Kotona rokkari Jouni Hynynen urheilee ja hoitaa tytärtään, mutta Kotiteollisuus-yhtyeen kiertueella hänet talutetaan krapulassa keikkabussiin.

Kuva Teemu Kuusimurto

"Arkeni on tavallista, kun teen levyä tai kirjoitan kirjaa. Herään puoli yhdeksältä, laitan kuusivuotiaalle tyttärelleni aamiaista ja vien päivähoitoon. Sitten käyn kahvilassa aamiaisella ja luen lehdet.

Aamukymmeneltä alan rämpyttää kitaraa. Kahden aikaan käyn lenkillä ja neljältä vaimo ja tytär tulevat kotiin. Lapselle luen iltasadun puoli yhdeksältä, jonka jälkeen keksimme vaimon kanssa jotain kivaa tekemistä.
 

Kiertueella elämäni onkin ihan erilaista. Yleensä pidämme bändin kanssa sound checkin viiden maissa, sitten syömme ja saunomme. Keikan aikana ja sen jälkeen vedämme lärvit ruttuun. Aamulla joku tulee repimään minut sängystä ja taluttaa bussiin, jossa onneksi saan jatkaa unia seuraavaan esiintymispaikkaan asti.


Vaimoltani
työni vaatii ihan helvetisti kestämistä. Minua on siunattu turhan hienolla ihmisellä. Saa nähdä, kauanko vaimoni jaksaa tätä touhua vielä katsella. Välillä tuleekin kausia, jolloin tuntuu, että hänelle riittää. Mutta kai minä lopulta teen jotain oikeinkin.

Vaimoni ei aina oikein tykkää julkisuudessa laukomistani kommenteista. En silti kysele, mitä minulla on oikeus tehdä, sillä mikä mies minä sitten olisin?

Minulla on periaate, että aina pitää olla vaimoa ja äitiä vastaan. Rähinää täytyy olla, vaikkei siihen olisi syytä. Onhan se lapsellista ja naurettavaa, mutta olen mies, enkä osaa toimia muuten. Ja kun välillä annan vaimon olla oikeassa, elämästä tulee taas hetkeksi auvoisaa.

Joskus haluaisin olla perinteinen mies, joka tekee oikeita töitä ja hoitaa asiansa särmästi. On omituista, että unelmani musiikkiurasta on toteutunut. Ihmettelen, miksi minä olen tämän ansainnut. Tuntuu, että joku hemmottelee minua liikaa."

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: