Jippu sai oman ohjelman kristilliselle radiokanavalle. Kuva: Jouni Harala
Jippu sai oman ohjelman kristilliselle radiokanavalle. Kuva: Jouni Harala

Sijaisperheessä ja lastenkodissa varttunut Jippu puhuu hylätyksi tulemisen tunteistaan keskiviikkona radiossa. Hän on pyytänyt vieraakseen biologisen äitinsä.

Muusikko Jippu, 30, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne, tapasi hiljattain biologinen äitinsä Mervi Korkealan ensimmäistä kertaa 11 vuoteen. Jippu tekee Radio Deille Ihmisen ääni -keskusteluohjelmaa ja päätti kutsua äitinsä radiolähetykseen vieraaksi.

Jippu puhuu ohjelmassa hylätyksi tulemisen tunteista, pitkään kestäneestä kapinasta ja omasta äitiydestään. Hän sai esikoisensa marraskuussa 2014, mikä vaikutti myös siihen, että muusikko halusi vihdoin ottaa yhteyttä omaan biologiseen äitiinsä.

– Se lähti suonikohjuista. Istuin saunassa ja rupesin itkemään, kun mietin, että olen inhonnut näitä jalkoja, kun nämä ovat niin samanlaiset kuin äidillä. Ne ovat muistuttaneet minua siitä, että minun pitäisi kohdata äitini, mutta en ole pystynyt siihen, Jippu kertoo tiedotteessa.

Varttui sijaisperheessä ja lastenkodissa

Jippu otettiin huostaan teini-ikäisenä, minkä jälkeen hän varttui lastenkodissa sekä sijaisperheessä Arto ja Aija Merisalon luona. Jippu muistaa teininä itkeneensä äidilleen, miksei voi mennä kotiin. Välirikko sai alkunsa tuolloin, eikä Jippu suostunut antamaan äidilleen edes puhelinnumeroaan.

– Tästä tuli minuun katkeruus: minkä takia minun äitini jätti minut lastenkotiin – eihän kukaan äiti voi jättää lastaan.

Myöhemmin Jippu kuitenkin ymmärsi, että lastenkoti oli hänelle hyväksi.

– Olin niin rikkinäinen ja sekaisin, ettei kukaan pystynyt minua pitämään aisoissa, Jippu sanoo tiedotteessa.

Jippu ja Mervi Korkeala Radio Dein Ihmisen ääni -ohjelmassa keskiviikkona 10.2. kello 16. Uusinta tiistaina 16.2. kello 20.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.