Yli kymmenen vuoden suhteen päättyminen oil Jonne Aaronille kova paikka vuonna 2011. Kuva: Liisa Valonen
Yli kymmenen vuoden suhteen päättyminen oil Jonne Aaronille kova paikka vuonna 2011. Kuva: Liisa Valonen

Muusikko Jonne Aaron kertoo Apu-lehdessä, että hänen alamäkensä alkoi erosta. – Kun ihmissuhde päättyi, tuntui kuin viimeinen matto olisi vedetty jalkojen alta.

Muusikko Jonne Aaron kertoo Apu-lehdessä, että vuosi 2011 oli hänelle todella raskas. Tuolloin Jonnen yli kymmenen vuotta kestänyt suhde päättyi avovaimon aloitteesta ja rakas isoäiti kuoli.

– Kun ihmissuhde päättyi, tuntui kuin viimeinen matto olisi vedetty jalkojen alta. Päästin kaikesta irti, lähdin vain kellumaan. Itsesuojeluvaisto ja itsekunnioitus hävisivät, Jonne kertoo lehdessä.

Jonnen mukaan hän alkoi viihtyä yhä enemmän baareissa ja hänen kodissaan alkoi pyöriä epämääräistä porukkaa.

– Muistan, että nukuin passi ja pankkikortti tyynyn alla. En luottanut kaverinkavereihin.

Myös Jonnen veli Tommi Liimatainen oli huomannut pikkuveljensä vaikean vaiheen ja huomauttanut siitä veljellisesti. Jonnen mukaan hän olisi ehkä ollut ammattiavun tarpeessa, mutta löysi viimein tasapainon omin avuin.

– Mielessä oli nin hävettäviä ajatuksia. Opettelin uudelleen rakastamaan itseäni.

Reilu vuosi sitten Jonne kertoi Me Naisten haastattelussa, että on eksänsä kanssa hyvissä väleissä ja voi puhua tälle yhä kaikesta.

– Se on minulle todella tärkeää, sillä hän tietää ja tuntee minut parhaiten.

Tuolloin Jonne kuvaili olevansa parisuhteessa omistautuva.

– Kun löydän ihmisen, jonka kanssa on hyvä olla ja jonka kanssa haluan jakaa kaiken, olen kuin suoraan J. Karjalaisen biisistä: Mä olen sinun. Sinun enkä kenenkään muun. Niin se sitten menee.

Jonne Aaronin toinen sooloalbumi Risteyksessä-albumi ilmestyi 31.10.

Lue myös:

Jonne Aaron: "Bailaamiseni on ehkä riistäytynyt käsistä"

Jonne Aaron hotellisekoiluistaan: "Olen sairaalla tavalla ylpeä niistä"

Jonne Aaronille iski morkkis Vain elämää -kuvausten jälkeen

Laulaja Nina Tapio erosi Ada Forsbergin isästä tyttären ollessa yhdeksänvuotias. – Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina sanoo.

Sekä Nina Tapio, 45, että tytär Ada Forsberg, 20, ovat parhaillaan unelma-ammateissaan: Nina laulajana, Ada sirkustaiteilijana. Ada kiertää Sirkus Finlandian ilma-akrobaattina ympäri Suomea. Nina laulaa Jean S. -yhtyeen toisena solistina ja valmistautuu ensi keväänä esitettävään Mamma Mia! -musikaaliin.

– Kun on kasvanut taiteilijaelämää seuraten, sitä pitää ihan tavallisena, toisen polven taiteilija Ada kertoo.

Myös hänen isoäitinsä Irma Tapio on laulaja.

Peittely on pahinta

Adan ja kolme vuotta nuoremman Elsan isä on Martti Forsberg. Nina ja Martti tutustuivat jo kymmenvuotiaina luokkakavereina ja alkoivat seurustella parikymppisinä. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. He erosivat Adan ollessa yhdeksänvuotias.

– Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan. Ennen eroa muistan kysyneeni äidiltä, onko kaikki hyvin? Olin jo sen ikäinen, että ymmärsin eron olleen vanhemmilleni paras ratkaisu, Ada miettii.

”Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan.”

Nina huomauttaa, että lapset näkevät väkisinkin, mitä vanhempien välillä on meneillään.

– Peittely on pahinta, mitä heille voi tehdä. Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina huomauttaa.

Sittemmin Nina avioitui pastori Reijo ”Reka” Kontion kanssa. Viisi vuotta sitten Ada sai velipuolen, Vilhon. Sisaruksilla on 15 vuotta ikäeroa.

– Kun kuulin saavani pikkuveljen, aloin itkeä ilosta. Suhde Vilhon kanssa on aina toiminut, ja olen pystynyt auttamaan äitiä lastenhoidossa. Olen vahtinut Vilhoa iltaisin ja välillä öisinkin, Ada kertoo.

Lue Ninan ja Adan koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Näyttelijä Sanna Stellanin puoleentoista vuoteen on mahtunut vauva, pako hometalosta, avioero ja uusi mies. – Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen, hän sanoo.

Kesän lopussa eronnut näyttelijä Sanna Stellan, 43, on löytänyt uuden rakkauden.

– Juuri nyt olen tosi onnellinen, sillä olen tavannut uuden miehen ja olen rakastunut, hän kertoo.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana Sannan elämässä on tapahtunut paljon: Sanna sai kolmannen lapsensa, ja samoihin aikoihin kotitalosta löytyi hometta, joka ajoi perheen pitkään evakkoon. Elokuun lopussa Sanna ilmoitti Facebookissa pitkän avioliittonsa päättyneen.

– Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen. Ikuisena romantikkona uskon rakkauteen. Ajattelen, ettei kaikkea elämässä voi selittää tieteellä, eikä varsinkaan sitä, miksi jotkut ihmiset saatetaan yhteen, hän kertoo.

Harkittu ero

Sannan ja hänen entisen miehensä avioeroon ei päädytty helposti.

– Eropäätöstä tehtiin pitkään. Teimme paljon töitä suhteemme pelastamiseksi muun muassa pariterapiassa. En missään nimessä koe epäonnistuneeni, vaikka erosin, Sanna kertoo.  

Vanhempien ero tuntuu rankalta ratkaisulta, kun nuorin lapsi on vasta vauvaikäinen. Sanna kuitenkin ajattelee, että lapset tulevat maailmaan silloin, kun niiden kuuluu.

– Vauvoja on putkahdellut maailmaan ihan kaikissa olosuhteissa. Se ei vaadi täydellistä elämäntilannetta. Meidänkin kuopus oli ehdottomasti haluttu lapsi, Sanna sanoo.

Mitä Sanna kertoo eronsa syistä? Mitä kaikkea äitiys on Sannalle opettanut? Mikä Siskonpedin hahmoista on Sannan suosikki? Lue lisää Me Naisten numerosta 42/2017.