Jouni Hynysen ja Mari Perankosken suhde alkoi neljä vuotta sitten, kun Jouni oli vielä naimisissa ex-puolisonsa kanssa. 

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja Jouni Hynynen kertoo Voicella, minkälaisissa olosuhteissa hänen suhteensa näyttelijä Mari Perankoskeen alkoi. Parin suhde tuli julkisuuteen vuonna 2013, kun Jouni oli vielä yhdessä ex-vaimonsa kanssa.

Jouni tapasi edellisen kumppaninsa lukioikäisenä.

– Olimme ihan pentuja, kun aloimme olla kimpassa. Elämä jatkuu ja hommat vaan etenee: hankitaan yhteinen kämppä, sitten ostetaan yhteinen kämppä, sitten saadaan lapsi ja kaikki vaan menee sellaiseen ihmeelliseen putkeen ja sitten minulla oli vielä koko ajan helvetin kova kiire, hän kertoi.

Vuonna 2005 ex-pariskunta sai lapsen.

– Kaikki oli periaatteessa ihan hyvin, mutta ei se oikein riitä. 

Jouni kuvailee, että vaikea tilanne ex-vaimon kanssa olisi voinut myös jatkua loputtomiin. Väliin tuli kuitenkin Mari.

– Tämä on ikävästi sanottu, mutta täytyy sanoa, että olen helvetin kiitollinen siitä, että tuli nainen, joka pysäytti sen. Ja yhtäkkiä tajusin jotain, että ei jumalauta hei, mitäs tää on nyt.

Vaikea vanhemmuus

Jo vuonna 2013 Jouni kertoi Me Naisille eron olleen vaikea paikka.

– Avioero tytön äidistä otti koville. Tai sanotaan niin, että se oli helvetinmoinen pettymys, koska en pystynytkään hoitamaan sitä puolisohommaa niin kuin olisi pitänyt.

Aiemmin vanhemmuus tuotti Jounille haasteita. Kun lapsi oli vasta pieni, Jouni myöntää juoneensa paljon. Viime vuosina isyys on helpottunut.

– Olen itse löytänyt oman tapani olla vanhempi. Miuta ei paskan vertaa kiinnosta keskustelu, miten lapsi kuuluisi kasvattaa tai millaisia isien ja äitien pitäisi olla. Ne hommat hoidetaan maalaisjärjellä eikä kasvatusoppaita lukemalla. Jos ei rakkaudella pärjää, sitten ovat asiat huonosti, Jouni kuvaili vuonna 2013.

Voicen haastattelussa Jouni empi, onko Mari opettanut hänelle rakkaudesta mitään.

– Olen löytänyt tasavertaisen kumppanin. Tai vähän rajummankin tyypin kuin minä ite, hän kuitenkin kuvaili.

Pariskunta kihlautui tämän vuoden toukokuussa. He asuvan yhdessä Lappeenrannassa. 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.