Me Naiset
|
Essi Myllyoja

Seitsemän vuotta Nylon Beatin jälkeen Jonna Geagea tahtoo takaisin tähdeksi.

Vuosituhannen alussa Nylon Beatin oli jättimenestys: kaksi kimulia oli raikkainta, mitä suomalaisessa pop-musiikissa oli aikoihin kuultu. Sitten Jonna ja Erin kyllästyivät ja päättivät lähteä omille urilleen. Soololevyjä ei kuitenkaan kuulunut, ja Jonna katosi musikaaleihin ja revyihin.

Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, Jonna Geagean, tyttönimeltään Kososen, soololevy Katso mua on viimein valmis.

– Ikävöin keikoille, mutta Nylon Beatia en ole kaivannut hetkeäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyppy tyhjän päälle

Mikä laulaen tuli, se myös laulaen meni. Nylon Beat oli rahasampo, mutta sittemmin Jonna on joutunut tottumaan epäsäännöllisiin tuloihin. Suosion vuosista jäi lähinnä iso kasa vaatteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kaikki meni elämästä nauttimiseen. Jos tuntui, ettei ole mitään päälle pantavaa, ostin uusia. Nyt katson ensiksi kaapistani. Olen joutunut opettelemaan rahankäyttöä, mutta en vieläkään osaa säästää.

Sooloura on Jonnalle hyppy tyhjän päälle. Hän on joutunut kieltäytymään teatteritöistä koska tahtoo takaisin eturivin artistiksi.

 – Olen keikkalaulaja. Teatterissa en koskaan saa samanlaista fiilistä ja kosketusta yleisöön kuin klubikeikoilla.
Nylon Beatin jälkeen Jonnaa on nähty julkisuudessa harvakseltaan.

 – On ollut mukavaa tehdä duunia ilman, että on täytynyt puhua itsestään. En siltikään ymmärrä julkisuuden henkilöitä, jotka tulevat lehtien palstoille itkemään, miten kauheaa julkisuus on. En minäkään tykkää yksityiselämääni levitellä, mutta kyllä siitä voi jotain kertoa.

Jonna Geagea

* Vuonna 1977 syntynyt laulaja, tyttönimeltään Kosonen. Perheeseen kuuluu aviopuoliso Oscar Geagea ja liuta lemmikkejä.
* Oli duo Nylon Beat yhdessä Erin Koiviston (nyk. Anttila) kanssa. Mukana bändissä Jonna’s Problem. Esiintynyt muun muassa musikaaleissa Saturday Night Fever ja Thorin vasara sekä UIT:n revyyssä.
* Jonna on ollut ”oikeissa töissä” viimeksi yläasteella, silloin työharjoittelussa hampurilaisbaarissa. ”Minua on patistettu hakemaan Teatterikorkeaan, mutta kirjoitusten jälkeen päätin, ettei opiskelu ole juttuni.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla