska projektia on suunniteltu niin tiiviisti, Jutta ja Juha ovat nykyään enemmän kuin liikekumppaneita.

– Jutta on minulle erittäin hyvä ystävä. Kyllähän tällaisessa projektissa pitää luottaa ihmiseen. Ystävyys tulee sivutuotteena, ja on ehdottomasti arvokas asia. 

Lapsuus luonnossa

Juhalle luonto on ollut tärkeä pikkupojasta asti. Hän vietti lapsena paljon aikaa luonnossa ja luontoihmisten kanssa, sillä hänen isänsä oli Suomen Ladun toiminnassa mukana. Nuorena aikuisena ura vei mennessään ja luonto jäi taustalle. Aikuisiällä yhteys löytyi onneksi uudelleen. 

– Tuli herätys, että luonnosta löytyy se oikea rauha ja yhteys itseen, Juha sanoo. 

Nykyään hän käy pidemmilläkin eräreissuilla ja pyrkii yöpymään luonnossa mahdollisimman usein. 

– Luonto on minulle paikka, jossa on aidosti hyvä olla. Enemmän kutsuisin sitä kodikseni kuin kaupunkikotiani.

Juha on Kurussa konseptisuunnittelijan roolissa, sillä hänellä on paljon kokemusta konseptien ja asiakaskokemusten suunnittelusta.

Juhan ja Jutan yhteistyö pelaa, koska visio Kuruksi ristityn paikan tulevaisuudesta on yhteinen. 

– Haluaisin, että ihmiset saisivat luonnon hyvän itselleen, koska luonto tekee aidosti ihmisille hyvää.

Energiaa löytyy

– Meillä on omat vahvuudet, mutta molemmilla on tietty energia, ja fiilistelemme asioita, Juha sanoo itsestään ja Jutasta.

– Olemme molemmat hirveän kiitollisia elämästä. 

Juha kertoo, että on itse suunnitelmallinen perfektionisti siinä missä Jutta on toiminnan nainen. 

– Arvostan sitä pysäyttämätöntä eteenpäin vievää voimaa, mikä hänessä on. 

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.