Me Naiset
|
Tanja Hakamo
Ruokavalion siivoaminen on heijastunut myös Johannan muuhun elämään. Hän on alkanut karsia arjestaan turhia energiasyöppöjä. "Ennen tein miljoonaa asiaa yhtä aikaa ja tungin päivät täyteen menoja ja tekemistä." Kuva: Jouni Harala.
Ruokavalion siivoaminen on heijastunut myös Johannan muuhun elämään. Hän on alkanut karsia arjestaan turhia energiasyöppöjä. "Ennen tein miljoonaa asiaa yhtä aikaa ja tungin päivät täyteen menoja ja tekemistä." Kuva: Jouni Harala.

Elonkerjuu-yhtyeen Johanna Koivu paljastuu terveyshifistelijäksi, joka on nyt jättänyt alkoholinkin. – Välillä mietin, olenko tyhmä kun en juo, se on vähän kuin jättäisin osan palkastani nostamatta.

Muusikko Johanna Koivu on ollut tipattomalla keväästä lähtien. Viinasten jättäminen tuntuu energisyytenä ja hyvänä olona.

–Yllätyin, miten helposti alkoholin jättäminen kävi. En ole juomista juuri kaivannut. Tosin välillä keikoilla tuntuu, että olenko tyhmä, kun en juo. Se on vähän kuin jättäisin osan palkastani nostamatta, Johanna miettii.

Idea lähti kytemään jo uudenvuodenjuhlissa, joissa Johannan tuttu kertoi tarttuvansa juomattomuushaasteeseen ja kokeilevansa vuoden ajan elämää ilman alkoholia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tuumin siinä, että hitsit, tuollaista olisi mielenkiintoista kokeilla itsekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tipattomuus on jatkoa terveellisille elämäntavoille, joita Johanna harrastaa. Teini-iässä hän hurahti vegaaniuteen ja vähän myöhemmin luontaistuotteisiin. Nykyään ruokahifistelijä on siivonnut ruokavaliostaan laktoosin ja gluteenin. Seuraavaksi Johanna aikoo vierottua sokerista.

– Tunnen kehoni tarkkaan ja tiedän, mikä sille ei sovi.

Pahaa, mutta tekee hyvää

Aamuisin Johanna työntää tehosekoittimeen salaatinlehtiä, persiljaa, inkivääriä ja makeanveden leväjauhetta klorellaa, ja tekee niistä vihersmoothien.

– Terveysvaikutukset ajavat maun edelle. Tehojuoma saa päiväni ja aineenvaihduntani käyntiin.

Johanna hakee energiaa ja hyvää oloa myös liikunnasta: luonnonvesissä uiminen läpi vuoden, pilates ja lenkkeily kuuluvat vakiolajeihin.

– Hemmottelen kroppaani hieronnoissa ja lymfahoidoissa. Kehonhuolto on viulistille elinehto.

Johannan terveysintoilu ei ole vain satunnaista kohkaamista.

– Esiintyminen on se tärkein intohimoni, mutta terveysalalta voisi löytyä toinen ammatti sen rinnalle.

Näistä Johanna saa energiaa:

  • Käyn säännöllisesti infrapunasaunassa.
  • Herään aamuisin kirkasvalon loisteessa.
  • Juon päivittäin tuoretta vehnänorasmehua. 
  • Heitän vihersmoothieeni klorellaa. Se on makeanveden levää, joka puhdistaa elimistöä raskasmetalleista ja kuonasta ja aktivoi ruoansulatusta. 
  • Harrastan avantouintia ja ihailen konkareita, jotka kestävät kylmässä vedessä pitkään. Odotan, milloin se ruskea rasva oikein syrjäyttää valkoisen ja lakkaisin palelemasta. 
  • Alkoholin jättäminen parantaa vastustuskykyä.

Lue lisää:

Miksi itkit bileissä, Johanna Koivu? Katso video

Elonkerjuun Johanna Koivu: "Selaan keikkavaatteitani kuin kuva-albumia"

Johanna Koivu: "Suosio muuttaa meitä kaikkia"

Sisältö jatkuu mainoksen alla