Ruokavalion siivoaminen on heijastunut myös Johannan muuhun elämään. Hän on alkanut karsia arjestaan turhia energiasyöppöjä. "Ennen tein miljoonaa asiaa yhtä aikaa ja tungin päivät täyteen menoja ja tekemistä." Kuva: Jouni Harala.
Ruokavalion siivoaminen on heijastunut myös Johannan muuhun elämään. Hän on alkanut karsia arjestaan turhia energiasyöppöjä. "Ennen tein miljoonaa asiaa yhtä aikaa ja tungin päivät täyteen menoja ja tekemistä." Kuva: Jouni Harala.

Elonkerjuu-yhtyeen Johanna Koivu paljastuu terveyshifistelijäksi, joka on nyt jättänyt alkoholinkin. – Välillä mietin, olenko tyhmä kun en juo, se on vähän kuin jättäisin osan palkastani nostamatta.

Muusikko Johanna Koivu on ollut tipattomalla keväästä lähtien. Viinasten jättäminen tuntuu energisyytenä ja hyvänä olona.

–Yllätyin, miten helposti alkoholin jättäminen kävi. En ole juomista juuri kaivannut. Tosin välillä keikoilla tuntuu, että olenko tyhmä, kun en juo. Se on vähän kuin jättäisin osan palkastani nostamatta, Johanna miettii.

Idea lähti kytemään jo uudenvuodenjuhlissa, joissa Johannan tuttu kertoi tarttuvansa juomattomuushaasteeseen ja kokeilevansa vuoden ajan elämää ilman alkoholia.

– Tuumin siinä, että hitsit, tuollaista olisi mielenkiintoista kokeilla itsekin.

Tipattomuus on jatkoa terveellisille elämäntavoille, joita Johanna harrastaa. Teini-iässä hän hurahti vegaaniuteen ja vähän myöhemmin luontaistuotteisiin. Nykyään ruokahifistelijä on siivonnut ruokavaliostaan laktoosin ja gluteenin. Seuraavaksi Johanna aikoo vierottua sokerista.

– Tunnen kehoni tarkkaan ja tiedän, mikä sille ei sovi.

Pahaa, mutta tekee hyvää

Aamuisin Johanna työntää tehosekoittimeen salaatinlehtiä, persiljaa, inkivääriä ja makeanveden leväjauhetta klorellaa, ja tekee niistä vihersmoothien.

– Terveysvaikutukset ajavat maun edelle. Tehojuoma saa päiväni ja aineenvaihduntani käyntiin.

Johanna hakee energiaa ja hyvää oloa myös liikunnasta: luonnonvesissä uiminen läpi vuoden, pilates ja lenkkeily kuuluvat vakiolajeihin.

– Hemmottelen kroppaani hieronnoissa ja lymfahoidoissa. Kehonhuolto on viulistille elinehto.

Johannan terveysintoilu ei ole vain satunnaista kohkaamista.

– Esiintyminen on se tärkein intohimoni, mutta terveysalalta voisi löytyä toinen ammatti sen rinnalle.

Näistä Johanna saa energiaa:

  • Käyn säännöllisesti infrapunasaunassa.
  • Herään aamuisin kirkasvalon loisteessa.
  • Juon päivittäin tuoretta vehnänorasmehua. 
  • Heitän vihersmoothieeni klorellaa. Se on makeanveden levää, joka puhdistaa elimistöä raskasmetalleista ja kuonasta ja aktivoi ruoansulatusta. 
  • Harrastan avantouintia ja ihailen konkareita, jotka kestävät kylmässä vedessä pitkään. Odotan, milloin se ruskea rasva oikein syrjäyttää valkoisen ja lakkaisin palelemasta. 
  • Alkoholin jättäminen parantaa vastustuskykyä.

Lue lisää:

Miksi itkit bileissä, Johanna Koivu? Katso video

Elonkerjuun Johanna Koivu: "Selaan keikkavaatteitani kuin kuva-albumia"

Johanna Koivu: "Suosio muuttaa meitä kaikkia"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!