"Nyt Ollin oli pakko tulla kaapista ulos ongelmineen. Tämä voi olla Ollin pelastus, ja hän on myös itse sitä mieltä", Jenny Rostain sanoo kihlatustaan Olli Saarelasta. Kuva Jouni Harala
"Nyt Ollin oli pakko tulla kaapista ulos ongelmineen. Tämä voi olla Ollin pelastus, ja hän on myös itse sitä mieltä", Jenny Rostain sanoo kihlatustaan Olli Saarelasta. Kuva Jouni Harala

Näyttelijä Jenny Rostain kertoo, että nyt on hänen vuoronsa auttaa Olli Saarelaa raitistumaan. – Kun muutin Suomeen, Olli talutti minut AA:han. Se on hienoin lahja, jonka olen häneltä saanut.

Näyttelijä Jenny Rostainin, 32, ja ohjaaja Olli Saarelan, 48, kotona sattui viikonloppuna välikohtaus. Ilta päättyi siihen, että Jenny Rostain kutsui poliisit heidän yhteiseen kotiinsa, ja Olli Saarela vietiin yöksi putkaan. Jennyn mukaan parin välit ovat nyt kunnossa.

– Olemme puhuneet asiasta ja terapioineet toisiamme, välimme ovat kunnossa. Olli hakeutui hoitoon. Minä tuen häntä raitistumisessa, lisäksi Ollilla on muutama hyvä ystävä, jotka tukevat häntä, Jenny Rostain kertoo Me Naisille.

Jennyn mukaan hän ja Olli olisivat halunneet selvittää viikonlopun tapahtumat perhepiirissä. Toisaalta Jennyn mielestä voi olla hyväkin asia, että asia tuli julkisuuteen.

– Nyt Ollin oli pakko tulla kaapista ulos ongelmineen. Tämä voi olla Ollin pelastus, ja hän on myös itse sitä mieltä.

Jennyn mukaan viikonlopun välikohtaus johtui Ollin muutaman päivän ryyppyputkesta. Olli on aikaisemminkin käynyt AA:ssa, muttei ole Jennyn mukaan viime aikoina hoitanut itseään.

– Olli ei ollut syönyt eikä nukkunut. Hän on tehnyt tosi paljon töitä. Humalassa hän voi muuttua todella negatiiviseksi. Soitin poliisit sen takia, että minä en hallinnut tilannetta eikä Ollikaan hallinnut sitä. Silloin minulle tuli omat,vanhat pelot pintaan, jotka johtuvat lapsuudestani. Alkoholistin tyttärenä minulla tulee aina jossain vaiheessa raja vastaan.

"Tuen Ollia, mutten voi pelastaa häntä"

Torstaina ilmestyneessä Me Naisissa Jenny kertoi, että hän on usein rakastunut ”vääriin” miehiin. Jenny sanoi haastattelussa,  että on kuvitellut voivansa pelastaa ja muuttaa entisiä kumppaneitaan. Enää hän ei ajattele niin.

– Alkoholiongelma on Ollin ongelma. Olemme puhuneet siitä, miten paljon raitistuminen riippuu Ollista itsestään. Olen itsekin alkoholisti ja ymmärrän häntä paremmin kuin moni muu. Tuen Ollia, mutta en silti voi pelastaa häntä. Hän tarvitsee apua.

Jenny on itse ollut raittiina muutaman vuoden ajan.

– Kun muutin Suomeen, Olli talutti minut AA:han. Se on hienoin lahja, jonka olen häneltä saanut. Nyt on minun vuoroni auttaa ja tukea Ollia, Jenny sanoo.

Lue myös:

Olli Saarelan kanssa seurusteleva Jenny Rostain: ”Kukaan ei pysty enää satuttamaan minua”


Jenny Rostain ja Olli Saarela ovat seurustelleet pari vuotta. Kihloihin he menivät alkuvuodesta 2013. Kuva Sakari Majantie

Viikonlopun tapahtumista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.