Kuva Karoliina Paatos
Kuva Karoliina Paatos

Diilissä aloittanut Joel Harkimo, 22, on Harkimoista se herttaisempi.

Esiinnyt julkkis-Diilissä isäsi Hjallis Harkimon neuvonantajana. Miltä ensimmäisen tv-työsi tuntuu?
Hyvältä tuntuu! En ole nähnyt yhtään jaksoa, joten ainakaan vielä ei kaduta. Hauskaa oli, vaikka alussa jännitin hirveästi. Olen äitini tapaan tosi ujo, mutta minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Isäsi on ollut kotimaisen Diilin keulamies jo ensi kaudesta. Miten sinä päädyit mukaan?
Aloitin työt Jokereissa syksyllä 2011 ja tein ensi kertaa yhdessä töitä Hjalliksen kanssa. Yhtenä pelipäivänä kaiken kiireen keskellä isä tokaisi: 'Sä olet sitten mukana Diilin seuraavalla kaudella.' Kampesin vastaan, että enpä taida. Pohdimme juttua kaikilta kanteilta, ja kun koekuvauksistakin tuli kehuja, päätin mikä ettei.
Diili oli tuttu ennestään, vain yhden kauden missasin intissä. Sarjaa piti seurata jo siksikin, että jokaisen jakson jälkeen Hjallis soitti ja kysyi: 'Oliko hyvä?'

Oletko kilpailijoille julma kyykyttäjä vai pehmeä pomo?
Annan palautteeni suoraan ja rehellisesti, mutta aina perustellen, miksi. Mielestäni hanskasin tilanteet hyvin. Marianne Heikkilän tyyli on lempeämpi, kun taas Hjallis on tyly. Olen isän kanssa välillä eri mieltä, mutta keskustelemme paljon. Jos tilanne menee riitelyksi, nostan kädet pystyyn. En näet jaksa tapella, eikä faija taas luovuta ikinä.

Miten työkaveruus on muuttanut suhdettanne?
Jos ennen olimme selvästi vain isä ja poika, nyt kyselen Hjalliksen urasta ja pyydän neuvoja omaani. Viimeksi Hjallis lähti osakkaaksi työnantajaani Applyyn. Hän sanoi, ettei poika lähtisi bisnekseen, mihin hän ei itsekin osallistuisi.

Minulla on hirmuinen draivi omiin bisneksiin. Siitä me riitelimmekin: isä toppuutteli ensin opiskelemaan. Olen hyväksynyt, että hän oli oikeassa.

Opintoja ja työtä, mitäs muuta ehdit?
Vuoden alusta sain Johanna Muhosen personal trainerikseni, hän auttaa treenaamaan 4–5 kertaa viikossa. Ennen pelasin jääkiekkoa, kunnes selkäni ­jumahti jäällä. Päätin, ettei 22-vuotiaana voi vielä olla selkävikainen!

16-vuotiaaksi asti pelasin kiekkoa tiiviisti. Minusta ei kuitenkaan ollut huippukiekkoilijaksi, olin laiska treenaaja enkä tarpeeksi hyvä pelaaja.

Oletko sinäkin Jokerit-miehiä?
Kiekkorakkaus on selkäytimessä. Mitä muutakaan voi odottaa, kun on kolmevuotiaasta raahattu kaikkiin otteluihin? Jokerit-henki on suurempi kuin elämä.

Joel Harkimo

■ 5.3.1990 Helsingissä syntynyt Hankenin opiskelija asuu Sipoonrannassa. Naapurissa asuvat isoäiti, Leena-äiti ja lähellä isä-Hjallis sisaruksineen.

■ Julkkis-Diili MTV3:lla 11.2. alkaen. Diilin jälkeen Sedu Koskinen palkkasi Joelin applikaatiofirma Apply Interactiveen.

■ Oli junnukiekkoilija.

Nyt Jokereissa pelaavat pikkuveljet Leo ja Dan.

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla