Johnny Depp tunnetaan paitsi näyttelijänä myös  ohjaajana,­ käsikirjoitta­jana ja muusikkona. Ja maailman seksikkäimpänä miehenä.
Johnny Depp tunnetaan paitsi näyttelijänä myös ohjaajana,­ käsikirjoitta­jana ja muusikkona. Ja maailman seksikkäimpänä miehenä.

Vasta kihlautunut näyttelijä Johnny Depp uskoo, että todellisen rakkauden voi kohdata vain kerran tai korkeintaan kaksi elämässään. Tähti uskoo ikuiseen nuoruuteen mutta odottelee jo eläkepäiviä kaukana julkisuudesta.

Näyttelijä Johnny Deppin, 50, vasemmassa­ nimettömässä­ kiiltää timantein koristeltu kihlasormus. Hän osti sen rakkaalleen, näyttelijä Amber Heardille, 28, mutta kuten monet miehet, ei tiennyt naisensa  sormen kokoa. Koska rinkula oli Amberille liian suuri, Johnny hankki tälle
uuden ja sujautti alkuperäisen omaan sormeensa.

– Kyllähän monet sitä hieman ihmettelevät, Johnny toteaa ja kohauttaa olkiaan. Hän vähät välittää, mitä muut ajattelevat hänen timanttisormuksestaan.

Amberille liian iso kihlasormus siirtyi Johnnyn sormeen.

Johnnylla ja hänen kihlatullaan on ikäeroa 23 vuotta, mutta sitä ei heti huomaa. Viime vuonna pyöreitä täyttänyt Johnny vaikuttaa huomattavasti nuoremmalta kuin moni muu viisikymppinen.

– Ajatus ikuisesta nuoruudesta on kiehtova, ja uskon, että tietyllä tavalla se on mahdollista. Tunnen monia ihmisiä, joilla on vielä eläkeiässä paljon energiaa ja samanlainen uteliaisuus kuin lapsilla. Mielen säilyttäminen nuorena on tärkeää. Toisaalta nautin myös vanhenemisesta. Haluan eläkeiässä katsella maailman menoa kuistiltani, juoda viiniä ja polttaa tupakkaa, tähti suunnittelee.

Johnnyn nuorekkuus johtuu kenties rennosta ja epäsovinnaisesta elämänasenteesta mutta myös tyylistä. Haastatteluun Beverly Hillsin kupeessa sijaitsevaan hotelliin hän saapuu yllään vaalea pikeepaita, 50-luvun tyylinen violetti­valkoinen takki ja löysät farkut, joiden vyölenkistä roikkuu hänen tavaramerkikseen muodostunut huivi. Vaalea­kehyksisten silmälasien linssit ovat siniset. 

Johnnyn uusi­ rakas on yhdysvalta­lainen malli ja näyttelijä Amber­ Heard.

Vaikka tähti on tullut puhumaan Trancendence-elokuvastaan, tuore kihlaus kiinnostaa kaikkia. Amber ja Johnny tapasivat Rommipäiväkirja-leffan kuvauksissa vuonna 2011, ja pian sen jälkeen päättyi Johnnyn 14 vuotta kestänyt suhde laulaja-näyttelijä Vanessa Paradis’n kanssa.

Vanessan kanssa Johnny ei koskaan kihlautunut vaikka pari sai kaksi lastakin: Lily Rose täyttää toukokuussa 15, ja Jack on 12-vuotias.

Kuuluisia näyttelijätyttöystäviä Johnnylla on ollut ennenkin. Hänen käsipuolessaan ovat kulkeneet muun muassa Jennifer Grey, Sherilyn Fenn ja Winona Ryder, jonka vuoksi Johnny jopa tatuoi käteensä­ Winona forever -tekstin. Ennen­ Vanessaa Johnny heilasteli huippumalli Kate Mossin kanssa.

Tosirakkauden Johnny uskoo olevan harvinaista herkkua.

– Todellinen rakkaus tulee vastaan kerran tai korkeintaan kaksi kertaa elämän aikana, jos on onnekas. Uskon, että avioliitto voi kestää koko elämänkin. Kun pariskunta viettää 75-vuotishääpäiväänsä, se on uskomattoman hienoa.

Kadotettujen sielujen ystävä

Vaikka Johnny on useita kertoja valittu maailman seksikkäimmäksi mieheksi, hän ei ole koskaan suosinut perinteisiä prinssi- tai sankarirooleja. Hänet on nähty Saksikäsi Edwardina, elokuvaohjaajana Ed Woodina, Pirates of the Caribbean -elokuvien ketkuna
merirosvokapteenina ja suklaatehtailija Vili Vonkkana.

– Jos näyttelisin aina samanlaisia rooleja sekä katsojat että minä kyllästyisimme. Valitsemani hahmot ovat aina olleet tavalla tai toisella kadotettuja sieluja. Jostain syystä altavastaajat vetoavat minuun, sillä tunnen heidät omikseni.

Depp valitsee roolinsa huolellisesti. Saksikäsi Edward aloitti ohjaaja­ Tim Burtonin ja Johnnyn yhteistyön.

Uudessa Transcendence-elokuvassaan Johnny hurahtaa tekoälyyn.

Alun perin Johnny haaveili muusikon urasta ja riehui nuorempana kapinallisen rocktähden tyyliin.­ Muutama hotellihuonekin meni juhlimisen vuoksi remonttiin. Hän soittaa edelleen kitaraa joka päivä, usein Willie Nelsonin ja Alice Cooperin kanssa.

Alice on jopa ottanut osaa Johnnyn lasten kasvatukseen, sillä hän kielsi Lily Rosea laittamasta liian paljastavia vaatteita kouluun, kun isän sana ei tepsinyt.

Kuorsausta kuvauksissa

Johnnyn uusin elokuva on tieteisleffa Transcendence, jossa hän esittää tekoälyn tutkijaa, tohtori Will Casteria. Willin tavoitteena­ on luoda kone, joka yhdistää­ älykkyyden ja tunteet. Koska teknologian vastustajat yrittävät estää häntä, Will päättää kopioida tietoisuutensa tietokoneelle. Tekoälyn luominen näyttää kuitenkin johtavan kontrolloimattomaan vallanhaluun.

– Minua ei lainkaan arveluttaisi siirtää rakastamani ihmisen tietoisuutta tietokoneelle, mutta omastani en olisi niin varma, Depp naurahtaa.
Hän pitää Wally Pfisterin ohjaaman elokuvan tulevaisuusvisiota vaarallisena.

– Jos jokaisella olisi samanlainen tulevaisuus­ kuin roolihahmollani, se olisi sama kuin kaikille annettaisiin käsiase. Jotkut sekoaisivat ja toiset ajattelisivat, ennen kuin käyttäisivät sitä. Jos elokuvan tekoälyvisio toteutuu,­ toivon, että pääsen ikuiseen oopiumitiputukseen seuraamaan maailman räjähtämistä.

Ajatuksia herättävästä aiheesta huolimatta Transcendencen kuvauksissa otettiin myös rennosti. Lounastauot venyivät­ jammailusessioiden takia, ja kerran­ Johnny jopa torkkui kesken töiden.

– Nukahdin kohtauksessa, jossa minun­ piti esittää nukkuvaa. Ohjaaja ei herättänyt minua vaan jatkoi kuvaamista, kun kuorsasin, kuolasin ja puhuin unissani. Se on paras elokuvasuoritukseni, Johnny naureskelee.

Mitä tekniikkaan tulee, Johnny myöntää taitamattomuutensa.

– Olen surkea tietokoneiden ja älypuhelimien kanssa. Lapseni ovat sen verran fiksuja, että eivät kysy minulta mitään tietokoneisiin liittyvää. Jos kysymys koskee historiaa tai musiikkia, pystyn olemaan avuksi.

Kunniaintiaani ei pelkää kuolemaa

Tuore tieteiselokuva on saanut Johnnyn  miettimään omaa kuolevaisuuttaan.

– Mietin välillä sitä, tuntisinko eläneeni täysipainoisen elämän, jos aikani tulisi­ nyt täyteen. Pitääkö minun vielä saavuttaa jotain? Ei, sillä minulla on kaksi upeaa lasta ja elän hyvin etuoikeutettua elämää. Olen siis valmis. En pelkää kuolemaa, sillä pelko lamaannuttaa pelkän olemisen tasolle, sen sijaan­ että eläisi jokaisen päivän täysillä.

– Jos pystyisin, vähentäisin stressin, huolten ja pelon määrää maailmassa, sillä ne ovat suurimpia ennenaikaiseen kuolemaan johtavia syitä, Johnny sanoo.

Johnnyn ja Vanessan suhteesta syntyivät Lily Rose­ Melody ja John (Jack) Christopher III.

Entäpä elämä kuoleman jälkeen. Uskooko­ tähti siihen?

– Ei, en usko. Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi kiinnostunut henkisistä asioista, mutta en ole vakuuttunut yhdestäkään uskonnosta. Silti minusta jokainen saa uskoa mihin haluaa. Raamatussa on paljon hyvää, samoin buddhalaisuus tarjoaa ajattelemisen aihetta. Toivottavasti voin vielä yllättyä positiivisesti. Jos päädyn mahtavaan paikkaan, missä soi musiikki täysillä, olen onnellinen. Se olisi ehdottomasti toivotumpi päätepysäkki kuin multa ja madot, Johnny naurahtaa.

Vuodesta 2012 Johnny on ollut coman­che-­intiaaniheimon kunniajäsen, sillä hänessä on pisara intiaaniverta. Inti­aani­kulttuurien­ tavoin Johnnylla on luonnonuskontoon pohjautuva käsitys jumalasta.

– Kun lapseni olivat pieniä, he kysyvät minulta, mikä jumala on. Sanoin heille, että katsokaa puita, ruohoa, taivasta ja pilviä. Katsokaa myös peiliin, jumala on kaikkialla. 

Vaikka Johnny kertoo ajatuksistaan avoimesti, hän vaikuttaa ujolta, puhuu samettisen hiljaisella äänellä ja hymyilee vienosti. Häntä kauhistuttaa julkisuus, jota hän välillä pakenee Bahaman-piilopirttiin.

– Käytän rahani ostaakseni yksityisyyttä, sillä en ole voinut lähes koko aikuisikänäni­ käyttäytyä normaalien ihmisten tavoin.

– Olen googlannut itseni, mutta kaduin­ sitä välittömästi. Haluan pysyä erossa kaikesta turhasta itseeni liittyvästä. Pidän yksinkertaisesta elämästä.

Lue myös:

Johnny Deppin lasten äiti on Hollywoodin oudoin eksä

Johnny Deppin kihlattu esitteli sormuksensa

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...