Laulaja Suvi Teräsniska iloitsee, että esikoisen odotus on sujunut hyvin. ”Alussa oli pientä pahoinvointia, mutta se meni nopeasti ohi. Minulle on sanottu, että hehkun raskauden tuomaa onnea.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Laulaja Suvi Teräsniska iloitsee, että esikoisen odotus on sujunut hyvin. ”Alussa oli pientä pahoinvointia, mutta se meni nopeasti ohi. Minulle on sanottu, että hehkun raskauden tuomaa onnea.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Suvi Teräsniska saa esikoisensa ensi vuoden puolella. – Raskaus on mennyt todella hyvin, jopa liian hyvin. Konsertoin luottavaisin mielin jouluun saakka, hän kertoo.

Suosikkilaulaja Suvi Teräsniska esitteli muhkeaa vauvamahaansa Turun Logomossa, jossa järjestettiin Kummien Joulu Mielelle -hyväntekeväisyyskonsertti.

Esikoistaan odottava Suvi kertoo, että pienokaisen laskettu aika on alkuvuodesta.

– Olen voinut mainiosti. Tuntuu, että kaikki on mennyt todella hyvin, jopa liian hyvin, hän virnistää.

Suvi julkaisi uransa toisen joululevyn Joulun henki marraskuun alussa. Hän kertoo tekevänsä kirkkokonsertteja aina jouluun asti.

– Esiinnyn luottavaisin mielin lomille saakka. Kirkkokonsertit ovat herkkiä tilaisuuksia: niissä saa seistä tai istua paikoillaan rauhassa. Kirkkotilaisuudet sopivat täydellisesti tähän raskauden vaiheeseen. Minun ei tarvitse heilua lavalla eikä valvoa yökaudet, vaan pääsen kymmeneltä muiden tavoin nukkumaan.

Suvi paljastaa jäävänsä joulun jälkeen pidemmälle tauolle.

– Aion olla pois musiikkikuvioista ainakin yli vuoden.

Elokuussa bändinsä valo- ja äänimiehen Simo Aallon kanssa avioitunut Suvi aprikoi, ettei aio olla hössöttävä äiti.

– Tai ehkä kaikki hössöttävät omalla tavallaan. Emme ole tehneet hulluna hankintoja vauvalle tai täyttäneet lastenhuonetta tavaroilla, ehdin keskittyä aiheeseen kun äitiyslomani alkaa. Lopulta suurin mitä lapsi tarvitsee, on rakkaus.

Lue myös:

Esikoistaan odottava Suvi Teräsniska: "Toivottavasti lapsi perii äitinsä unenlahjat"

Suvi Teräsniska raskaana: "Odotettavissa hormonimyrskyjä"

Tänne Suvi Teräsniska ja Simo Aalto lähtivät häämatkalle

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.