Kaksoisveljet Jere ja Jare Tiihonen ovat olleet läheisiä koko elämänsä ajan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kaksoisveljet Jere ja Jare Tiihonen ovat olleet läheisiä koko elämänsä ajan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Cheekin eli Jare Tiihosen kaksosveli Jere on sensuroimattomana mukana veljensä tuoreessa elämäkerrassa.

Muusikko Jare ”Cheek” Tiihosen kaksoisveli Jere Tiihonen kuuluu oleellisesti sekä Jaren elämään että tietysti Jaren  tuoreeseen elämäkertaan.

– Kirjassa sivutaan meikäläistäkin, koska olen ollut isona osana veljen elämässä. Hyvä fiilis broidin puolesta, Jere iloitsi Jaren JHT – Musta lammas -elämäkerran julkaisujuhlissa.

– Sanoin juuri Jerelle, että harvemmin hymyilyttää punaisella matolla näin paljon, mutta nyt on hyvä mieli, komppasi Jare.

Jerellä ei ollut mitään rajoituksia sen suhteen, mitä kirjaan saisi kirjoittaa.

– Se on mitä on, ja tapahtuneet tuodaan rehellisesti julki.

Myöskään veljesten äidillä ei ollut kirjasta pahaa sanottavaa.

– Kyllä hän vähän oli, että pojat! Että ei hän ollut tiennytkään, mitä kaikkea olimme puuhanneet. Mutta nyt äitikin tietää, miten homma oikeasti meni.

– Itse olin enemmän järkyttynyt, ettei äiti ollut enemmän tolaltaan. Pohdin, menimmekö liian köykäisellä otteella. Että pitääkö heittää vielä lisää löylyä, Jare nauroi.

Jere ja Jare soittelevat sekä kirjoittelevat toisilleen viikoittain kuulumisiaan, yleensä kiireisemmän Jaren tahtiin.

– Samalla tavalla emme tietenkään ehdi olla tekemisissä kuin nuorempana, mutta paljon olemme silti yhteyksissä, Jere pohti.

Uusi luku elämässä

Cheek kertoi kirjan olevan itselleen sivunkääntö, joka tulee muuttamaan sitä, miten ihmiset hänet näkevät.

– Toivottavasti se tuo myös syvyyttä vanhempiin levyihini.

Jare iloitsi saaneensa kannustavaa palautetta, kun hän paljasti kirjassa kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

– Olen saanut kiitosta sekä faneilta että artisteilta siitä, että uskallan antaa kasvot tällaiselle asialle. Ehkä se antaa uskoa myös muille, joilla on vaikeaa.

Cheek suuntasi julkaisujuhlien jälkeen ulkomaille rentoutumaan, mutta pitkäksi aikaa hän ei malta jäädä paikoilleen.

– Toivottavasti jotain tapahtuu ennemmin kuin myöhemmin. Perhana. Uskon, että esiinnymme ensi vuonna ainakin Blockfestissa, mulla on vahva tunne siitä. Setti ei vain ehkä ole tavanomainen. Ja on meillä tekeillä myös yksi hauska idea, tavallaan sivujuonne tästä mun omasta saagasta, aina mystinen Jare vihjasi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...