"Nyt Ollin oli pakko tulla kaapista ulos ongelmineen. Tämä voi olla Ollin pelastus, ja hän on myös itse sitä mieltä", Jenny Rostain sanoo kihlatustaan Olli Saarelasta. Kuva Jouni Harala
"Nyt Ollin oli pakko tulla kaapista ulos ongelmineen. Tämä voi olla Ollin pelastus, ja hän on myös itse sitä mieltä", Jenny Rostain sanoo kihlatustaan Olli Saarelasta. Kuva Jouni Harala

Näyttelijä Jenny Rostain kertoo, että nyt on hänen vuoronsa auttaa Olli Saarelaa raitistumaan. – Kun muutin Suomeen, Olli talutti minut AA:han. Se on hienoin lahja, jonka olen häneltä saanut.

Näyttelijä Jenny Rostainin, 32, ja ohjaaja Olli Saarelan, 48, kotona sattui viikonloppuna välikohtaus. Ilta päättyi siihen, että Jenny Rostain kutsui poliisit heidän yhteiseen kotiinsa, ja Olli Saarela vietiin yöksi putkaan. Jennyn mukaan parin välit ovat nyt kunnossa.

– Olemme puhuneet asiasta ja terapioineet toisiamme, välimme ovat kunnossa. Olli hakeutui hoitoon. Minä tuen häntä raitistumisessa, lisäksi Ollilla on muutama hyvä ystävä, jotka tukevat häntä, Jenny Rostain kertoo Me Naisille.

Jennyn mukaan hän ja Olli olisivat halunneet selvittää viikonlopun tapahtumat perhepiirissä. Toisaalta Jennyn mielestä voi olla hyväkin asia, että asia tuli julkisuuteen.

– Nyt Ollin oli pakko tulla kaapista ulos ongelmineen. Tämä voi olla Ollin pelastus, ja hän on myös itse sitä mieltä.

Jennyn mukaan viikonlopun välikohtaus johtui Ollin muutaman päivän ryyppyputkesta. Olli on aikaisemminkin käynyt AA:ssa, muttei ole Jennyn mukaan viime aikoina hoitanut itseään.

– Olli ei ollut syönyt eikä nukkunut. Hän on tehnyt tosi paljon töitä. Humalassa hän voi muuttua todella negatiiviseksi. Soitin poliisit sen takia, että minä en hallinnut tilannetta eikä Ollikaan hallinnut sitä. Silloin minulle tuli omat,vanhat pelot pintaan, jotka johtuvat lapsuudestani. Alkoholistin tyttärenä minulla tulee aina jossain vaiheessa raja vastaan.

"Tuen Ollia, mutten voi pelastaa häntä"

Torstaina ilmestyneessä Me Naisissa Jenny kertoi, että hän on usein rakastunut ”vääriin” miehiin. Jenny sanoi haastattelussa,  että on kuvitellut voivansa pelastaa ja muuttaa entisiä kumppaneitaan. Enää hän ei ajattele niin.

– Alkoholiongelma on Ollin ongelma. Olemme puhuneet siitä, miten paljon raitistuminen riippuu Ollista itsestään. Olen itsekin alkoholisti ja ymmärrän häntä paremmin kuin moni muu. Tuen Ollia, mutta en silti voi pelastaa häntä. Hän tarvitsee apua.

Jenny on itse ollut raittiina muutaman vuoden ajan.

– Kun muutin Suomeen, Olli talutti minut AA:han. Se on hienoin lahja, jonka olen häneltä saanut. Nyt on minun vuoroni auttaa ja tukea Ollia, Jenny sanoo.

Lue myös:

Olli Saarelan kanssa seurusteleva Jenny Rostain: ”Kukaan ei pysty enää satuttamaan minua”


Jenny Rostain ja Olli Saarela ovat seurustelleet pari vuotta. Kihloihin he menivät alkuvuodesta 2013. Kuva Sakari Majantie

Viikonlopun tapahtumista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Laulaja Nina Tapio erosi Ada Forsbergin isästä tyttären ollessa yhdeksänvuotias. – Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina sanoo.

Sekä Nina Tapio, 45, että tytär Ada Forsberg, 20, ovat parhaillaan unelma-ammateissaan: Nina laulajana, Ada sirkustaiteilijana. Ada kiertää Sirkus Finlandian ilma-akrobaattina ympäri Suomea. Nina laulaa Jean S. -yhtyeen toisena solistina ja valmistautuu ensi keväänä esitettävään Mamma Mia! -musikaaliin.

– Kun on kasvanut taiteilijaelämää seuraten, sitä pitää ihan tavallisena, toisen polven taiteilija Ada kertoo.

Myös hänen isoäitinsä Irma Tapio on laulaja.

Peittely on pahinta

Adan ja kolme vuotta nuoremman Elsan isä on Martti Forsberg. Nina ja Martti tutustuivat jo kymmenvuotiaina luokkakavereina ja alkoivat seurustella parikymppisinä. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. He erosivat Adan ollessa yhdeksänvuotias.

– Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan. Ennen eroa muistan kysyneeni äidiltä, onko kaikki hyvin? Olin jo sen ikäinen, että ymmärsin eron olleen vanhemmilleni paras ratkaisu, Ada miettii.

”Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan.”

Nina huomauttaa, että lapset näkevät väkisinkin, mitä vanhempien välillä on meneillään.

– Peittely on pahinta, mitä heille voi tehdä. Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina huomauttaa.

Sittemmin Nina avioitui pastori Reijo ”Reka” Kontion kanssa. Viisi vuotta sitten Ada sai velipuolen, Vilhon. Sisaruksilla on 15 vuotta ikäeroa.

– Kun kuulin saavani pikkuveljen, aloin itkeä ilosta. Suhde Vilhon kanssa on aina toiminut, ja olen pystynyt auttamaan äitiä lastenhoidossa. Olen vahtinut Vilhoa iltaisin ja välillä öisinkin, Ada kertoo.

Lue Ninan ja Adan koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Näyttelijä Sanna Stellanin puoleentoista vuoteen on mahtunut vauva, pako hometalosta, avioero ja uusi mies. – Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen, hän sanoo.

Kesän lopussa eronnut näyttelijä Sanna Stellan, 43, on löytänyt uuden rakkauden.

– Juuri nyt olen tosi onnellinen, sillä olen tavannut uuden miehen ja olen rakastunut, hän kertoo.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana Sannan elämässä on tapahtunut paljon: Sanna sai kolmannen lapsensa, ja samoihin aikoihin kotitalosta löytyi hometta, joka ajoi perheen pitkään evakkoon. Elokuun lopussa Sanna ilmoitti Facebookissa pitkän avioliittonsa päättyneen.

– Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen. Ikuisena romantikkona uskon rakkauteen. Ajattelen, ettei kaikkea elämässä voi selittää tieteellä, eikä varsinkaan sitä, miksi jotkut ihmiset saatetaan yhteen, hän kertoo.

Harkittu ero

Sannan ja hänen entisen miehensä avioeroon ei päädytty helposti.

– Eropäätöstä tehtiin pitkään. Teimme paljon töitä suhteemme pelastamiseksi muun muassa pariterapiassa. En missään nimessä koe epäonnistuneeni, vaikka erosin, Sanna kertoo.  

Vanhempien ero tuntuu rankalta ratkaisulta, kun nuorin lapsi on vasta vauvaikäinen. Sanna kuitenkin ajattelee, että lapset tulevat maailmaan silloin, kun niiden kuuluu.

– Vauvoja on putkahdellut maailmaan ihan kaikissa olosuhteissa. Se ei vaadi täydellistä elämäntilannetta. Meidänkin kuopus oli ehdottomasti haluttu lapsi, Sanna sanoo.

Mitä Sanna kertoo eronsa syistä? Mitä kaikkea äitiys on Sannalle opettanut? Mikä Siskonpedin hahmoista on Sannan suosikki? Lue lisää Me Naisten numerosta 42/2017.