Ahkera vesseli tämä Jarkko Niemi. Kuvat Panu Pälviä
Ahkera vesseli tämä Jarkko Niemi. Kuvat Panu Pälviä

Näyttelijä Jarkko Niemi, 29, taipuu moneksi. Vaikkapa neidoksi hädässä.

Pärstäsi on tuttu lukuisista sivurooleista. Joko päärooli maistuisi?
Rakastan tätä duunia ja haaveilen haasteista. Olen näytellyt lukioikäisestä lähtien pari roolia vuodessa hyvien tyyppien kanssa. Se on pitänyt nöyränä. Jotta erilaisissa rooleissa voi olla mahdollisimman uskottava, on hyväkin ­säilyä vähän tuntemattomana. Fiktion taso katoaa, jos näyttelijä on isompi kuin rooli­hahmonsa.

Nyt näyt televisiossa sarjassa Nymfit. Uskotko itse henkiolentoihin?
Kyllä minulla lapsena oli mielikuvitus­ystäviä. Ja aika pitkään uskoin joulupukkiinkin. Nykyään uskon enemmän aatteisiin ja siihen, että hyvä kiertää. ­Eikö se ole useimpien uskontojenkin perusajatus: kun annat hyvää, saat ­hyvää. Sama ­pätee näyttelemiseenkin, kohtauksissa näyttelijä tekee vasta­näyttelijänsä.

Näyttelit myös Siskonpeti-sarjassa. ­Miltä tuntui vahvojen naisten keskellä?
Olen tottunut siihen: minulla on viisi ­läheistä tätiä ja tusina serkkuja, joista melkein kaikki ovat tyttöjä. Kallion lukiossakin opiskeli vain vähän poikia. Siskonpedissä minä ja Joonas Nordman olimme sivustaseuraajia, joiden silmin katsoja näki tilanteet. Nymfeissä taas olen hyvis, joka pyörtyilee ja jota naiset pelastelevat. Juoni kuvaa jumal­olennon ja tavallisen kuolevaisen välistä mahdotonta rakkautta, ja minä olen siinä kuin miespuolinen neito hädässä.

Nauravatko miehet ja naiset eri asioille?
Kuukautissiteen repäiseminen vessassa taitaa naurattaa enemmän naisia. Siskonpeti-huumori toimi kuitenkin kaikille, sillä siinä ei naurettu naisille vaan naiset nauroivat itselleen, ja miehet saivat nauraa mukana. Sarjassa ei myöskään hihitelty sille, että ovatpa miehet urpoja.

Olisiko unelmaroolisi ulkomailla? Haaveiletko Hollywoodista?
Olen sen verran taikauskoinen, etten uskalla puhua haaveistani. Olisi tietenkin mahtavaa saada matkustelu ja duuni yhdistettyä. Olen näytellyt japaniksi ja italiaksi, ja olisi tyhmää sulkea ulkomailla työskentely vaihtoehdoistani. En silti halua kuulostaa siltä, että olen lähdössä Hollywoodiin liput liehuen.

Onko näyttelijän pakko urheilla?
Ei, mutta uskon, että hikiterapia on ­parasta terapiaa ajatuksille. Kroppa on myös työkalu, jonka pitää olla kunnossa, jotten heti hengästy roolissa. Käyn salilla ja harrastan crossfitiä. Minulla on oma treenaaja, joka pitää huolen, etten lusmuile. Haaveilen surffauksen alkeisleiristä Portugalissa ensi kesänä. Sitten voisin lähteä metsästämään täydellistä aaltoa hyvän ystäväni luo Balille.

Nymfit-sarjan kaikki 12 jaksoa esitetään AVA-kanavalla pe-su 18.–20.4. joka päivä klo 20 alkaen.

Lue myös:

Siskonpeti on parasta viihdettä aikoihin

Nymfit alkaa: tällaista ei ole ennen nähty Suomessa

Mitä olisit valmis tekemään rakkaasi puolesta?

Jarkko Niemi

■ Näyttelijä syntyi 30.10.1984, asuu Helsingissä.

■ Tuttu elo­kuvista Hymypoika, Kielletty hedelmä, 21 ­tapaa pilata avioliitto, Rakkauden rasva­prosentti sekä sarjoista Toisen kanssa ja Nymfit.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.