Jere Karalahti lanseeraa joulukuussa yhteisen nettitreenivalmennuksen vaimonsa Nanna Karalahden kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto/Joonas Salo
Jere Karalahti lanseeraa joulukuussa yhteisen nettitreenivalmennuksen vaimonsa Nanna Karalahden kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto/Joonas Salo

Jääkiekkoilija Jere Karalahtea valmentaa thainyrkkeilyn Suomen mestari Antti Naakka. – Olen kilpailijaluonne, Jere sanoo.

Jääkiekkoilija Jere Karalahti, 41, treenaa nykyisin thainyrkkeilyä neljä kertaa viikossa. Hänellä on Helsinki Thaiboxing Clubilla oma valmentaja, thainyrkkeilyn Suomen mestari Antti Naakka. Tämä on suunnitellut Jerelle tiukan ja tehokkaan treeniaikataulun.

Nähdäänkö entinen NHL-kiekkoilija kohta thainyrkkeilykehässä mittelemässä mitaleista?

– Olen kilpailijaluonne, eli totta kai treenaan thainyrkkeilyä tosissani. Laji on imaissut minut mukaansa. Se on myös hyvää vaihtelua 23 vuoden ammattijääkiekkoilun jälkeen, Jere sanoo.

Hän päätyi thainyrkkeilyn pariin harrastettuaan ensin kuntonyrkkeilyä.

– Kävin siellä purkamassa paineita, kun vaimo oli ärsyttävä himassa, Jere vitsailee puolisostaan Nanna Karalahdesta.

Yhteinen työ Nannan kanssa

Työrintamalle kuuluu muutenkin uutta, sillä Jere ja Nanna lanseeraavat joulukuussa yhteisen nettitreenivalmennuksen. Kahdeksan viikkoa kestävän valmennuksen tavoitteena on innostaa ihmisiä oppimaan terveellisemmät elämäntavat ja ottamaan liikunta pysyväksi osaksi arkeaan. Nanna valmentaa naisia, Jere yhdessä Juho Murtosen kanssa miehiä.

”Tiedän omasta kokemuksesta, mitä vaatii, että pystyy ponnistamaan pohjalta takaisin huipulle.”

Jerellä ei ole alan koulutusta, mutta hän uskoo, että omat, vaikeat elämänkokemukset auttavat häntä ymmärtämään asiakkaitaan. Jere vajosi vuonna 2008 koomaan kahdeksaksi päiväksi ja oli kuolla alkoholinkäytöstä johtuvaan haimatulehdukseen. Sen jälkeen hän lopetti päihteiden käytön kokonaan.

– Lähtökohta kooman jälkeen oli, etten jaksanut edes kävellä talon ympäri. Tiedän siis omasta kokemuksesta, mitä vaatii, että pystyy ponnistamaan ihan pohjalta takaisin huipulle.

Vielä kiekkokaukaloon?

Vaikka Jere on julkisuudessa jo ilmoittanut lopettaneensa ammattikiekkoilun, hän ottaa sanojaan hieman takaisin. Jos hyvä pelitarjous joko Suomesta tai ulkomailta tulee, Jere on valmis harkitsemaan.

– Rakastan jääkiekkoa edelleen. Aikani kuluu silti thainyrkkeilyn, töiden ja perheen parissa, joten en ole ehtinyt ikävöidä sitä.

Ensi vuonna julkaistaan Jeren elämäkerta, jonka kirjoittaa mediapersoona Aki Linnanahde ja kustantaa WSOY.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.