Jenniferin kirjoittama kirje kiertää ahkerasti somessa. Monen mielestä hän kiteytti tekstissään sen, mitä miljoonat naiset ajattelevat.

Näyttelijä Jennifer Anistonin Huffington Postin blogisivulla julkaisema suorasanainen kirje on noussut tämän päivän kuumimmaksi some-puheenaiheeksi. Kirjoituksessaan Jennifer totesi olevansa kyllästynyt piinaaviin raskausuteluihin ja esineellistämiseen, jota hän joutuu kokemaan päivittäin.

Lue aiheesta enemmän: Nyt riitti! Jennifer Anistonilta tyhjentävä vastaisku jatkuvaan raskauskyttäykseen

Nyt Jenniferin teksti on kirvoittanut runsaasti keskustelua siitä, miten ikävällä tavalla naisten ulkonäköä ja elämää puidaan. Kirjoitus on kerännyt kiitosta siitä, että Jennifer tuo monen elämää koskevan asian rohkeasti esiin.

– Me rakastamme sinua Jen, kiitos todella paljon tästä! Naisten on tärkeää lukea tämä, yksi anonyymi kommentoija kertoi Jenniferin kirjoituksen alla.

Myös Me Naisten Facebook-sivulla Jenniferin kirjoitus on synnyttänyt keskustelua.

– Kenenkään ei tulisi joutua sietämään ulkopuolisten painostusta, tökeröjä uteluja tai vauvatuputusta, eräs Facebookin kommentoija totesi.

”Tarvitsemme enemmän kaltaisiasi naisia!”

Twitterissä moni on todennut, että Jenniferin kirjoitus kiteytti lukuisten naisten ajatukset yhteen pakettiin. Twitter-kansalaiset ovat innokkaasti jakaneet Jenniferin kirjoitusta ja samalla kehottaneet kaikkia muitakin lukemaan tekstin. 

"Kiitos, että sanoit ääneen sen, mitä jokainen nainen on jossain vaiheessa elämäänsä ajatellut", Sue Bires Heizen kommentoi Twitterissä.

"Tarvitsemme enemmän kaltaisiasi naisia! Olen kanssasi samaa mieltä", Ana Paul totesi.

"Kauneus ei tule ulkonäöstä – se tulee voimakkaasta itsetunnosta. Se tekee Jennifer Anistonista kauniin."

"Kiitos sinulle Jennifer Aniston! Nuoriso tarvitsee kaltaisiasi roolimalleja."

Tukea kollegoilta

Myös lukuisat näyttelijät ja muut julkisuudenhenkilöt ovat ylistäneet Jenniferin puheenvuoroaan. Intialainen näyttelijä Sonam Kapoor totesi Twitterissä, että Jennifer sanoi kirjoituksessaan asiat juuri niin kuin ne ovat.

Australialainen näyttelijä Teresa Palmer kehui Jenniferin kirjoitusta ja totesi sen aiheen olevan myös hänelle itselleen ajankohtainen.

Jenniferin kirjoitus on herättänyt myös kyseenalaistavia kommentteja. Joidenkin mielestä hänen ongelmansa elämässä ovat vähäpätöisiä, eikä hänen pitäisi valittaa asiasta. Oscar-palkittu näyttelijä Anna Paquinin mielestä Jenniferillä on kaikki oikeus reagoida voimakkaasti kohtaamaansa epämiellyttävään kommentointiin.

Myös esimerkiksi brittiläinen malli ja näyttelijä Rosie Huntington-Whiteley, amerikkalainen tv-persoona Kathy Wakile, pakistanilainen näyttelijä Mahira Khan ja kanadalainen näyttelijä Laura Vandervoort ovat osoittaneet Twitterissä tukensa Jenniferin sanoille.

Me Naiset osoitti tukensa Jenniferille kesäkuussa. Lue lisää täältä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.