Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Idols-juontaja Niina Backman, 28, yrittää hillitä itseään, ettei aviomies Lorentz saisi jouluyliannostusta.

"Olen jouluhullu. Alan valmistautua jouluun yleensä jo lokakuussa, jolloin paistan ensimmäiset piparit ja tortut sekä ripustan jouluvalot. Nyt maltoin marraskuulle, jolloin
hivutin ikkunaan välikausivalot. Ripustan ikkunaan myös joulutähtivalot.

Pidän joulun tunnelmasta. Käyn mielelläni kaupoissa ja nautin juhlapyhien järjestelemisestä. Innostukseni on varmaankin peräisin lapsuudenkodistani. Nyt kun lapset ovat pieniä, olen pyrkinyt pitämään myös oman perheeni joulun samankaltaisena.

Joululaulujen soittamista en uskaltanut aloittaa tänä vuonna kovin aikaisin, koska viime vuonna Lore onnistui kehittämään vihan niitä kohtaan jo marraskuun alussa.

Ei kiistaa kuusesta

Ainoa jouluperinteemme on, että kuusen hankin aina minä. Ensin odotan ja odotan, että Lore lähtisi mukaani, mutta lopulta en malta enää ja käyn hakemassa sen itse. Ehkä se on ihan hyväkin: Lore alkaisi kuitenkin tingata kuusen hinnasta, ja
hakureissulla menisi koko ilta.

Koristelen kuusen tällä kertaa viime vuonna ostetuilla joulukoristeilla. Paljeteilla somistetut pallot ovat pinkkejä, laventelinsinisiä ja liloja. En muista, minne niitä edeltäneet pallot ovat hävinneet, varmaankin katosivat muutossa. Ripustamme kuuseen myös yhdessä lasten kanssa leivotut ja koristellut piparit."