Liikunnanohjaaja Nanna Koiviston ja jääkiekkoilija Jere Karalahden häitä juhlitaan ensi kesänä. – Menneisyytensä vuoksi Jere pystyy nyt olemaan parempi ihminen, Nanna sanoo.

Jos joku olisi viisi vuotta sitten sanonut Nanna Koivistolle, 27, että jääkiekkoilija Jere Karalahti, 39, on hänen elämänsä mies, Nanna olisi pitänyt puhujaa hulluna. Jerellä oli tietty maine, eikä Nanna olisi voinut kuvitellakaan, että heillä olisi mitään yhteistä.

– Jere vaikutti vaikeasti lähestyttävältä eikä vastannut miesihanteitani, Nanna sanoo.

Mutta kuinkas sitten kävikään.

Tänään Nanna katselee ulos Jeren ja hänen yhteisen kodin ikkunoista Ruotsin Jönköpingissä. Ylimmän kerroksen huoneistosta avautuu henkeäsalpaava näkymä maan toiseksi suurimman järven Vetternin ulapalle. Juuri maisemaan Nanna ihastui, kun Jeren uuden jääkiekkojoukkueen HV-71:n edustajat esittelivät asunnon heille viime vuoden lopulla. Jere muutti uuteen kotiin saman tien, Nanna seurasi rakkaansa perässä vuodenvaihteessa.

Eikä siinä kaikki. Pian Nannasta tulee kiekkovaimo.

Jere ja Nanna juhlivat uuttavuotta kylpylässä ystäväpariskuntansa kanssa, ja kun raketit räiskyivät Etelä-Ruotsin taivaalle, Jere kosi tyttöystäväänsä.

– Se oli perinteinen kosinta. Jere oli pyytänyt lupaa etukäteen isältäni, mutta minulle se tuli täysin yllätyksenä. Jere polvistui eteeni ja pyysi minua vaimokseen. Olemme kihloissa ja menemme naimisiin ensi kesänä, Nanna kertoo.


Nannan ja Jeren ylimmän kerroksen ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle. – Makuuhuoneessamme ei ole verhoja, sillä haluamme heti herätessämme nähdä veden, Nanna kertoo.

Ruotsiin yhteistuumin

Muutamassa kuukaudessa Nanna on pannut tuulemaan, ja entinen tumma ja vähän nuhjuinen asunto on kokenut muodonmuutoksen. Nyt Nannan ja Jeren kodissa on häikäisevän valkoista.

Kodin keskipiste on valtava valkoinen sohva, jonka takana seisoo pitkä valkoinen ruokapöytä. Sen ympärille on melkein joka viikonloppu kokoontunut Suomen-vieraita istumaan iltaa. Valkoinen väri toistuu jokaisessa kodin kynttilässä ja koriste-esineessä, kuten ikkunalaudan koristekirjaimissa, jotka muodostavat sanat ”love” ja ”believe”.

Ainoana väripilkkuna silmään osuvat valtava liljakimppu sekä eteisen hyllyllä siistissä jonossa seisovat Niken lenkkarit, joita löytyy kaikissa sateenkaaren sävyissä. Sporttinen pariskunta kerää urheilukenkiä vähän samaan tapaan kuin jotkut toiset astiastoa.

– Makuuhuoneessa meillä ei ole lainkaan verhoja, koska tykkäämme herätä niin, että näemme heti järvelle. Sitä paitsi makuuhuoneen sängystä avautuu iltaisin upea näkymä vastakkaiselle kukkulalle, kun sen valot sytytetään pimeän saapuessa, Nanna kertoo.

Uuteen kotikaupunkiinsa pari on sopeutunut hyvin. Vaikka Jönköping on Helsinkiin verrattuna pikkukaupunki, Jere kehuu paikan kiekkohenkeä.

– Matseissa tunnelma on aina korkealla ja kannatuslaulut raikuvat. Paikalliset seuraavat tarkasti meidän pelejä ja tulevat usein puhumaan vieraspelienkin tapahtumista, Jere kertoo.

Mies on juuri saapunut aamutreeneistä kotiin kesken kihlattunsa kansikuvauksen. Edellisenä iltana HV-71:n pelimatka venyi yöhön, ja kiekkosankari haluaisi selvästi jo päästä päiväunille. Silti harmaan pipon alta kurkkaavissa silmissä syttyy tuike aina, kun ne osuvat Nannaan.

Nannalle muutos on ollut pienempi kuin hän etukäteen kuvitteli. Ruotsalaiset vaikuttavat mukavilta, eikä koti-Suomeen ole pitkä matka. Pariskunnalla on myös vapaa pääsy yksityiselle kuntosalille, jolla he treenaavat yhdessä ja erikseen joka päivä. Pelkäksi kiekkovaimoksi Nanna ei aio ryhtyä, vaan hän työskentelee melkein samaan malliin kuin aiemmin Suomessa. Hän tekee Ruotsista käsin personal trainerin töitä sekä hoitaa Jokereiden Ice Girlsien paperihommia.

– En ole perinteinen lätkävaimo siinä mielessä, että tekisin kaiken miehelle valmiiksi ja unohtaisin omat unelmani. Se ei ole yhtään minua. Haluan toteuttaa omia juttujani ja pystyn tekemään töitäni kaikkialla maailmassa, Nanna kertoo.

Nannan pitää kiireisenä myös ensi kuussa starttaava Fitnesspäiväkirjat-tv-sarja, johon hän kuvaa materiaalia joka päivä.

– En ole tullut tänne Jeren perässä, vaan päätös Ruotsiin muutosta oli yhteinen. Jos minulla olisi ollut este, emme varmasti olisi lähteneet. Mutta sanon yleensä kaikkeen, että mennään, tehdään ja lähdetään. Jere tukee minua kaikessa, samoin kuin minä häntä.

Ensitapaaminen kuntosalilla

Ihan ensimmäisen kerran Nanna muistaa tavanneensa Jeren toissa kesänä Töölö Gymin kuntosalilla Helsingissä. Ensimmäiset sanat he vaihtoivat kuitenkin Hart­wall Arenalla syksyllä 2013. Jere oli kiinnittänyt huomiota vaaleaan nuoreen naiseen jäähallin käytävillä.

– Jere oli kysynyt, kuka olen, ja saanut selville, että olen Hempan sisko, Nanna kertoo.

Hempalla hän viittaa veljeensä Henrik Koivistoon, joka pelasi tuolloin Jokereiden riveissä.

Jere ja Nanna tutustuivat vaihdellen kännykällä viestejä. He tajusivat nopeasti, miten paljon yhteistä heillä on.

– Tutustuimme nopeasti aika syvällisesti, koska pystyimme kirjoittamaan asioista herkemmin ja aidommin kuin ehkä olisimme voineet puhua kasvotusten. Olen aina ollut todella itsenäinen ja puhunut tosi vähän omista asioistani kenellekään. Jere on samanlainen, ei hänkään ole tunteistaan paljon puhunut, Nanna kertoo.

Se oli menoa saman tien. Nanna kertoo ensimmäiseksi ihastuneensa Jeren itsevarmuuteen ja positiivisuuteen.

– Jeren hienoimpia piirteitä on, että hän on niin tyyni ja läsnä hetkessä. Jere ei stressaa mistään. Nopeasti tuntui, että meille tulee hieno yhteinen tulevaisuus.

Myös Jeren arvomaailma teki Nannaan vaikutuksen.

– Jere pitää oikeasti huolta lähimmäisistään, perheestä ja kavereista. Mitä tahansa tapahtuukin, Jere ei ikinä käännä selkäänsä läheisilleen eikä ikinä hauku ketään.

Yhtä vuolaasti on Jerekin ylistänyt Nannaa julkisuudessa. Jeren mukaan Nanna on yksi maailman rehellisimmistä ja avoimimmista ihmisistä. Nanna on tuonut hänen elämäänsä energiaa ja positiivisuutta ja rakkautta.

Lööpeistä Jere oli vuosien varrella tullut Nannallekin tutuksi. Välillä niissä reviteltiin miehen alkoholin käytöllä, välillä huumetuomioilla ja viimeksi avioliiton ulkopuolisella lapsella. Mies, johon Nanna nyt tutustui, oli kuitenkin hänen mielestään ihan erilainen kuin median antama kuva. Niinpä Nanna ei pelännyt hypätä Jeren kelkkaan.

– Yritän nähdä Jeren menneisyyden positiivisena asiana. Sen takia hän pystyy tänään olemaan parempi ihminen. Hän on tarvinnut ne kokemukset voidakseen elää nyt hyvää ja onnellista elämää. Olen varma, että hän on oppinut virheistään, Nanna kertoo.

– Tähän suhteeseen lähteminen on vaatinut rohkeutta. Mutta olisi ollut tyhmää jättää katsomatta tätä rakkautta pelon takia. Ensimmäistä kertaa elämässäni ajattelen jostakin ihmisestä, että hän on elämäni mies. Jeren kanssa haluan perheen. Olen myös tosi tarkka siitä, miten minua kohdellaan ja miten annan itseäni kohdeltavan. Jos luotan johonkin ihmiseen täysin, hän on sen arvoinen. Jere on ansainnut minulta sen luottamuksen.

Heti Jereen tutustuessaan Nanna tajusi, että heillä on toisilleen paljon annettavaa. Ensimmäisen yhteisen vuoden aikana Nanna on oppinut mieheltään ennen kaikkea henkistä kanttia.

– Jere on kokenut niin paljon, että hän ei hätkähdä pienistä. Minäkin olen oppinut katsomaan asioita laajemmassa mittakaavassa. Uskon että Jere puolestaan on oppinut minulta avoimuutta ja rehellisyyttä, Nanna kertoo.


Nannan ja Jeren ylimmän kerroksen ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle. – Makuuhuoneessamme ei ole verhoja, sillä haluamme heti herätessämme nähdä veden, Nanna kertoo.

Mieltymys lihaksiin

Jos joku kuvittelee, että Nanna on kävellyt ensimmäistä kertaa jäähallin ovesta sisään vasta Jeren tyttöystävänä, hän erehtyy pahasti.

Nanna kasvoi Keravalla nelilapsisessa perheessä, jossa harrastettiin paljon. Nanna pelasi jalkapalloa ja taitoluisteli. Poliisi-isä valmensi niin Nannan futis- kuin veljen jääkiekkojoukkuetta, ja äiti ompeli tytön esiintymispuvut. Koko perhe kävi yhdessä katsomassa veljen matsit, Nannan kilpailut ja isosiskon ratsastus- ja jumppaesitykset.

– Jäähalli oli minulle toinen koti. Edelleen minulle tulee vapautunut olo, kun riisun suojat ja otan ensimmäiset potkut jäällä.

Nannan taitoluistelu-ura päättyi 12-vuotiaana, kun hän harjoituksissa kaksois-salchowia hypätessään mursi jalkansa.

– Äitini säikähti loukkaantumistani, ja jouduin lopettamaan lajin, joka oli kyllä aika kallis harrastus. Se harmittaa minua edelleen, koska olisin varmasti päässyt lajissa pitkälle, Nanna muistelee.

Liikunnallisesti lahjakas tyttö pelasi jalkapalloa aikuiseksi asti. Ei ihme, että urheilulla hän on sittemmin tienannut myös elantonsa. Nanna on ohjannut crossingia, spinningiä ja nyrkkeilyä sekä vetänyt lihaskuntotunteja. Personal trainerina hän on suunnitellut asiakkailleen liikunta ja ravinto-ohjelmia. Liiketaloutta ammattikorkeakoulussa opiskellut nainen toivoo voivansa tulevaisuudessa yhdistää työssään yhä enemmän liikunnan ja bisneksen.

Vuonna 2012 Nanna löysi vähän vahingossa itselleen uuden maailman, kun Fitnessmalli-kilpailuun etsittiin urheilullisia osallistujia.

– Kauneus ja terveys ovat aina kiinnostaneet minua, mutten koskaan voinut kuvitella osallistuvani mihinkään mallihommiin. Olen lapsuudesta asti ollut tosi lihaksikas ja isokokoinen.

Nanna pääsi kymmenen finalistin joukkoon eikä meinannut uskoa, kun heidät patistettiin dieetille ennen loppukilpailua.

– Se tuntui ihan hullulta, mutta silloin syttyi kipinä fitnessurheiluun. Ymmärsin ensimmäistä kertaa, miten paljon ruoka vaikuttaa hyvään oloon joka päivä. Kilpaillessani pystyn yhdistämään kaksi asiaa: urheilullisuuden ja sen, että näytän omissa silmissäni hyvältä.

Nanna tietää, että monet ihmiset eivät pidä lihaksista, mutta hänen silmissään urheilullisuus on aina ollut kaunista.

– Tykkään olla timmi, urheilullinen ja jämäkkä. Voisin lähteä tästä nyt juoksemaan ja jatkaa kaksi kilometriä saman tien ihan mihin suuntaan tahansa tuntematta mitään. Minulle on tärkeää, että pystyn hallitsemaan kehoni.

Nanna ja Jere noudattavatkin tarkkaa ruokavaliota. Pariskunta pyrkii ostamaan luomua sekä välttämään purkkitonnikalaa ja eineksiä. Helsingissä luomua oli tosin paremmin saatavilla kuin uudessa kotikaupungissa.

– Lounaaksi vedämme riisiä, kasviksia ja kanaa tai jauhelihaa. Emme ole mitään gourmet-kokkeja: keitämme riisin ja joskus kanankin, ja sitten vaan höyrytämme kasvikset. Joka ilta Jere tekee meille iltamunakkaan, johon voi tulla vaikkapa paprikaa, sipulia, nokkosta ja Ashwakandha-yrttijauhetta, Nanna kertoo.

Karalahti-Koiviston perheessä perinteiset paheet ovat vähissä. Kuusi vuotta sitten Jere joutui koomaan haimatulehduksen takia, eikä ole sen jälkeen voinut ottaa tippaakaan alkoholia.

– Jere voi kuolla jopa yhdestä huikasta. Alkoholin käytön lopettaminen oli Jerelle tosi iso juttu. Elämänmuutos vaati häneltä suuren työn. Jos olisimme tutustuneet silloin, kun hän vielä juhli paljon, elämäntyylimme olisivat olleet niin erilaiset, ettei meillä olisi ollut paljoa yhteistä.

– Nykyään meidän paheitamme ovat karkin- ja suklaansyönti. Suklaajäätelöllä saa hyvät sokerikännit, Nanna nauraa.


Nanna kuvaa päivittäin materiaalia Fitnesspäiväkirjat –tv-sarjaa varten. Nannan ja Jeren kaapeista ei löydy purkkitonnikalaa tai eineksiä. – Lounaaksi vedämme yleensä kanaa, riisiä ja kasviksia, Nanna kertoo.

Kipakka taistelupari

Kun kaksi vahvaa ja kilpailuhenkistä ihmistä pistää hynttyyt yhteen, nahistelulta ei voi välttyä.

– Kisailemme kaikesta koko ajan ja pelaamme ihan tosissamme. Kerran Thaimaassa jouduimme jättämään keilaamisen kesken, koska minua ärsytti niin paljon Jeren ylivoima. Meille tuli niin paha riita, ettei Jere suostu enää ikinä keilaamaan kanssani.

Pariskunta saattaa päättää kivi-paperi-sakset-pelillä, kumpi keittää kahvin tai täyttää juomapullot. Jos riitoja syntyy – usein ihan turhanpäiväisyyksistäkin – ne voivat kestää pitkään, sillä kumpikaan ei halua luovuttaa.

– Ärsyttävintä on, että Jeren on ihan pakko sanoa viimeinen sana. Hän on horoskoopiltaan itsepäinen oinas, ja koska minäkään en luovuta, voimme tapella vaikka viisi tuntia. Meillä anteeksipyytämisestäkin voi tulla kilpailu: se joka pyytää anteeksi, kokee olevansa häviäjä. Olemme kuitenkin oppineet nöyrtymistä: tappelemme asioista, mutta pyrimme siihen, ettemme tappele samasta asiasta kahta kertaa, Nanna sanoo.

Mutta kyllä pari myös osaa osoittaa toisilleen huomiota.

– Joka päivä arjessa yritämme huo­mioida toisemme pienillä teoilla. Jere tuo minulle kukkia, ostamme toisillemme treenivaatteita, ja minä teen Jerelle ruuan valmiiksi, kun hän tulee pelistä.

Nanna kertoo, että vuoden aikana heistä on tullut myös läheiset ystävät.

– Teemme lähes kaiken yhdessä.

Kun Nannan ja Jeren häitä tanssitaan ensi kesänä Suomessa, yksi asia on varmaa: ainoatakaan hääleikkiä juhlissa ei nähdä. Häät ovat molemmille ensimmäiset.

– Toivon että päivästä tulee ainutkertainen. Juhlista tulee meidän näköiset: romanttiset, juhlalliset, tunnelmalliset ja rennot, Nanna suunnittelee.

Perheenlisäystä pari ei vielä suunnittele, vaikka molemmat pitävät lapsista. Nanna tulee myös hyvin toimeen Jeren 15-vuotiaan tyttären Ronjan kanssa.

– Haluan lapsia Jeren kanssa, mutta olemme olleet yhdessä niin vähän aikaa, että haluamme olla vielä kahdestaan, Nanna sanoo.

– Mielestäni äitiys on niin iso muutos, että siihen pitää olla valmis. Haluan myös, että lapset hoidetaan ja kasvatetaan yhdessä. Haluan perheen, mutta vielä ei ole lasten aika.

Näillä Nannan liikkeillä saat litteän vatsan. Katso video: menaiset.fi/nannakoivisto


Lue myös:

Jere Karalahden rakkaan tiukka ruokavalio tuotti tuloksia: julkaisi kuvan sixpackistään

Tältä näyttää Jere Karalahden ja Nanna Koiviston täydellinen joulukoti

Jere Karalahti Hjallikselle: "Ihan varmasti teemme Nannan kanssa lapsen"

Jere Karalahti puhuu suunsa puhtaaksi erostaan ja lapsestaan Valko-Venäjällä

Nanna Koivisto

Ryhmäliikunnan ohjaaja, personal trainer ja fitnessmalli syntyi 8.12.1987 Keravalla.

Asuu Jönköpingissä kihlattunsa jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa.

Koulutukseltaan liiketalouden tradenomi.

Fitnesspäiväkirjat-tv-sarja alkaa AVA:lla 13.4.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.