Nuoresta iästään huolimatta Selena Gomez on ollut julkisuudessa lähes 15 vuotta. Kuva: Reuters / Mario Anzuoni
Nuoresta iästään huolimatta Selena Gomez on ollut julkisuudessa lähes 15 vuotta. Kuva: Reuters / Mario Anzuoni

Gomezin puheen tärkein viesti on, että aina ei tarvitse jaksaa. Ja parasta, mitä voi tehdä, on myöntää se ja hakea apua.

Laulaja-näyttelijä Selena Gomez, 24, piti sunnuntai-iltana American Music Awards -tilaisuudessa puheen, josta me kaikki voimme ottaa oppia: aina ei tarvitse jaksaa – ja oloa helpottaa, kun myöntää sen.

Laulaja perui kiertueensa viime elokuussa ja vetäytyi julkisuudessa. Sittemmin hän kertoi sairastavansa sidekudossairautta nimeltä lupus erythematosus, joka tunnetaan Suomessa nimellä punahukka. Hän on joutunut käymään sairauden takia kemoterapiassa. Lisäksi laulaja on kärsinyt paniikkihäiriöistä, ahdistuksesta ja masennuksesta. Lokakuussa Gomez haki apua mielenterveysongelmiinsa.

”Olin täysin rikki sisältä.”

– Vaikka minulla oli kaikkea, minun oli pakko lopettaa. Olin täysin rikki sisältä. Pidin kaiken kasassa, jotta en tuottaisi teille pettymystä, mutta se meni liiallisuuksiin – ja näin petin itseni, Gomez sanoi Huffington Postin mukaan.

Gomez kiitti puheessaan fanejaan siitä, miten uskollisia nämä ovat. Hän kannusti heitä myös olemaan aitoja ja kritisoi pinnallisuutta ja epäaitoutta, jota esimerkiksi Instagram on Gomezin mukaan pullollaan.

– En halua nähdä teidän vartaloitanne Instagramissa. Haluan nähdä, mitä teillä on sydämessänne. Tiedän, etten ansaitse teitä. Mutta jos olet rikkinäinen, sinun ei silti tarvitse olla sitä ikuisesti. Kunnioititte minua tai ette, tietäkää edes se, että minä todella välitän ihmisistä, Gomez sanoi.

Gomez sai American Music Awardsissa parhaan pop/rock-artistin palkinnon.

Lady Gaga liikuttui puheesta.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.