Jenni Vartiainen kertoo Seurassa, että kalorilaskuri ruksutti hänen päässään taukoamatta vielä luistelun lopettamisen jälkeenkin. Kuva: Veikko Kähkönen
Jenni Vartiainen kertoo Seurassa, että kalorilaskuri ruksutti hänen päässään taukoamatta vielä luistelun lopettamisen jälkeenkin. Kuva: Veikko Kähkönen

Haave taitoluistelu-urasta oli vaarantaa Jenni Vartiaisen terveyden. – Miten hirveitä asioita voi tehdä itselleen vain siksi, että haluaa kehittyä, Jenni sanoo Seura-lehdessä.

Muusikko Jenni Vartiainen, 31, kertoo Seura-lehdessä, että oli vähällä sairastua syömishäiriöön taitoluisteluaikoinaan. Hän harrasti lajia tosissaan, kunnes haaveet ammattilaisurasta kariutuivat välilevyn pullistuman takia Jennin ollessa 16-vuotias.

– On hurjaa, miten syvälle nuori urheilijatyttö voi kunnianhimossaan mennä ja miten hirveitä asioita tehdä itselleen vain siksi, että haluaa kehittyä. Tarkkuus ja paneutuminen menivät minullakin kaiken muun ohi, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jennin mukaan hän rääkkäsi kehoaan fyysisellä harjoittelulla. Keho oli kuin koelaboratorio, johon hän testasi suoritusta parantavia ja hoikistavia ruokavalioita.

– Oli siinä ja siinä, etten sairastunut syömishäiriöön. Päässäni raksutti taukoamaton kalorilaskuri. Tiesin tarkkaan, paljonko rasvaa ja sokeria missäkin ruuassa oli. Vaikka lopetin luistelun, kesti vuosia ennen kuin sain laskurin pois päältä ja suhteeni ruokaan normalisoitua.

Viime vuoden lopulla Jenni kertoi Groove FM:n haastattelusssa, että hänen ensimmäinen luisteluvalmentajansa oli hyvin vanhanaikainen.

– Ensimmäinen luisteluvalmentajani oli venäläinen daami, jolla oli hyvin, hyvin vanhan koulukunnan otteet opettamisessa. Se oli tiukkaa ja kunnianhimoista – mentiin verenmaku suussa, Jenni kertoi radiohaastattelussa.

Myöhemmin Jennin valmentaja vaihtui, minkä ansiosta luisteluun tuli aiempaa enemmän iloa.

Lue myös:

Rankkaan luistelurääkkiin nuorena joutunut Jenni Vartiainen: ”Monet sairastuivat syömishäiriöön”

Jenni Vartiainen: ”Olen tullut ihmissuhteissani varovaiseksi”