Nannan ja Jeren ylimmän kerroksen asunnon ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle.
–
Makuuhuoneessamme ei ole verhoja, sillä haluamme heti herätessämme nähdä veden, Nanna kertoo. Kuva: Jouni Harala
Nannan ja Jeren ylimmän kerroksen asunnon ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle. – Makuuhuoneessamme ei ole verhoja, sillä haluamme heti herätessämme nähdä veden, Nanna kertoo. Kuva: Jouni Harala

Liikunnanohjaaja Nanna Koiviston ja jääkiekkoilija Jere Karalahden häitä juhlitaan ensi kesänä. – Menneisyytensä vuoksi Jere pystyy nyt olemaan parempi ihminen, Nanna sanoo.

Jääkiekkoilija Jere Karalahti, 39, ja hänen tyttöystävänsä Nanna Koivisto, 27, ovat menneet kihloihin.

Jere kosi Nannaa uutenavuotena, kun raketit räiskyivät Etelä-Ruotsin taivaalle.

– Se oli perinteinen kosinta. Jere oli pyytänyt lupaa etukäteen isältäni, mutta minulle se tuli täysin yllätyksenä. Jere polvistui eteeni ja pyysi minua vaimokseen. Olemme kihloissa ja menemme naimisiin ensi kesänä, Nanna kertoo.

Pariskunta on asunut vuodenvaihteesta Jönköpingissä, missä Jere pelaa lätkää. Uuteen kotikaupunkiinsa pari on sopeutunut hyvin. Vaikka Jönköping on Helsinkiin verrattuna pikkukaupunki, Jere kehuu paikan kiekkohenkeä.

– Matseissa tunnelma on aina korkealla ja kannatuslaulut raikuvat. Paikalliset seuraavat tarkasti meidän pelejä.

Tunteet vaihtuvat viesteissä

Jere ja Nanna tutustuivat syksyllä 2013, kun Jere kiinnitti huomiota vaaleaan nuoreen naiseen Helsingin Hartwall Arenan käytävillä.

– Jere oli kysynyt, kuka olen, ja saanut selville, että olen Hempan sisko, Nanna kertoo.

Hempalla hän viittaa veljeensä Henrik Koivistoon, joka pelasi tuolloin Jokereiden riveissä.

Jere ja Nanna tutustuivat vaihdellen tekstiviestejä.

– Tutustuimme nopeasti aika syvällisesti, koska pystyimme kirjoittamaan asioista herkemmin ja aidommin kuin ehkä olisimme voineet puhua kasvotusten. Olen aina ollut todella itsenäinen ja puhunut tosi vähän omista asioistani kenellekään. Jere on samanlainen, ei hänkään ole tunteistaan paljon puhunut, Nanna kertoo.

Se oli menoa saman tien. Nanna kertoo ensimmäiseksi ihastuneensa Jeren itsevarmuuteen ja positiivisuuteen.

Vuosien varrella Jere oli tullut Nannalle tutuksi lööpeistä. Välillä ne kertoivat miehen alkoholin käytöstä, välillä huumetuomioista ja viimeksi avioliiton ulkopuolisesta lapsesta. Mies, johon Nanna tutustui, oli kuitenkin hänen mielestään ihan erilainen kuin median antama kuva. Niinpä Nanna ei pelännyt hypätä Jeren kelkkaan.

– Yritän nähdä Jeren menneisyyden positiivisena asiana. Sen takia hän pystyy tänään olemaan parempi ihminen. Hän on tarvinnut ne kokemukset voidakseen elää nyt hyvää ja onnellista elämää. Olen varma, että hän on oppinut virheistään, Nanna kertoo.

Ei mikään kiekkovaimo

Pelkäksi kiekkovaimoksi Nanna ei aio ryhtyä. Hän tekee Ruotsista käsin personal trainerin töitä sekä hoitaa Jokereiden Ice Girlsien paperihommia.

– En ole perinteinen lätkävaimo siinä mielessä, että tekisin kaiken miehelle valmiiksi ja unohtaisin omat unelmani. Se ei ole yhtään minua.

Nannan pitää kiireisenä myös ensi kuussa starttaava Fitnesspäiväkirjat-tv-sarja, johon hän kuvaa materiaalia joka päivä.

Ensi kesänä pari juhlii häitään.

– Toivon, että päivästä tulee ainutkertainen. Juhlista tulee meidän näköiset: romanttiset, juhlalliset, tunnelmalliset ja rennot, Nanna suunnittelee.

Perheenlisäystä pari ei vielä suunnittele, vaikka molemmat pitävät lapsista. Nanna tulee myös hyvin toimeen Jeren 15-vuotiaan tyttären Ronjan kanssa.

– Haluan lapsia Jeren kanssa, mutta olemme olleet yhdessä niin vähän aikaa, että haluamme olla vielä kahdestaan, Nanna sanoo.

– Mielestäni äitiys on niin iso muutos, että siihen pitää olla valmis. Haluan myös, että lapset hoidetaan ja kasvatetaan yhdessä. Haluan perheen, mutta vielä ei ole lasten aika.

Millaista Nannan ja Jeren arki on Ruotsissa? Lue lisää Me Naisten numerosta 11/2015.

Lue lisää:

Jere Karalahti puhuu suunsa puhtaaksi erostaan ja lapsestaan Valko-Venäjällä

Tältä näyttää Jere Karalahden ja Nanna Koiviston täydellinen joulukoti

Jere Karalahti Hjallikselle: ”Ihan varmasti teemme Nannan kanssa lapsen”

Nanna Koivisto

Ryhmäliikunnan ohjaaja, personal trainer ja fitnessmalli syntyi 8.12.1987 Keravalla.

Asuu Jönköpingissä kihlattunsa jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa.

Koulutukseltaan liiketalouden tradenomi.

Fitnesspäiväkirjat-tv-sarja alkaa AVA:lla 13.4.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.