Alma Miettinen herätti Elton Johnin kiinnostuksen. Kuvat: Satu Kemppainen
Alma Miettinen herätti Elton Johnin kiinnostuksen. Kuvat: Satu Kemppainen

Yksi solmii levytyssopimuksia pitkin Eurooppaa ja saa hehkutusta Elton Johnilta. Toinen löi läpi somessa, kolmas television laulukilpailussa. Mihin nämä nuoret naiset vielä ehtivät?

Ensin Alma Miettinen oli pissis, joka halusi hyväksyntää ja näyttää samalta kuin kaikki muut.

– Sen jälkeen olin wannabe-punkkari, joka halusi kadota mustiin huppareihin.

17-vuotiaana Alma osallistui Idolsiin hetken mielijohteesta, ja kaikki muuttui.

Vuoden sisään Alma, nyt 20, on solminut kansainväliset levytyssopimukset kolmelle eri levy-yhtiölle, ravannut Berliinissä 15 kertaa, tehnyt kappaleita Amy Winehousen sanoittajan kanssa ja julkaissut hittisinkkunsa Karman, johon myös Elton John ihastui.

Auroran kaksi todellisuutta

Auroraa kutsuttiin Suomen ensimmäiseksi naisreggaeartistiksi.
Auroraa kutsuttiin Suomen ensimmäiseksi naisreggaeartistiksi.

Kun Aurora istui levy-yhtiön ensimmäisessä tapaamisessa, hänen 2,5-kuinen kuopuksensa väänsi selkäkakat äitinsä sylissä. Ennen soolouraa Aurora oli valmistunut muusikoksi, ollut mukana useassa bändissä ja perustanut perheen.

Toisin kuin nuoret kollegansa Aurora palaa keikoiltaan kotiin, jossa häntä odottavat mies ja 3-, 5- ja 8-vuotiaat lapset.

– Välillä olo on aika absurdi. Kun on kiertueella valvonut pikkutunneille ja pääsee lopulta kotiin, tulevat lapset herättämään seitsemältä. Kahvia menee aika paljon.

Kahden roolin Vilma Alina

Vilma Alina on sooloartisti ja bändiläinen.
Vilma Alina on sooloartisti ja bändiläinen.

Vilma Alina kuvailee kämäseksi videota, jonka hän latasi Youtubeen alkuvuodesta 2013. Siinä hän lauloi Robinin ja Anssi Kelan kappaleita. Video teki vaikutuksen Kelaan, joka jakoi sen omilla Facebook-sivuillaan.

Seuraavaksi Vilma Alinaa jo pyydettiin käymään studiolla, ja yhtäkkiä hänellä oli sekä levytyssopimus että työ Robinin kosketinsoittajana.

– Soolouralle on ollut helpompi lähteä, kun tietää millaista kiertue-elämä todellisuudessa on.

Lähipiirikarsintaa à la Evelina

Eveliina Tammenlaakson artistipuoli tunnetaan Evelinana.
Eveliina Tammenlaakson artistipuoli tunnetaan Evelinana.

Evelinan kalenteriin on joulukuuhun asti buukattu vähintään kaksi keikkaa viikossa. Esikoislevy alkaa olla paketissa, ja ensimmäiset sinkut ovat myyneet platinaa ja tuplaplatinaa.

– Naureskelin kavereiden kanssa, että pitää miettiä isompaa kämppää, jotta kaikki kulta- ja platinalevyt mahtuvat asuntooni.

Musiikkiuralla 21-vuotiasta Evelinaa tukee oma perhe. Lähelleen hän haluaa ihmisiä, jotka oikeasti välittävät.

– Karsin Facebook-kaverit viidestäsadasta kahteen ja puoleen sataan. Veikkaan, että kaverit ovat vähentyneet puolella oikeassakin elämässä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti