Mari Perankoski tunnistaa karjalaisen perusluonteen myös miehessään. "Aina kun kysyn, että milloin tämä homma voitaisiin hoitaa, minulle sanotaan, että kassellaan, kassellaan, syssymmällä sitte". Kuva: Veikko Kähkönen
Mari Perankoski tunnistaa karjalaisen perusluonteen myös miehessään. "Aina kun kysyn, että milloin tämä homma voitaisiin hoitaa, minulle sanotaan, että kassellaan, kassellaan, syssymmällä sitte". Kuva: Veikko Kähkönen

Näyttelijä Mari Perankoski, 42, nauttii ensimmäisestä kesästään Lappeenrannassa ja kunnostaa uutta kotia.

Mari Perankoski ja Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttu Jouni Hynynen, 42, ostivat yhteisen kodin Lappeenrannasta alkuvuonna. Pariskunta on viihtynyt yhdessä jo kaksi vuotta.

– Talo on rakennettu 1970-luvulla. Se on hyvässä kunnossa, mutta nälkä kasvaa syödessä, Mari kertoo.

Hän tunnustaa olevansa omimmillaan leka kädessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen remonttihullu. Tätä ei varmasti saisi sanoa, mutta voisin hyvin vaihtaa työt kotona oloon ja remppaan. Varsinkin tuhoamis- ja pohjustustöissä olen ihan ässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lupsakat eteläkarjalaiset ovat tulleet Marille nykyisen miehen kautta tutuiksi.

– Täkäläiset ovat iloista ja vilpitöntä sakkia. Vähän väliä joku tupsahtaa meillekin kylään ilmoittamatta tai soittaa, että puolen tunnin päästä on sitten ruoka, tulkaa syömään.

Tuhdilla ruokavaliolla eletään myös kotipuolessa.

– Jouni kokkaa koko ajan ja yrittää lihottaa minusta jotain pulleaa karjalaisemäntää. Täällä päin miehet tykkäävät pyöreämmistä naisista, Mari on huomannut.

Marilla on yhä koti Helsingissäkin, sillä työt ja 15-vuotiaan Joel-pojan koulu pitävät arjen pääkaupunkiseudulla. Lomalla myös Joel on viihtynyt Marin, Jounin ja tämän yhdeksänvuotiaan tyttären kanssa Lappeenrannassa.

Mielensäpahoittaja-tähdeksi

Tulevana syksynä Maria nähdään kiireisen uraäidin ja multitaskaajan roolissa, kun Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja-elokuva saa ensi-iltansa. Leffa pohjautuu Tuomas Kyrön suosittuun romaaniin. Pääroolia, äkäistä kahdeksankymppistä mielensäpahoittajaa näyttelee Antti Litja.

– Olin todella otettu, kun Dome soitti ja pyysi mukaan tähän leffaan. Tarina on hauska mutta myös haikea. Olen tykännyt Tuomaksen kirjoitustyylistä ja persoonasta aina. Hänessä on jännä sekoitus nuorta ja vanhaa sielua.

Vanhan liiton naiseksi tunnustautuu Marikin.

– Minusta on tullut se vanha jäärä, joka vastustaa muutoksia ja valittaa, että ennen kaikki oli paremmin. Juuri kun kuvittelen hallitsevani jonkun ohjelman, se vaihtuu uuteen, näyttelijä parahtaa.

Selkeimmin erot tulevat esille keskusteltaessa oman pojan kanssa.

– Kun luukutan stereoista AC/DC:tä, Joel huutaa, että laita se moska hiljemmalle. Ei hän edes tiennyt Kotiteollisuutta ennen kuin tutustui Jouniin. Kaikki teinit kuuntelevat nykyään jotain hiphoppia ja räppiä.

Mikä intohimo yhdistää Maria ja Jounia? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 24/2014. Joka päivä -tilaajana voit lukea koko jutun täältä.

Katso myös video:

Testissä Mari Perankosken Lappeenranta-tietämys

Sisältö jatkuu mainoksen alla