Oscar-voittaja Jennifer Lawrencen on erittäin pettynyt niihin, jotka varastivat hänen yksityisiä kuviaan, jakoivat ja katselivat niitä. Kuva: Reuters
Oscar-voittaja Jennifer Lawrencen on erittäin pettynyt niihin, jotka varastivat hänen yksityisiä kuviaan, jakoivat ja katselivat niitä. Kuva: Reuters

Näyttelijä Jennifer Lawrence kertoi kohuttujen alastonkuviensa olleen tapa pitää kaukosuhde virkeänä.

Marraskuun Vanity Fair -lehden kannessa poseeraava näyttelijä Jennifer Lawrence, 24, avautuu lehden haastattelussa loppukesän alastonkuvavuodosta. Hakkerit murtautuivat useiden julkkisten iCloud-tileille, ja lukuisat intiimit kuvat levisivät salamana verkossa. Lopulta syyllisten perään lähti jopa Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI.

– Se, että olen julkisuuden henkilö, näyttelijä, ei tarkoita, että pyysin tätä, vihainen Jennifer kertoi kohusta.

– Kyseessä on minun vartaloni ja sen pitäisi olla minun päätettävissäni. Se, että se ei ole minun valintani, on todella kuvottavaa.

Jennifer kertoo haastattelussa, että häntä houkutti kirjoittaa asiasta lausunto, mutta joka ikinen teksti, jota hän yritti kirjoittaa, sai hänet itkemään tai vihaiseksi.

– Aloitin kirjoittamalla anteeksipyyntöä, mutta ei minulla ole mitään, mitä minun pitäisi pahoitella. Olin neljä vuotta rakastavassa, terveessä ja hyvässä suhteessa. Kaukosuhteessa poikaystävä katselisi joko pornoa tai sinua, Jennifer kertoo.

Samalla Jennifer tulee myöntäneeksi ääneen eron pitkäaikaisesta poikaystävästään Nicholas Houltista. Nykyään Jenniferin seurustelukumppaniksi huhutaan Coldplay-yhtyeen keulakuvaa Chris Martinia, joka erosi vaimostaan Gwyneth Paltrow'sta maaliskuussa.

Kavereitakin kiinnosti

Jennifer syyttää sekä kuvien varastajia, levittäjiä että katselijoita seksuaalisesta häirinnästä.

– Se ei ole skandaali. Se on seksirikos.

Kuvia katselivat myös Jenniferin tutut, mikä oli näyttelijälle suuri pettymys.

– Kuka tahansa, joka katsoi noita kuvia, pahensi seksuaalista loukkausta. Teidän pitäisi kyyristellä häpeästä. Jopa ihmiset, jotka tiedän ja joita rakastan, sanoivat katsoneensa kuvia. En halua suuttua, mutta samaan aikaan ajattelen, että en kertonut sinulle, että voisit katsella alastonta vartaloani.

Jenniferin mielestä erityisen kamalaa oli soittaa ja kertoa tapahtuneesta isälle. Siinä vaiheessa hänen saamillaan miljoonien dollareiden palkkioilla huippusuosituista Nälkäpeli-elokuvista ei ollut mitään merkitystä.

–  Jos kuka tahansa joutuisi valitsemaan joko sellaiset rahat tai puhelun, jossa kertoo isälleen, että jotain tällaista on tapahtunut, tapahtunut ei ole sen arvoista.

– Onneksi hän oli pelaamassa golfia, joten hän oli hyvällä tuulella, Jennifer kykenee kuitenkin hieman vitsailemaan.

Jenniferin uraan kuvavuoto tuskin vaikuttaa millään tavalla, sillä hän on vakiinnuttanut asemansa A-luokan näyttelijänä. Nälkäpeli-saagakin on tulossa vähitellen päätökseensä.

– Aika parantaa, tiedäthän. En voi olla enää vihainen. En voi antaa onnellisuuteni levätä sen varassa, että syylliset saadaan kiinni, koska heitä ei välttämättä saada. Minun pitää vain löytää sisäinen rauha, Jennifer sanoo haastattelussa.

Lue myös:

Uuden Nälkäpeli-elokuvan traileri julki – katso video!

Suhde on totta: Jennifer Lawrence ja Chris Martin romanttisilla treffeillä

Huhumylly pyörii – Nicholas Hoult jätti Jennifer Lawrencen tämän ”räjähtäneen egon” takia?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.