Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Juha Rouvinen suunnittelee hiljentymiskeskusta Pirkanmaalle yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Juha Rouvinen on ollut alusta asti mukana Jutta Gustafsbergin uudessa hankkeessa, keskelle metsää perustettavassa hyvinvointikeskuksessa. 

– Minulla ei ole missään vaiheessa ollut pelkoa, että tekisin tätä väärän ihmisen kanssa, Juha Rouvinen sanoo hänen ja Jutta Gustafsbergin tuoreesta suurhankkeesta. 

Jutta ja Suomen Bachelorina julkisuuteen tullut Juha suunnittelevat Ylöjärven Kuruun metsän keskelle kansainvälisen tason hyvinvointikeskusta. Keskus rakennetaan tulevan vuoden aikana. Kaksikko on edennyt suunnitelmansa kanssa ripeästi, sillä idea koko yrityksestä syntyi viime kesän lopussa. 

– Kerroin Jutalle luonnon merkityksestä minulle ja siitä, miten luonto vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, Juha kertoo idean synnystä. 

Jutalle retriittien järjestäminen oli ennestään tuttua, mutta hänen Mielen päällä -yrityksellään oli varsin rajallisesti hyviä paikkoja retriittien pitämiseen. 

– Siitä lähti ajatus, että pitäisikö lähteä tekemään omaa juttua. Paikan pitäisi olla tosi rauhallinen, ja asiat pitäisi tehdä luonnon ehdoilla, Juha sanoo.

Luonnonläheisyyden lisäksi Juhalle on tärkeää, että keskuksesta tulee maailmanluokan kokemus.

– Sanoin, että tehdään kerralla niin, ettei tarvitse häpeillä. 

Uskallus olla avoin

Juha ja Jutta tapasivat vasta tänä kesänä työasioiden merkeissä ja ryhtyivät melkein heti ideoimaan yhteistä hanketta. Miten vasta tapaamansa ihmisen kanssa oikein uskaltaa ryhtyä piirtämään tällaisen kokoluokan suunnitelmia?

– Mielestäni luottamus syntyy siitä, jos ihminen uskaltaa olla avoin. Ihmistä avaavat unelmat ja haaveet, kenties myös pelot, Juha miettii.

– Olemme uskaltaneet olla avoimia siitä, mitä voimme saavuttaa ja mikä voi mennä pieleen. 

Koska projektia on suunniteltu niin tiiviisti, Jutta ja Juha ovat nykyään enemmän kuin liikekumppaneita.

– Jutta on minulle erittäin hyvä ystävä. Kyllähän tällaisessa projektissa pitää luottaa ihmiseen. Ystävyys tulee sivutuotteena, ja on ehdottomasti arvokas asia. 

Lapsuus luonnossa

Juhalle luonto on ollut tärkeä pikkupojasta asti. Hän vietti lapsena paljon aikaa luonnossa ja luontoihmisten kanssa, sillä hänen isänsä oli Suomen Ladun toiminnassa mukana. Nuorena aikuisena ura vei mennessään ja luonto jäi taustalle. Aikuisiällä yhteys löytyi onneksi uudelleen. 

– Tuli herätys, että luonnosta löytyy se oikea rauha ja yhteys itseen, Juha sanoo. 

Nykyään hän käy pidemmilläkin eräreissuilla ja pyrkii yöpymään luonnossa mahdollisimman usein. 

– Luonto on minulle paikka, jossa on aidosti hyvä olla. Enemmän kutsuisin sitä kodikseni kuin kaupunkikotiani.

Juha on Kurussa konseptisuunnittelijan roolissa, sillä hänellä on paljon kokemusta konseptien ja asiakaskokemusten suunnittelusta.

Juhan ja Jutan yhteistyö pelaa, koska visio Kuruksi ristityn paikan tulevaisuudesta on yhteinen. 

– Haluaisin, että ihmiset saisivat luonnon hyvän itselleen, koska luonto tekee aidosti ihmisille hyvää.

Energiaa löytyy

– Meillä on omat vahvuudet, mutta molemmilla on tietty energia, ja fiilistelemme asioita, Juha sanoo itsestään ja Jutasta.

– Olemme molemmat hirveän kiitollisia elämästä. 

Juha kertoo, että on itse suunnitelmallinen perfektionisti siinä missä Jutta on toiminnan nainen. 

– Arvostan sitä pysäyttämätöntä eteenpäin vievää voimaa, mikä hänessä on. 

Arthur Borges ja Kiira Korpi edustivat yhdessä Linnan juhlissa vuonna 2015. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto
Arthur Borges ja Kiira Korpi edustivat yhdessä Linnan juhlissa vuonna 2015. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Kiira Korpi ja Arthur Borges juhlivat häitään ihan pian.

Taitoluistelu-uransa jättänyt Kiira Korpi menee viikon päästä naimisiin. Hän iloitsee pian koittavista häistä Instagramissa, jossa hän on julkaissut kuvan itsestään ja kihlatustaan Arthur Borgesista.

– En voi uskoa, että saan mennä naimisiin parhaan ystäväni kanssa viikon kuluttua! hän kirjoittaa kuvatekstissä englanniksi.

Kiira ja mittatilausmestarina työskentelevä Arthur kihlautuivat viime vuoden toukokuussa. He ovat olleet yhdessä vuodesta 2010.

Kiiran ja Arthurin häät ovat Korven suvussa jo ainakin toiset lyhyen ajan sisällä, sillä Kiiran Petra-sisko meni naimisiin viime uudenvuodenaattona. Petran aviomies Markku Wettenranta, eli räppäri Tasis, kuuluu Arthurin kaveripiiriin

Koomikko Iikka Kivi haukkui Twitterissä onnenpyörätyttö Sara Siepin työtä. Siitähän Saran avopuoliso Roope Salminen tulistui.

Malli ja juontaja Sara Siepin työtä Onnenpyörä-ohjelman onnenpyörätyttönä on arvosteltu siitä, että joidenkin mielestä ohjelmassa toimitaan vanhahtavien sukupuoliroolien mukaan: Jethro Rostedt juontaa ja Sara Sieppi ”vain kääntää kirjaimia ja on hiljaa”.

Eilen arvostelijoihin liittyi myös koomikko Iikka Kivi

– Olen varmaankin vähän ilkeä ajatellessani näin. Mutta kun näen Miss Suomen kääntelemässä Onnenpyörän laattoja ja kävelemässä edestakaisin sanomatta mitään, tulee väkisinkin mieleen, että siinä on kerrankin löydetty titteliä ja osaamista vastaava työ, Iikka kirjoitti Twitterissä.

Kritiikki suututti Sara Siepin avomiehen Roope Salmisen, joka vastasi kipakasti takaisin. Roope huomautti, että Sara on paitsi ihana tyyppi myös rohkea, koska on uskaltanut tavoitella unelmaansa.

– Hän rakensi tyhjästä itselleen menestyksekkään uran superkilpaillulla alalla, Roope kirjoittaa Twitterissä.

Iikka selitteli kirjoitustaan Twitterissä esimerkiksi näin:

– Jos olisin halunnut dissata Sieppiä, en olisi kirjoittanut tuohon ”Miss Suomi” vaan ”Sara Sieppi”. Sanavalinta on perusteltu siksikin, että roolissa voisi olla kuka tahansa (ja on aiemmin ollutkin) missi tai missikandidaatti.

Hän vastasi myös Roopelle, ettei tarkoitus ollut kritisoida Saran osaamista.

– Sitähän se duuni siinä ohjelmassa on. Mies puhuu koko ajan, nainen on hiljaa. Mun mielestä se on typerää, Iikka vastasi Roopelle Twitterissä.

”Mies puhuu koko ajan, nainen on hiljaa.”

Roope jatkoi sinnikkäästi Saran puolustamista.

– Tässä näemme esimerkin tilanteesta, jossa tyyppi olisi voinut pahoitella urpoja sanavalintoja, mutta kertookin, miten olikin oikeastaan oikeassa tässäkin. Älä ole tämä tyyppi, Roope kirjoitti.

”Itse suostuin ja palkka oli hyvä”

Oma puoliso ei ole ainoa, joka on ilmoittanut olevansa Saran puolella. Myös Onnenpyörän juontaja Jethro Rostedt osallistui keskusteluun Twitterissä.

– Thanks! Ohjelmaan en sen kummemmin ota kantaa, jokainen päättäkööt itse, katsoo tai ei, mutta tuollaisen tyhjänpäiväisen lässyttäjän vittuilut Saralle tai ylipäätään kenellekään on perseestä.

Sara kirjoitti blogissaan maalikuussa törmänneensä iltapäivälehdissä otsikkoon: ”Sara Siepin rooli mietityttää”. Hän huomasi, että keskustelua käytiin siitä, onko Onnenpyörä nykyisten tasa-arvokäsitysten mukainen.

– Jos joku jaksaa pahoittaa mielensä siitä, että sinne se Sieppi laitettiin hipsuttamaan edestakaisin, niin ihan itse suostuin tähän tehtävään, mulla oli kivaa ja hyvä tuntipalkka (sitähän te kysyitte).